Moje zielone

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone

Post »

justyna111,

to chimerka pierwsza klasa :D
Ja bym się rozetą nie przejmowała, tylko kazałabym takiej kwitnąć w nieskończoność hehhehe Kiepski ze mnie esteta i jak popatrzę na swoje fiołki, to nie ma mowy o jakimkolwiek kształtowaniu rozety. Fiołek ma kwitnąć i tyle ;:306 Okropna jestem :twisted:
Kei Yoki na pewno by mi tak nie zakwitł. Nie mam ręki do tych błękitnych przebarwień. Czekam teraz na kwiaty Rob's Cotton Ball. Jedna sadzonka mi się całkiem zesporciła i wyszła fioletowa. Druga dwa razy kwitła, a przebarwienia niebieskie ma maciupkie, podobnie jak i Quilting Bee, który zaczyna przypominać Ślubny Bukiet ;:300
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Obiecane zdjęcie :) Melasko, ja tą chimerę kupiłam w pełnym rozkwicie, więc zdążyłam się nią nacieszyć i chciałam się zabrać za listki. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu kolekcja powiększy się o dwie nowe odmiany ;:138 Już się nie mogę doczekać.

Obrazek
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
Jadviga
50p
50p
Od: 27 kwie 2015, o 10:02

Post »

Justynko, piękne masz fiołeczki, te chimery - czysta przyjemność oglądać. A i inne rośliny też fajne. Szczególnie skrętniki lubię i może jeszcze sobie zafunduję.
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

To doczekaliśmy się Smokey Moon w pełnej okazałości ;:oj
To nie był fiołek, który przyprawiał mnie o palpitacje serca. Zazwyczaj patrzyłam na niego z niechęcią. Bo taki szaro-bury...
Ale Twoje zdjęcie przełamało moje nastawienie :D
Smokey Moon jest tajemniczy, jakby był leśnym kwiatem, kwitnącym tylko przy pełni księżyca... hiihhiih
Cudowny widok! :D
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Śliczny faktycznie, ma coś tajemniczego w sobie ;:oj
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Dziewczyny, fiołki dziękują za komplementy ;:131 Co do Smokey Moon, to mnie w nim ujęło wszystko- na samym początku oczywiście nazwa, później ta właśnie tajemniczość, lekka nieziemskość. Będąc osobą uwielbiającą obserwować nocne niebo, nasłuchując przy tym dźwięków przyrody nie mogłam nie stracić dla niego głowy ;:167 Melasa, bardzo się cieszę, że moje zdjęcia potrafią przełamywać obiekcje ;:168
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Jadviga
50p
50p

Post »

Witaj, Justynko,
Masz nie tylko piękne fiołki, szczególnie super wyglądają chimery, ale również skrętniki. Chyba zafunduję sobie jakiegoś na okno, bardzo są dekoracyjne. Czy łatwo się je hoduje?
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

Ja jestem zakochana właśnie w takich dziwnych odmianach, szarawych, starawych, niedorozwiniętych (neverfloris), kapuścianych. Coś mają w sobie ;:333
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Jadviga, ja mam tylko cztery skrętniki i nie zamierzam powiększać tej kolekcji, co nie zmienia faktu, że to piękne kwiaty. Kwitną w młodym wieku, szybciej od fiołków. Podlewam je zazwyczaj częściej, gdyż listki szybko mdleją. Jeśli stoją nad grzejnikiem to liście zasychają- nie lubią suchego i ciepłego powietrza. Czytałam też, że wielu osobom padają w trakcie zimy- mnie to omineło. Na naszym forum jest wątek poświęcony skrętnikom http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=5752. na pewno znajdziesz w nim wiele przydatnych rad. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jadviga
50p
50p

Post »

Dziękuję za link, zaraz tam zajrzę :) Też pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Piękny Smokey Moon ;:167 Czy zdjęcie oddaje rzeczywisty kolor? Śliczne cieniowane płateczki ;:3
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Tak Ilonko, kolor jest taki sam w rzeczywistości. Rozkwitło kilka dodatkowych pąków to postaram się w weekend zrobić zdjęcie.
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

O tak, poproszę! ;:167
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

justyna111,

zdjęcia naprawdę piękne! Potrafisz odzwierciedlić urodę tego Smokey Moon :D
Czekam na resztę :wink:
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Ilonko, obiecuję przeprowadzić z nim małą sesję ;:333 Melasko,chwila cierpliwości i zdjęcia gotowe. Najważniejsze to robić zdjęcia w miarę jak najbliżej, z jednolitym tłem. Ja czasem używam brązowego koca :lol: Dobrze też mieć fotografowany obiekt na wysokości oczu. Wtedy lepiej wygląda na zdjęciach, niż gdy się nad nim pochylasz. W poszukiwaniu dobrego światła natomiast biegam po całym pokoju ;:306

Mój Pat Tracey się zbuntował i stwierdził, że w tym roku pączki będzie otwierał tylko do połowy :roll:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”