Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Cześć, Ty w styczniu plewisz, a mój 3,5 latek dziś rowerkiem do przedszkola jechał. U niektórych ciemerniki mają pąki. Nieźle.
Na moje oko, Zuzia jest kotna :)
Pozdrowienia, Ania.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Przybij piątkę bo też trochę poplewiłam we wtorek na działeczce. Nawet bardzo łatwo zielsko wyłaziło z mokrej ziemi. Gdy nic nie kwitnie to i tak piękne fotki z kociastymi w roli głównej ;:167
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Anetko ;:196 kochana , jak ja Cię strasznie ostatnio zaniedbałam ;:223 , wybacz proszę ;:131 . I jesienne Bogusiowe i wiosenne fotki pikne ;:108 , Buziaki ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani dziękuje za odwiedziny i witam Was w "małym piąteczku"

Aniu Annes czytałam, że i Tobie udało się dotrzeć na działeczkę - prawda jakiego to daje "pozytywnego kopa". Przyznam się, że zaczęłam podglądać różne sklepy z roślinkami, ale ciiii . Póki co mój zdrowy rozsądek działa i stopuje, właśnie przez Holandię. Z tym porządkiem, to różnie - dziś odkryłam, że mi znów nie wiadomo skąd liści nawiało między rośliny i trza ręcznie bo grabiami tam nie da się. Kotki to wiosnę poczuły zwłaszcza Boluś - co on dziś wyrabiał ;:219

Madziu ja właśnie jestem jedną nogą w zakupach roślinnych a drugą w trybie oszczędnościowym na wyjazdy - szpagacik trzymam, tylko czasem sobie lekko odpuszczę. Zuzi się dobrze mówisz, przybrało - kulka jest bardzo, na żywo bardziej - zdjęcia i tak ją jakoś odchudzają. Zaczną się polowania to zrzuci. Byłam dziś znów na działeczce i trochę słoneczka dla Was na zdjęciach zatrzymałam. Zdrówka życzę ;:196

Aniu wielkakulko ja coraz bardziej się już wiercę i kręcę na tą wiosnę. Jak dla mnie to już by mogła to nic że taka data w kalendarzu ;:3 Zdrówka dużo i powodzenia na studiach - kciułasy ;:215

Aniu Klaro zapraszam częściej, Zuzia po sterylce - słusznie się zaokrągla zimową porą, nie poluje ale teraz ma "synka Bolka" taki przyszywany ale wiesz jak ją rozrusza i zaczną razem polować to zrzuci co nieco. A ma co zrzucać, oj ma. Rośnie w oczach synek, a jak prace działeczkowe u Ciebie?

Ewo dobrze Ciebie widzieć ;:196 Od razu mi raźniej, że nie tylko mi data w kalendarzu nie przeszkadza, w takiej ulubionej czynności jaką jest - pielenie chwastowiska 8-) Pochwale się, że dziś znów popełniłam tą czynność ;:333 Dodatkowo rozrzuciłam granulowane g :tan Tylko za mały worek kupiłam i posypałam tylko 1/100% ;:224

Moniczko ja właśnie miałam Cie bardzo prosić o wybaczenie bo mnie też mało było ;:124 Dziubkowi mojemu ostatnio majstrowałam fotoksiążke z naszymi ostatnimi dwoma wyjazdami ( na urodziny 5 luty) - ileż ja się nacudowałam, ileż mi to czasu, wieczorów zjadło ;:224 Buszowałam trochę też po sklepach roślinnych ale póki co grzecznie - napełniałam koszyk i nie kupowałam. Poza tym, pilnie potrzebuje dużej dawki wiosny bo ta zima-niezima jakoś mnie tak ;:222 A dziś sobie kupiłam krokusy - cebulki, żółte - takie słoneczne - "bije mi" ;:219 Buziaki również podsyłam ;:196 wiem że Ty nie popatrzysz na mnie jak M ;:224 W grudniu było ze mną tak źle, że nawet nie kupiłam sobie żadnej gazetki - dziś za to mam styczniowy Mój Piękny O i będę uskuteczniać - gary poczekają - nie mam dziś natchnienia :;230

Dziś Boluś polował na ptaszka z "serduszkowego przybytku" i myślał, że dofrunie do kilkumetrowych świerków
Obrazek

"Ależ o co Tobie chodzi"
Obrazek

Zuzia z politowaniem obserwowała Bolusia na wysokościach - za jej wczesnej młodości panel ogrodowy przed domem cieszył się podobnym uwielbieniem
Obrazek

