Grażynko - niestety akurat na tej rabacie ślimaków może być całkiem sporo - nie dość, że otoczona płotem z jednej, a gazonami z drugiej strony, to przy strumyku. Może faktycznie zeżarły tę ostróżkę, ale teraz zrobił się w tym miejscu taki busz, że odpuszczę sobie poszukiwania zaginionych korzeni

Liczi - niby taka maskotka, jak piszesz, a potrafi rottweilera ustawić do kąta jak nikt inny
Marysiu - jestem jestem, tylko ostatnio stąpam po cichutku i mnie nie słychać

Za złotlina dziękuję

Nie bardzo na ten moment mam pomysł, gdzie mógłby zamieszkać, ale będę pamiętać o miłej propozycji
Iwonko - z roku na rok coraz bardziej podkochuję się w tulipanach i sama nie wiem czemu tak mało ich mam i w takich niepozornych kępkach. Może wreszcie jesienią to zmienię

Piesy wszystkie mają się dobrze, Lorka już pół roku po operacji. Dziś namiętnie znaczyła cały mój ogród - wyczuła "nową" sukę za płotem

Jak tam po ugryzieniu kleszcza - nie masz rumienia??
Dorotko - szkoda, prawda? To taka piękna róża... Ale z drugiej strony jest tyle wspaniałych odmian, że chyba nie byłoby mi szkoda pożegnać się z nią. Póki co - to dopiero 3 sezon, dam jej jeszcze szansę.
Pomponcię w tym sezonie przycięłam oszczędniej - zobaczymy jak to się odbije na ogólnym wrażeniu. Póki co przeplata się z zakulkowaną LO
Mireczko - ciekawe, jakie odmiany Ci się trafiły

Ja właśnie zamówiłam pnącą Santanę, miał być jeszcze Amadeus, ale niestety już dla mnie zabrakło. Na rabaty trafią jeszcze: Purple Rain, Grafin Diana, Johann Wolfgang von Goethe i Mrs. John Laing. Jak widać coraz bardziej czuję miętę do czerwoności
Sabinko - a ja w tym roku jakoś w ogóle zapomniałam o nadmanganianie.. Kilka razy przeleciałam Bioseptem, raz HT i dziś po łebkach OW. Zobaczymy, co w tym sezonie z clematisami się wydarzy
Misiu - byłam i widziałam - floksy cudnie się rozrosły

Ale to zasługa Twoich zielonych rączek

W zasadzie wielkich zmian w ogrodzie w tym sezonie nie ma, bardziej chcę zadbać o to, co już rośnie. Mimo wszystko nie wytrzymałam i domówiłam jeszcze kilka róż
Kochani, pora na nowy wątek - serdecznie do niego zapraszam