Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ellaa pisze:Gabi doskonale Cię rozumiem, ja też mam problemy z, co prawda tylko jednym, kolanem od kilku lat :cry: Ostatnio znów wylądowałam z nogą w szynie co mi pokrzyżowało plany ogrodowe :( W perspektywie mam zabieg, który mnie przyprawia o drżenie serca, ale....5 latek, też już daaawno skończyłam :wink: więc ....... :lol: Nawet się już zaszczepiłam przeciw wirusowi żółtaczki, jeszcze tylko jedna szczepionka i.....trzeba się będzie zebrac na odwagę, żeby do wiosny się wykurowac :wink:
Gabi idź do lekarza, będę trzymac kciuki..... :wink:
No i widzisz Elu, tego się obawiam, nogi w szynie albo w gipsie.
A o operacjach wolę nie myśleć, lepsze by były jakieś leki albo zabiegi rehabilitacyjne
Mój kręgosłup po takich zabiegach jest o wiele sprawniejszy, a też było nie najlepiej.
Tak widzisz, jestem pełna obaw, i jak tu się nie bać... :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Witaj Gabrysiu serdecznie pozdrawiam :D :D :D posłuchaj dobrych rad Koleżanek :D
Jolu, słucham. Jestem otwarta na wszystkie porady, i z pewnością wybiorę się do lekarza.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

giza pisze:Gabi, może skończyć się na lekach przeciwzapalnych :!: Jakies zabiegi....

Moje kolaniska tez nawalaja ale inaczej, myslę, że zabrakło już w nich "mazi", od kilku dni łykam takie coś z reklamy i wmówiłam sobie , że lepiej . A może naprawdę :?
Ja Ci doradzam , a sama ... :twisted: :oops: Łykanie tabletek to już dla mnie koszmar, a troche temu skończyłam pięc latek :P

Gizuniu,
ja też podejrzewam że mogło zabraknąć smaru w kolanach.
Tylko niepokoi mnie to jedno kolano, które pali przy klękaniu i ta opuchlizna.
A co śmieszniejsze, jedno kolano przestanie boleć i opuchlizna zniknie, to za kilka dni boli drugie.
I tak w kółko. Chyba muszę więcej leżeć z nogami w górze... :;230
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:Dziewczyny co Wy,stare baby mówią tylko o chorobach ,a my jeszcze kwitnące .Proszę nie narzekajcie ;:109
Boguśko, teraz to i młodzi rozmawiają o chorobach.
Ja tak ogólnie nie narzekam, rzadko to się zdarza, ale czasami... :wink:
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabi - kolanka długo się leczy, więc im szybciej zaczniesz tym lepiej, jak dopuścisz do mocnego stanu zapalnego, trzeba będzie odsysać ( igłą ) taką galaretkę, a czasem nawet przyjmować serię zastrzyków.

Ale się uchichrałam z śląskiej gadki - 80% było dla mnie niezrozumiałe :oops:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Gabiś ja wiem o czym Ty myślałaś. Chciałam Ci tylko "dowcipnie" napisać, że musisz iść o lekarza... dowcip nei wyszedł :(

a jak Ci napiszę.... myślisz, że wnuczek będzie szczęliwy odwiedzając leżacą na wózku babcię????

Brzydko napisałam prawda??? Ale niech tak zostanie....
musimy pamiętać, że to nogi właśnie dźwigają nasze kilogramy i one MUSZĄ być zdrowe!!!
a każąc chorym nogom dźwigać *** kg to Ty jakaś sadystka jesteś Gabi!

chaiałabyś tyle wiąć na ręce? Nie? a nogi muszą dźwigać...pytałaś ich kiedyś czy mają dziś na to ochotę????

*** wpisz sobie swoją wagę

No! a teraz poszukac telefonu do lekarza proszę... :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gagawi pisze:Gabi - kolanka długo się leczy, więc im szybciej zaczniesz tym lepiej, jak dopuścisz do mocnego stanu zapalnego, trzeba będzie odsysać ( igłą ) taką galaretkę, a czasem nawet przyjmować serię zastrzyków.

Grażynko, wiem że to długie leczenie i na pewno pójdę do lekarza.
Do wiosny jest dużo czasu... :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Gabiś ja wiem o czym Ty myślałaś. Chciałam Ci tylko "dowcipnie" napisać, że musisz iść o lekarza... dowcip nei wyszedł :(

a jak Ci napiszę.... myślisz, że wnuczek będzie szczęliwy odwiedzając leżacą na wózku babcię????

