Moje Arboretum cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.2

Post »

Stokrotki odrosną a trawa lepiej niech się nie sieje. :;230
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moni moja pierwsza Katalpa była kupiona malutka, to poczekałam ok 7 lat aż zakwitnie, rosła w skromnych warunkach, w lekkim cieniu, bez wygód, nie bardzo o nią dbałam. Ale dorosła do wielkości drzewa i wtedy zakwitła. Drugą kupiłam kwitnącą. Ja bym nie przesadzała, chyba ,że chcesz w inne miejsce. Ale jeśli Ci nie zależy na tym , to zostaw, jak dorośnie to zakwitnie. Tak czy owak to już za późno teraz na przesadzania. Moje już mają malutkie listki. Najwyżej późną jesienią. A jeśli chcesz zrobić bardziej drzewo, to poprzycinaj zewnętrzne gałęzie, można wyprowadzić na jeden pień. Moja była drzewkiem , ale i tak sporo ją cięłam bo za bardzo była rozłożysta. :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

A mogę zrobić zdjęcie i mi pomożesz i powiesz, które ciachnąć żeby wyprowadzić na 1 pień? Bo ja nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać, a chciałabym ładną katalpę :oops: Bardzo ładnie proszę :lol: ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni A miałam zapytać o zdjęcie :) jasne ,zobaczymy co się da z tego zrobić. Tylko chyba już nie tej wiosny. No ale zobaczymy :) jutro ...
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No trochę się uśmiałam z Waszej dyskusji na temat Katalpy .No właśnie czego Karola nie ma, raczej ma wszystkie cudnie kwitnące drzewa nawet różano jabłkowe czy jabłkowo Glicyniowe :wink: .Oglądałam wczoraj z naszej przychodni wielką kwitnącą Glicynię.Swoje grubaśne konary ma grubości mojej ręki i wysokość 2 pięter calutka ukwiecona ;:167 Jakiż to był cudny widok .Zauważyłam dziewczynę robiącą jej fotki kwiatów i liści ,więc ja zagadnęłam .Ona zastanawiała się jak zwie się owo cudne pnącze .Oczywiście zabłysnęłam znajomością nazwy tego cuda :;230, bo ma zamiar ją sobie kupić tak ją zauroczyła. No cóż kiedyś tez nie wiedziałam jak to to się zwie ,ale zawsze mnie urzekało
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakuch no i właśnie , ludzie nie zdają sobie sprawy jakie to olbrzymie pnącze :!: gałęzie grubości ręki mówisz :lol: właśnie tak jest. Ja też sobie nie zdawałam sprawy jak kupowałam i instalowałam przy tarasie. Szybko zaczęła mi wchodzić pod szklany dach, pchała się wszędzie. Musiałam mocna ciąć, ale ona tym bardziej się rozrasta. No to ją teraz puszczam na różane drzewo, ale to pewna odległość i nie wiem czy linki utrzymają . Na razie ładnie się pnie a co potem się będzie działo to zobaczymy. Mam nadziej ,że różane drzewo się nie obrazi , że mu dokładam glicynię :) zresztą tymi samymi linkami w stronę glicynie idzie róża z drzewa--to się będzie działo ;:306 Już ma na tych linkach pąki :;230 Idę plewić, wszystko zarasta , miałam nie plewić tylko oszczędzać kręgosłup, ale się nie da, pełno chwastów wokół ślicznych krzewów-jak to wygląda ;:223 Więc do roboty ;:65 :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Stokrotki nieeeeeeee ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Karolina weszłam zobaczyć stokrotki a tu niespodzianka. W tym roku będzie jeszcze taki kwiatowy trawnik? czy juz nie
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Ja z wielką chęcią odwiedzam Twój ogród ,róże na drzewach cudowne derenie jest co podziwiać ;:3 :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap, Eliza no niestety , wszystko przekwita, przekwitły forsycje, przekwitły cebulowe( poza tulipanami) przekwitają już pierwsze bzy i przekwitły stokrotki :( wprawdzie mogły jeszcze zostać ,ale trawa już była b. wysoka i potem to całkiem by się Stasiu zaorał :wink: A i tak mały kawałe kosił 4 godz. Już w tym roku nie będzie takich , bo będziemy kosili już systematycznie , więc do następnego roku stokrotki :wit

-- 12 maja 2015, o 17:33 --

Renatko w kolejce czekają glicynia na jabłoni, glicynia różowa, kolejne derenie, głóg różowy, róże.......będzie nadal co oglądać :) :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I u mnie stokrotek na trawniku, ale już nie dam im kwitnąć, trzeba częściej kosić, bo wysiewają się ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kurcze najważniejsze tematy kwiatki i kręgosłupy :;230 Achhhh my szalone ogrodniczki :;230 ja już wolę o moim nie wspominać ciekawe Karol jak po pieleniu się czujesz, a miałaś się oszczędzać tak jak Iwonka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

Ja wiem, czego Karola nie ma:
Obrazek

Kalikarpy :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja właśnie długo nie koszę po to żeby się wysiały ;:306 żeby w przyszłym roku był cały biały trawnik :;230

-- 12 maja 2015, o 20:12 --

Jadziu jeszcze mi się kości w kupie trzymają , zobaczymy co będzie jutro ;:306 w razie czego będę leżeć--koło roboty :;230

-- 12 maja 2015, o 20:13 --

Moni nie rozśmieszaj mnie :;230 ja nie mam Kalikarpy :?: ;:306 MAM :heja

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu o widzisz Karola ma rację, jak by co, to w razie czego będę i ja leżeć--koło roboty ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”