Boluś udaje że to nie on i sobie usiadł i podwinął łapki
Obrazek

Tutaj już się ujawnił w postawie na króla, z łapką która rządzi Obrazek

Na wrzosach fajnie się śpi
Obrazek

Wcale nie śpię ale mnie obudziłaś
Obrazek

Tulipanki rośną - też dziś je oplewić musiałam, bo zielsko wystawało z doniczek aż po ziemię - mróz chwycił w zeszłym roku, ziemia zamarzła i im się tak zostało w doniczkach na ziemi
Obrazek

Goletria ładnie się czerwieni
Obrazek

Dąbrówka szaleje nawet deptaną ciągle przez Bolusia
Obrazek

My tu pilnujemy - dobiegamy do - miski - w 5 sekund
Obrazek

Przecież to najnormalniejsza rzecz na świecie - kupować krokusy w styczniu - M jakoś nie kupuje tego :;230
Obrazek

Pozdrawiam ciepło ;:3 :wit Byle do wiosny :heja
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

;:196 Zdjęcia masz tak słoneczne jakby to koniec marca już nastał i czas by z pazurkami do ogrodu wyskoczyć . M się pewno bardzo ucieszy , bo takie własnoręcznie wykonane prezenty , to największy skarb , ja też się po ogrodniczych wirtualnie włóczę , targuję się sama ze sobą i sprzeczam , wkładam , odkładam ;:185 szału już sama ze sobą dostaję ;:145 Misio się śmieje że już mnie kły do rycia w ziemi swędzą i dlatego taka nieznośna jestem ;:223
A krokuski ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko Twoje koty wesolutkie,raźniej ze zwierzakami prawda?
Rzeczywiście wygląda jakby to marzec był,a nie środek stycznia.I słoneczko miałaś,u mnie od wczoraj pada deszcz.Troszkę się ochłodziło.
Zaciekawiłaś mnie tulipanami w donicach.Co z nimi teraz zrobisz? Wkopiesz do ziemi czy tak zakwitną?
Krokuski pewnie zakwitną ;:333

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Anetko :wit
Widzę nowy kotek się pojawił:) A u mnie nowy pies. :) Przepiękne mieczyki nam zaserwowałaś. Takie cudeńka mieć w ogrodzie. Hmmmmm......
Dzięki zdjęciom widać jaki ogrom pracy wykonaliście przez 4 lata. A jeszcze kolejne czekają. A wiosna już tam gdzieś jest. Właśnie oby do wiosny bo już mnie bierze mania zakupowa i ogrodnicza. Przeglądam zdjęcia z kwiatkami, roślinami, myślę gdzie co posadzić co kupić :)
Anetko pobiłaś wszystkich zakupami krokusów w styczniu :D
Pozdrawiam cieplutko
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Fajna ta kocia rodzinka u Ciebie. Generał na dachu po prostu rozbraja. Ale i tak najbardziej uwielbiam Zuźkę.
Widzę, że pierwsze zakupy poczyniłaś ;:333 . Będzie pięknie. A o te cebule w donicach to się nie martwisz? ;:218
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Koty na takim ganku ... cudo.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Podpatrzyła fajny pomysł z tulipankami w donicach, bo mnie one trochę wkurzają, jak kwitną to cudownie to wygląda, ale jak przekwitną to nie wiem, co z tymi liśćmi zrobić, a tak doniczki upchnę w kąt i niech sobie tak spoczywają listki :tan
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Anetko widzę że wiosna do Ciebie zagląda tulipany juz wystrzeliły ;:215
a Boluś jest wspaniały ;:168
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

A ja sobie też dzisiaj odrobinkę wiosny kupiłam, fotka u mnie choooo popatrz ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko czekam na relację co piszczy w ogródku? ;:65
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Kochane moje ;:196 Od ostatnich 3 miesięcy, żyłam głównie dla innych i zapomniałam o sobie i wielu sprawach, tylko działeczka i w miarę regularne chociaż czytanie Was dawało mi równowagę. Dopiero w połowie kwietnia się otrząsnęłam, że tak dalej się nie da i trzeba żyć dla siebie więcej a reszta na drugi plan. M uratował mnie kwietniowym wekendem w Holandii i zwiedzaniem ogrodów Keukenhof i Amsterdamu ;:167 Dziś Kraków i wystawa ogrodnicza :tan

Mam nadzieję że nadal będziecie mi towarzyszyć w moim kawałku :oops:

Za chwileczkę foteczki....

Ładują się....

Pozdrawiam ciepło ;:3
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »