Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Witam, w ten w piękny słoneczny dzień :wit
Dziewczyny, dziękuję wam za miłe słowa ;:196 ;:168 ;:cm Dzisiaj wreszcie doczekałam się silnych mężowskich rąk i wykorzystuję ile się da.. ogrodniczo wykorzystuję, żeby nie było ;:183 ;:183 . W planach przerzucanie nieciekawej ziemi spod domu... nie widziałyście jej, bo konsekwentnie omijam tamte okolice obiektywem, ale zrobiła się spora górka i w zimie dzieci miały frajdę na sankach ;:108 Teraz ma być ładnie i równiutko.. tak w teorii, zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce :lol:

Korzystając z momentu, kiedy moi kochani zrobili sobie przerwę na obiad i popołudniową kawkę, wstawiam wam kilka zdjęć..
Na sam początek- radość wielka! Zapączkowane róże.. już wkrótce ;:138 Wiemm, że póki co niewiele można zobaczyć, ale mnie już to cieszy..

Alexander McKenzie

Obrazek

Queen of Sweden

Obrazek

Arthur Bell

Obrazek

Cornelia

Obrazek

Louise Odier.. ta to jest różaną rekordzistką.. naliczyłam przeszło 20 pączków ;:oj

Obrazek

Mme Louis Leveque

Obrazek

Rhapsody in Blue

Obrazek

I oczywiście niezawodne Rugosy

Obrazek

Ale co tam róże.. wszyscy wciąż zachwycamy się tulipanami..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój zagęszczający się busz.. zaczynam wątpić czy wsadzanie tutaj 11 piwonii było dobrym posunięciem :;230

Obrazek

zaczyna się spektakl orlików..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A już niedługo powojniki. Skrócony o przeszło połowę Mazowsze- póki co jedyny dotknięty uwiądem

Obrazek

łubiny tuż tuż..

Obrazek

I oczywiście bzy.. ach ten zapach ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwsze czosnki

Obrazek

i czosnek niedźwiedzi

Obrazek

ostatnie późne narcyzy z biedry

Obrazek

agreściki

Obrazek

czerwone porzeczki

Obrazek

aronia, czyż ona nie ma swojego uroku, a jak pachnie..

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim słonecznego weekendu i zmykam do ciężkiej pracy ;:224
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten pełny orlik, cudo :D
Bzy i u mnie zaczynają, konwalie im wtórują więc na podwórku zapach i w domu też bo w dzbankach ustawiłam "pachniaczki". :heja
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Nic tylko ochy i achy wydaje się przy oglądaniu Twoich piękności. Ten czarny papuzi i biały strzępiasty ;:215 ,róże ;:215
rabata z piwoniami ;:138
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Chciałem miło Ci napisać ;:108
Ale po buszu i orlikach prędzej coś Ci zrobię ;:300 ;:300 ;:300
Bo to jest nieziemskie ;:138
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

śliczne orliki ;:138 ;:138 ;:138
moje jeszcze w pąkach :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko zachwycam się jeszcze tulipanami, ;:31 bo już inne kwiaty chcą, żeby je podziwiać. Orliki i pachnące bzy, a niedługo Twoje róże i powojniki pokażą kolory. ;:215 Jak jedenaście piwonii zakwitnie, przestaniesz się zastanawiać na buszem na rabacie. ;:65 Szpinak wykorzystuj do makaronu. Przygotowuję taki sos jak do tarty i mieszam z makaronem. U mnie wszyscy lubią. Wariantów może być wiele, doprawiasz tak, jak lubicie.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Też jestem zła na tulipany wybierane z kartoników. Zawsze trafia się jakaś domieszka, a czerwony wśród bladawców złości najbardziej. Gdyby jeszcze rosły w rządku, można by było wykopać delikwenta, ale jak są posadzone w kupie to trudno.
Bzy pięknie zaczynają Ci kwitnąć, swój ciachnęłam tak w ubiegłym roku, że kwiatów brak. ;:223
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Jak patrzę na ten Twój wspaniały busz kwiatowy, to ciekawość mnie zżera jak u mnie rabata będzie wyglądać jak rośliny podrosną ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko ależ mnie zbombardowałaś mega ładunkiem świetnych zdjęć. ;:215
Mlecz spod Twojej ręki nie odbiega urodą nawet różom! :D

Ty mówisz, że zamiast rabaty masz dzicz i walkę o przetrwanie. Tak samo mam ja. Jeden plus tego jest... rzadko schylam się by chwasta wyrwać. ;:306 Lubię to! :wink:

Zestawienie różowych orlików z fioletowymi jest boski! Tak samo boski jest ten ciemny tulipan papuzi! Skąd go masz? ;:oj
Gratki różanych pączków. ;:180 Będziemy się zachwycać. ;:215
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Sabinko cudowne kwiaty i cudowne zdjęcia ;:180 Podpisuję się pod tym, co napisała Ania - mistrzowskie ujęcie mleczy ;:138
Ja, oczywiście, monotematycznie, czyli ... o tulipanach :;230 Mówisz, że pomyłkowe znalazły fana w Twoim mężu? Nic dziwnego - faceci mają trochę inną percepcję wzrokową (fakt naukowy) i rozróżniają mniej kolorów niż kobiety. Dlatego podobają się im mocne czyste barwy - najlepiej czerwone albo żółte :;230 Co zrobić... tak jest i już. Mój eM np. patrzy na te moje bladawe róże i mówi: " noooo, ładne.... ale jakbyś posadziła czerwone, to dopiero byłoby super" ;:306
Sabinko, pamiętasz może nazwę tego tulipana?
Obrazek
Genialny ;:167
Awatar użytkownika
Elfia
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 21:51
Kontakt:

Post »

Piękne tulipany! Uwielbiam je i co roku dosadzam nowe. Widzę u ciebie kilka ciekawostek, które wpadły mi w oko.
Serduszkę też mam. Uroczo wygląda :D
ogrodowo
Zapraszam :-)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko gratuluję pączków różanych ;:138 , to nic, że jeszcze małe. Najważniejsze, że z każdym dniem rosną i zbliżają nas do tego na co tak niecierpliwie czekamy ;:65
Na rabacie masz niesamowity busz...Tak swoją drogą ciekawa jestem czy masz gdzie postawić stopę? :wink:
Różowy orlik ;:167 , a w zestawieniu z fioletowym to mistrzostwo świata ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,tulipanów takie ilości ,ze poległam ,cudne one ,bzy też uwielbiam za ich zapach i odcienie ,nie może być ogrodu bez bzów,a Twoje róże to jakieś przodowniczki,u mnie chyba tylko Eden 85 ma pączki,zresztą innych nie oglądałam,śliczny i kolorowy Twój ogród ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko właśnie pączki różane zapowiadają cudne kwiaty,to wspaniały widok ;:215 U mnie w tym roku LO mocno przycięte i jak na razie ociąga się z wytwarzaniem pąków.
11 piwonii no to nieźle,ale jak zakwitną to oczy zgubimy ;:oj Wszystkie już zapączkowane?
Orliki bardzo lubię,to nic,że krótko kwitną ;:333

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie kochani ! :wit
Narzekałam na brak deszczu teraz narzekam na sprowadzone przez deszcz ślimaczyska. Byłam w ogrodniczym i środki na ślimaki wykupione :shock: Przygarnęłam więc dwie borówki amerykańskie, przecież z pustymi rękami nie będę wracała, a była promocja. Coś czuję, że jak nie zaopatrzę się w niebieskie jedzonko (resztkę zużyłam kilka tygodni temu) to będę mogła podziwiać kwiaty, ale u was. Bilans kilku mokrych dni to odgryziona duża, gruba łodyga od serduszek, podgryzione ostróżki i wyżarte od środka 3 lilie ;:223
Ja im pokażę, dzisiaj pędzę do ogrodniczego.. oczywiście z wyliczonymi pieniędzmi i prosto na chemię..

Witch, u mnie w domu też królują bzy. Niestety moje są zbyt małe na przycinanie do wazonu, dlatego ograbiam ogromne krzaczyska u rodziców ;:183 Konwalijki w tym roku jakieś takie ubogie, większość samych liści..
Eliza, ;:196 Absolutny must have na najbliższy czas to porządne obręcze na piwonie, bo jak zakwitną to nie mam pojęcia do czego będę je wiązała :roll: a z tymi ciężkimi kwiatami to wiadomo jak jest..
Tulap, busz jest fajny w tym roku, za rok może być nie do ogarnięcia.. tak to jest jak w pierwszym roku sadzi się bez odpowiednich odstępów żeby było ładnie.
Alania, większość moich orlików równie w pączkach, czekam na nie z niecierpliwością, bo to moje własne wysiewy, a co za tym idzie NIESPODZIANKI :heja
Sonia, zrobiłam przeszpiegi po internetach i zapisałam sobie kilka przepisów ze szpinakiem, między innymi pierogi ;:oj Mam nadzieję, że rodzince posmakuje, bo to podobno bomba witaminowa ;:108
Aniu/nena, na tym jednym czerwonym tulipanie zawiążę mała wstążkę i będę próbowała wykopać jak przekwitnie, nijak się nie ma do różowych bladawców ;:222 Nie wiem jak można tak wybierać z tych kartonów żeby pomieszać, czasem mam wrażenie, że ludzie robią to złośliwie ;:224
Zuza, będziemy się przedzierać w naszym buszu. Gorzej będzie z plewieniem czy podlewaniem.. a nawozów to będziemy sypać na kilogramy ;:306
Aneczka, nie wiem jak u ciebie, ale moje uparte chwasty nawet w tym buszu znalazły sobie miejsce i dzielnie rosną ;:173 Ciemny papuzi musiałam zgarnąć z jakiegoś kartonika. Jesienią nie potrafię przejść obok ogrodniczych z pustymi rękami i zawsze kilka cebulek wrzucę do koszyka..
Elwi, podsunęłam mężowi twoje "fakty naukowe" i stwierdził, że to nie nauka, po prostu te mocne kolory są ładniejsze ;:306 Niestety nie znam nazwy ty tulipków. Kupowałam je dwa lata temu w OBI pakowane po 5 szt. W ubiegłym roku też były ;:108
Elfia, a wiesz, że ta serduszka to już 3 sadzonka, która wreszcie się u mnie zaaklimatyzowała. Pozostałe zawsze padały ;:222
Dorotka, ja wiem, że to maleństwa, ale codziennie chodzę i patrzę ile urosły. Nigdy nie przypuszczałabym, że ogrodnictwo może przynieść tyle radości, i że można się aż tak przywiązać do roślin. W buszu prawie lewituję :;230
Marto, moja Eden dopiero wzięła się do życia. Jakieś biedne były sadzonki w tym roku. Te z OBI miały nędzne korzenie, a te od Ewci (wiosenne) ciężko startują.. Zaobserwowałam ogromną różnicę między tymi wsadzonymi na jesień a tymi w marcu. Może przez tą wiosenną suszę, może je przymroziło, dosyć wcześnie wsadziłam do ziemi i niestety nie usypałam kopczyków (szkodami było pierwszych listków przysypać :roll: )
Annes, LO to rekordzistka, jest wprost usiana pączkami, a pomyśleć, że w tamtym roku tak na nią narzekałam, bo zaoferowała mi zaledwie 3-5 kwiatów. Kochana 11 piwonii to jest na tej głównej rabacie, wszystkie w pączkach, przynajmniej po 5 pączków :tan , z drugiej strony wsadziłam jeszcze 8, niestety z tych 8 tylko 5 zakwitnie.. Będzie szał, już się doczekać nie mogę.

Niestety zdjęć brakło. Mąż zagarnął aparat.. podobno własność firmowa i będzie dopiero wieczorem ;:224
Pytanie numer jeden: czy ktoś dostał wiadomość z Bylinowego Raju o wysyłkach jeżówek??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”