Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś ogród kolorowy, ;:31 hosta jeszcze zwinięta w trąbkę jest urocza. Dwa anioły pilnują tych piękności. Azalie też cudnie kwitną. Pozazdrościłam :) Ci i kupiłam białą, na razie ma jeden kwiat. Jak widzę tak gęsty dorodny klon palmowy, to myślę, żeby spróbować, ale te moje piaski. ;:218
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wilczomlecza dostałam ładną sadzonką, na wiosnę lekko go musiałam przyciąć, ale chyba on takie korekcyjne przycięcie lubi, bo w momencie zaczął się rozkrzewiać. Teraz kwitnie piękną dużą kępka. Miałam gości w piątek i właśnie im najbardziej się zachwycano, to roślinka nieznana na naszym terenie. Więc byłam bardzo dumna z tego, że ją mam ;:196
Twój ogród zachwyca, piękne widoki ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu :wit ty wiesz co ja sądzę o twoim bajecznym ogrodzie, pozwolisz, że w milczeniu się pozachwycam ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martuś od rana siedzę nad papierami do pracy... i jakoś mi nie idzie.... pospacerowałam z kawą u Ciebie i mi lepiej a papiery zostawiam na wieczór 8-) Soczysty zielony ogród i tak kolorowo u Ciebie jednocześnie - u mnie kilka plamek :roll: Dalie sadziłam ostatnio i mieczyki a z dyniami jestem w lesie - dziś nasiona moczę ;:223 W nocy padało, dziś pogoda jakaś niezdecydowana a ja mam hortensje Magical Candle do wsadzenia i 2 opakowania fioletowej liatry :oops:

Zapraszam na spacerek do mnie i do podróżniczego - będzie więcej ale coś mi"bukiet" szaleje ;:223

Pozdrawiam ciepło, przyjemnej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu u ciebie wszystko jest piękne,ale te szczepione drzewka,te cuda płaczące ;:oj ;:oj ;:oj obawiam się ,że jakieś nowe choróbsko złapałam ;:306 i to zielone na dodatek ;:306
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ale u ciebie jest ładnie...aniołek przycupnięty z boku rabatki jest cudny...zawsze jak je widze u ciebie to się uśmiecham ;:173
A powiedz co to za duże, powycinane liście widać na kilku pierwszych zdjęciach?
Bzy piękne, uwielbiam ich zapach, ja mam póki co tylko dwie białe odmiany.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pospacerowałam sobie i ja, u nas dziś mokro i zimno, więc siedzimy w domku, a spaceruje wirtualnie po ogrodach, to jest pieknie :wit
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marta masz cuuudnie ;:138 ;:63
Pozdrawiam Ela
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,u mnie w nocy padało ,a teraz raz słońce ,raz deszczyk i tak mi jakoś smutno, troszkę zrobiłam zdjęć więc jak odpiszę to coś wstawię.

Marysiu,ogród z dnia na dzień się zapełnia ,już pierwsza piwonia ma kolorowy pączek ,soki robię dzisiaj trzeci dzień ,maszyna super,ale coś mnie trapi ,jak nic się nie zmieni to może w środę do Ciebie przyjadę.jeszcze zadzwonię i pomyśl co chcesz ode mnie,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Kasiu,jak kwitnie owocówka ,to w ogrodzie i w sadku jest tak pięknie,przy ścieżkach szybko się zapełnia ,rośliny rosną na wyścigi ,zaraz będzie znowu inaczej,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196

Sabinko,pachnie wszystko, a teraz dołączyły bzy ,niesamowite y ogród,miłej niedzieli ;:196

Tereniu,różaneczniki dopiero zaczęły i codziennie jest więcej kwiatów,nie wiem czy to ogarniam ,bo dużo jeszcze do zrobienia ,pięknych dni życzę ;:196

Maryniu,maj uwielbiam ze względu na bzy ,ten zapach jest zniewalający,ale i coraz więcej roślin zakwita i jest coraz piękniej ,żeby jeszcze w życiu było tak pięknie,dziękuję za odwiedziny ,miłego dnia życzę ;:196

