Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Byłam widziałam Twój ogród i przesyłam ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Doba jest stanowczo za krótka. Teraz powinnam spać a myślę czego to jeszcze nie zdążyłam zrobić. :wink:
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

"Tajemniczy murek" - chyba urósł w Twojej głowie w czasie spacerów w ogrodach Hortulusa :wink:
No dobra - powtórzę się, wspaniale urządzona posiadłość ;:138
Miłych prac ogrodowych i ... pomysłów :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu, jak miło, że znów mogę oglądać Wasz ogród :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani, bardzo mi miło,ze mimo wielu obowiązków nie zapominacie o mnie i bywacie w moim ogrodzie.
Pogoda taka niezdecydowana, w dzień ciepło, słonecznie a nad ranem nawet przymrozki.
Zdaję sobie sprawę ,ze zdjęcia , które zamieszczam nie są adekwatne do tytułu wątku.
Po niedzieli postaram się rozpocząć nowy wątek / czy mi się uda???/

Krysiu! popieram całkowicie , czerpmy z życia ile się da i dbajmy o zdrowie,bo bez niego, nie ma radości życia.
Te bramki ;:306 to pergole / takie nietypowe/ na róże, a że róże niewielkie, to pergole dominują ;:108
Elu! dziękuję za odwiedzinki :tan
Marto! czas bezsennych nocy jak na razie mam za sobą/ nie wiem na jak długo???/
W bezsenne noce snułam plany ogrodowe ;:108
Andrzeju! :wit tak , zgadza się pomysł murku zrodził się pod wpływem ogrodów Hortulus . Jak sobie coś postanowię ,to nie ma zlituj się. Mąż wzbogacił projekt o wędzarnię , ale teraz problem , kiedy znajdzie czas na wykonanie jej. Zatem pozostaję na razie z solidnie wylanymi, ze zbrojeniem fundamentami ;:108 Skoro solidne fundamenty, to murek też musi być postawiony perfekcyjnie - niestety aż takich zdolności murarskich nie posiadam. Zatem pozostaje mi nadal czekać, ale " co się odwlecze , to nie uciecze ;:306
Do "wspaniałości" mojej posesji sporo brakuje , wierz mi. Są zakamarki,które wymagają pracy .Niestety, nie chcę aby sprawy ogrodowe zdominowały mnie . Ma to być miejsce relaksu , wypoczynku i miłych doznań estetycznych . Jestem już ostrożna w pomysłach ogrodowych , moi Panowie jako wykonawcy fachowych i precyzyjnych prac , są zbyt zajęci ;:306
Iwonko! :wit zastanawiałam się , gdzie się podziałaś??? Miło ,że odwiedziłaś mnie!

Zapraszam do wątku Moja druga pasja na fotorelację z wczorajszej wycieczki , a tu pozostawiam dzisiejsze zdjęcia ogrodowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Masz rację ;:108 Ogród jest piękny ale on nie może nas zniewolić ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu cudnie, Ty masz zapał do pracy, tyle terenu i taki zadbany. Ślicznie.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Bogusiu wiosna w Twoim ogrodzie aż kipi i dla mnie jest nie wyobrażalne taki duży teren ogarnąć i w dodatku takie piękne warzywa.
Masz już taki ogromny szpinak, w dodatku w gruncie? Mój wysiany miesiąc temu dopiero zaczął wschodzić, ciągle było sucho i zimne noce.
Tytuł wątku powinnaś zmienić, jest dość mylący. :D
Miłego dnia. ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bogusiu , nic dziwnego , że padasz . Tak duży ogród w tak idealnym stanie utrzymać, to wielki sukces. ;:333 ;:108 ;:108
Potężna kępa złotlinu ,zawsze chciałem taki mieć , ale mi marzł. W końcu skasowałem go. Żałuję , teraz lekkie zimy , pewnie by zakwitł. Sama przyjemność , zrobić poranny obchód obchód z kawką w ręku , mam ciut za daleko , ale w lecie rozbijam namiot i na weekendy zostaję na działce. ;:333
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu! czasami wychodzę z siebie, np. dzisiaj ...w czwartek wszystko było idealnie wyplewione, wykoszone ... w nocy padało, w dzień słońce ...trawa w oczach rośnie . Uwierzycie??? miesięcznie zużywamy ponad 20 litrów paliwa ,aby utrzymać w należytym porządku trawnik w naszej hacjendzie ;:108
Aniu! jest wiele niedoskonałości w moim grodzie, ale zapał do pracy mam .Mój mąż, mnie cały czas powstrzymuje, od moich szaleńczych pomysłów ;:168
Tereniu! szpinak w ogrodzie - rewelacja.Miałam zrobić zdjęcie zimowego olbrzyma . Niesamowicie wielki ;:108 ;:108 ;:108 Dzisiaj robiłam naleśniki ze szpinakiem -z sosem czosnkowym - wspaniałe.
Tereniu , polecam wysiewanie szpinaku zimą np . w lutym . Wspaniałe zbiory wiosną np . odmiany zimowy olbrzym
Tadziu![/b jeśli masz ochotę na złotlina, to prześlę Ci ;:108 U mnie kwitnie i rozmnaża się niesamowicie. Myślę, ze gdybyś posadził w zaciszu, osłonięty od wschodnich wiatrów, to podziwiałbyś jego kwitnienie.
Super sprawa z namiotem. .My po powrocie z wczasów, z przyczepą campingową, pozostawiamy ją kilka dni w ogrodzie...przedłużenie wczasów ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu rehabilitowałam się po operacyjnie w Choszcznie właśnie, teraz pomału wracam do rzeczywistości :wit Cudownie w ogrodzie ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, życzę dużo zdrówka ;:168

Dzisiaj postaram się otworzyć nowy wątek , z adekwatnym do pory roku tytułem ;:108
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu czytasz w moich myślach. Właśnie myślałam, że tytuł wątku nie bardzo do pory roku, ale widzę, że nowa odsłona się szykuje.
Podziwiam Twój ogród i oczom nie wierzę, przepięknie u Ciebie. Pocieszm się jedynie tym, że ja dopiero 3 sezon coś robię w ogrodzie...
Powiedz mi proszę, ten betonowy fotel i na jednym z ostatnich zdjęć (chyba umywalka), to sama robisz takie cudeńka? Jak to robisz? Mam stary fotel i trochę szkoda mi go wyrzucić, ale może mogłby posłużyć jako ozdoba w ogrodzie?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko! odpiszę jeszcze na Twój post w tym wątku. Fotel/ plastikowy/i umywalka na postumencie czyli na koszu plastikowym ;:306 Ja robiłam zimą w tunelu foliowym, nie może szybko wysychać , bo będzie się kruszyć.
Technika prosta. Paski tkaniny moczone dokładnie w rozrobionym kleju do glazury/ konsystencja gęstej śmietany/ . Po wyschnięciu, muśnięte lekko złotolem , i to wszystko. Tworzy się twarda powierzchnia. Moje rabatki tworzone w większości od 5 lat . Ramy ogrodowe i drzewostan mają sporo kilkanaście a niektóre nawet kilkadziesiąt lat ;:108 Doczekasz się też Ty świetnego ogrodu ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dziękuję, że byliście ze mną i mam nadzieję ,ze będziecie .
Zapraszam do nowej 9 części a moderatorów proszę o zamknięcie tego wątku.

Nowy znajdziecie tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=86356
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”