Brzydko napisałam prawda??? Ale niech tak zostanie....
musimy pamiętać, że to nogi właśnie dźwigają nasze kilogramy i one MUSZĄ być zdrowe!!!
a każąc chorym nogom dźwigać *** kg to Ty jakaś sadystka jesteś Gabi!

chaiałabyś tyle wiąć na ręce? Nie? a nogi muszą dźwigać...pytałaś ich kiedyś czy mają dziś na to ochotę????

*** wpisz sobie swoją wagę

No! a teraz poszukac telefonu do lekarza proszę... :)
Izuś, ja to odebrałam jako dowcip, a to co teraz napisałaś to z pewnością święta prawda.
Wiem że zaniedbania często kończą się źle, a ja nie mam zamiaru jeździć na wózku.
Moje nogi mają chyba trochę za dużo do udźwignięcia, ale nie dużo, tylko kilka kg... ;:113
Odchudzać się nie będę, bo nie chcę żeby mi skóra nie obwisła ;:112
Więc jedyne wyjście zadbać o nogi.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

gagawi pisze:Gabi - kolanka długo się leczy, więc im szybciej zaczniesz tym lepiej, jak dopuścisz do mocnego stanu zapalnego, trzeba będzie odsysać ( igłą ) taką galaretkę, a czasem nawet przyjmować serię zastrzyków.

Grażynko ,nie strasz Gabrysi bo nie wiadomo jakie ma schorzenie ,np .mój syn od 14 lat choruje na gośćca postępującego ,a ma dopiero 33lata ,to jest dopiero schorzenie dramatyczne bo kończące się łóżkiem ,sztywnością wszystkich stawów ,ma palce pokręcone w rękach i nogach ,2 razy miał w Ustroniu operacje właśnie kolan .Było tak że do ubikacji nosił go M bo nogami nie mógł nawet ruszyć ,jeść nie mógł bo w ręce łyżki nie utrzymał a co dopiero podnieść do góry ,a ja ryczałam z niemocy ,bo nijak mu nie można pomóc .Jest ciągle na lekach ,ale ma wspaniałą żonę i syna i dobre serce :P Ale po co zaśmiecam Gabrysi wątek ,,,,,,,ale czasami człowiekowi lepiej jak się wyżali .A Ty moja Gabryśko idź jednak do lekarza ,bo teraz to może być błahostka ,ale później może być za późno :!: :!: :!: :!: :!: ;:196
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Bogusiu- sama wiesz najlepiej, że im wcześniej zaregujesz tym lepiej ( czytałam , że tez masz problemy z nogami i to wcale nie błahe ).

A co do syna... słyszałam o zastrzykach ze złotem, spróbuję się coś więcej wywiedzieć i dam Ci znać.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

gagawi pisze:Bogusiu- sama wiesz najlepiej, że im wcześniej zaregujesz tym lepiej ( czytałam , że tez masz problemy z nogami i to wcale nie błahe ).

A co do syna... słyszałam o zastrzykach ze złotem, spróbuję się coś więcej wywiedzieć i dam Ci znać.
Grązynko ,miał je przepisane i parę wziął ,ale jego organizm nie zaakceptował złota ,--ciągle wymiotował i lekarz specjalista mu je wycofał -a to była jedyna deska ratunku ,wiem coś o tym ,ale wcale się nie pogniewam jak coś jeszcze poradzisz :P ,,
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Cieszę się Gabrysiu :D :D :D życzę dużo zdrówka
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, widać że to naprawdę nadchodzi SKS. :;230 :;230 :;230

Joluś, dziękuję. Tobie też życzę zdrówka !
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

[quote="Gabriela"]Dziewczyny, widać że to naprawdę nadchodzi SKS. :;230 :;230 :;230 quote]

szkolne kółko sportowe???? :P na pewno nie :!: więc?
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Gabiś nie wiem jak wyglądasz i nie wiem czy ważysz 40 kg czy 80 ... ani tej ani tej wagi nie chciałabyś podnieść na rękach a Twoje nogi muszą prawda???

To co chciałam jeszcze napisać... napisała Bogusia.
Nie mam nic więcej do powiedzenia.
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”