Soniu,aniołów jest dużo ,ale w różnych częściach ogrodu,bardzo je lubię,klon nie lubi suchości ,ale jak byś dała ziemię z worka do dziury i podlewała to pewnie by był,pozdrowienia ;:168

Dorotko,wilczomlecze przycina sie na wiosnę ,a potem już nic ,on się ładnie w szerz rozrośnie i nawet rozsieje,dziękuję za cieplutkie słowa ;:168

Aniu,nie ma sprawy ,spaceruj i cichutko się zachwycaj,miłego dnia życzę ; ;:196

Aniu,wiewióreczko,te papierzyska są wstrętne przynajmniej dla mnie,dobrze,że są ogrody ,miło ,że wstąpiłaś,ja jakaś nie gramotna ,dalie u mnie zasadzone w doniczkach ,bo boję sie zimnych ogrodników,dyń też jeszcze nie siałam .przed ogrodnikami zasieję ,a ja też mam dużo roślin do wsadzenia ,bo ciągle coś dokupuję i potem stoi i czeka na swoją kolej,wstąpię do Ciebie ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Beatko,zielona choroba to jest najmniej szkodliwa dla organizmu,więc i nie groźna ,a można nawet ozdrowieć ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,te duże powycinane liście to rabarbar ozdobny,bzy uwielbiam razem z ich zapachem i mam kilka odcieni,bo nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu,miło mi ,że jesteś ;:196

Iwonko,u mnie też polewa i świeci słońce,,jest chłodniej ,ale znośnie ,miłego wypoczynku ;:196

Eluś,dziękuję ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę obiecanych zdjęć z ogrodu
Obrazek

zakwitają następne odcienie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cudnie zakwita Obiela forma płacząca
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś u ciebie zawsze bogactwo barw i odmian w ogrodzie
u mnie rodusie ociągają się na maxa kwitnienie mają w nosie
muszę im nagadać
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu zapraszam tylko przez dwa tygodnie mam rehabilitację na stopy i od 8 - do pewnie 12 z minutami mnie nie będzie, więc pasowałoby mi po południu :D Wszystko zależy czy pojadę autobusem czy z M. Ooooo co ja bym chciała, chyba najbardziej żebyś wzięła karczochy i żeby Ci urosły na piękne duże osty, coś wymyślę i na piszę na pw . A co jest na tym zdjęciu http://s847.photobucket.com/user/marbru ... t.jpg.html Trzymaj się jakoś dzielnie i słabuj całuję ;:196 masz taki cudowny ogród ;:167
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Jak u ciebie kolorowo i bajecznie.
A ile jeszcze pąków.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto jestem zachwycona twoimi rododendronami, dosłownie oczy na wierzch mi wychodzą. Moje 2 krzewy maja co roku po 2-3 kwiaty, za to azalie co roku w maju są całe obsypane kwiatami. Ogród śliczny - taki świeży ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulciu,może masz troszkę późniejsze odmiany ,chyba ,że nie zawiązały pączków,bo tak czasem mają i odpoczywają ,ale zasilone raczej kwitną co roku,dzięki za miłe słowa ;:168

Marysiu,ja tak rano nie wstaję :uszy ,więc jak wyjadę o 13 to może nie będę przeszkadzać ,bo też nie chcę przyjechać równo z Tobą i nawet nie odsapniesz,może być? wyobraź sobie ,ze nie wiem ,przywlokłam to od kogoś ,a może kupiłam dawno i rośnie w cieniu,to jakaś stara babcina roślinka,jak przyjadę to wszystko ci wyjaśnię dlaczego mnie tak zmiata ,dobrej nocki ;:196

Violetko witam ;:180 miło,że jesteś,rododendrony dopiero zaczynają .codziennie będzie więcej kwiatów, ;:168

Beatko,ja azalii też mam sporo ,ale jeszcze nie kwitną te duże ,a japońskie już też zaczynają kwitnienie,rododendrony bardzo lubię i cieszę się ,że je mam i teraz wydaje mi się ,że szybko urosły ,ale mają już parę lat,pozdrawiam ;:196 i dziękuję za miłe słowa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”