Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
Byłam widziałam Twój ogród i przesyłam 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Doba jest stanowczo za krótka. Teraz powinnam spać a myślę czego to jeszcze nie zdążyłam zrobić. 

- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
"Tajemniczy murek" - chyba urósł w Twojej głowie w czasie spacerów w ogrodach Hortulusa
No dobra - powtórzę się, wspaniale urządzona posiadłość
Miłych prac ogrodowych i ... pomysłów

No dobra - powtórzę się, wspaniale urządzona posiadłość

Miłych prac ogrodowych i ... pomysłów

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu, jak miło, że znów mogę oglądać Wasz ogród 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Kochani, bardzo mi miło,ze mimo wielu obowiązków nie zapominacie o mnie i bywacie w moim ogrodzie.
Pogoda taka niezdecydowana, w dzień ciepło, słonecznie a nad ranem nawet przymrozki.
Zdaję sobie sprawę ,ze zdjęcia , które zamieszczam nie są adekwatne do tytułu wątku.
Po niedzieli postaram się rozpocząć nowy wątek / czy mi się uda???/
Krysiu! popieram całkowicie , czerpmy z życia ile się da i dbajmy o zdrowie,bo bez niego, nie ma radości życia.
Te bramki
to pergole / takie nietypowe/ na róże, a że róże niewielkie, to pergole dominują
Elu! dziękuję za odwiedzinki
Marto! czas bezsennych nocy jak na razie mam za sobą/ nie wiem na jak długo???/
W bezsenne noce snułam plany ogrodowe
Andrzeju!
tak , zgadza się pomysł murku zrodził się pod wpływem ogrodów Hortulus . Jak sobie coś postanowię ,to nie ma zlituj się. Mąż wzbogacił projekt o wędzarnię , ale teraz problem , kiedy znajdzie czas na wykonanie jej. Zatem pozostaję na razie z solidnie wylanymi, ze zbrojeniem fundamentami
Skoro solidne fundamenty, to murek też musi być postawiony perfekcyjnie - niestety aż takich zdolności murarskich nie posiadam. Zatem pozostaje mi nadal czekać, ale " co się odwlecze , to nie uciecze
Do "wspaniałości" mojej posesji sporo brakuje , wierz mi. Są zakamarki,które wymagają pracy .Niestety, nie chcę aby sprawy ogrodowe zdominowały mnie . Ma to być miejsce relaksu , wypoczynku i miłych doznań estetycznych . Jestem już ostrożna w pomysłach ogrodowych , moi Panowie jako wykonawcy fachowych i precyzyjnych prac , są zbyt zajęci
Iwonko!
zastanawiałam się , gdzie się podziałaś??? Miło ,że odwiedziłaś mnie!
Zapraszam do wątku Moja druga pasja na fotorelację z wczorajszej wycieczki , a tu pozostawiam dzisiejsze zdjęcia ogrodowe

Pogoda taka niezdecydowana, w dzień ciepło, słonecznie a nad ranem nawet przymrozki.
Zdaję sobie sprawę ,ze zdjęcia , które zamieszczam nie są adekwatne do tytułu wątku.
Po niedzieli postaram się rozpocząć nowy wątek / czy mi się uda???/
Krysiu! popieram całkowicie , czerpmy z życia ile się da i dbajmy o zdrowie,bo bez niego, nie ma radości życia.
Te bramki

Elu! dziękuję za odwiedzinki

Marto! czas bezsennych nocy jak na razie mam za sobą/ nie wiem na jak długo???/
W bezsenne noce snułam plany ogrodowe

Andrzeju!

Do "wspaniałości" mojej posesji sporo brakuje , wierz mi. Są zakamarki,które wymagają pracy .Niestety, nie chcę aby sprawy ogrodowe zdominowały mnie . Ma to być miejsce relaksu , wypoczynku i miłych doznań estetycznych . Jestem już ostrożna w pomysłach ogrodowych , moi Panowie jako wykonawcy fachowych i precyzyjnych prac , są zbyt zajęci

Iwonko!

Zapraszam do wątku Moja druga pasja na fotorelację z wczorajszej wycieczki , a tu pozostawiam dzisiejsze zdjęcia ogrodowe

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ElleBelle
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Masz rację
Ogród jest piękny ale on nie może nas zniewolić 

Pozdrawiam, Ela
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu cudnie, Ty masz zapał do pracy, tyle terenu i taki zadbany. Ślicznie.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Bogusiu wiosna w Twoim ogrodzie aż kipi i dla mnie jest nie wyobrażalne taki duży teren ogarnąć i w dodatku takie piękne warzywa.
Masz już taki ogromny szpinak, w dodatku w gruncie? Mój wysiany miesiąc temu dopiero zaczął wschodzić, ciągle było sucho i zimne noce.
Tytuł wątku powinnaś zmienić, jest dość mylący.
Miłego dnia.
Masz już taki ogromny szpinak, w dodatku w gruncie? Mój wysiany miesiąc temu dopiero zaczął wschodzić, ciągle było sucho i zimne noce.
Tytuł wątku powinnaś zmienić, jest dość mylący.

Miłego dnia.

-
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Bogusiu , nic dziwnego , że padasz . Tak duży ogród w tak idealnym stanie utrzymać, to wielki sukces.
Potężna kępa złotlinu ,zawsze chciałem taki mieć , ale mi marzł. W końcu skasowałem go. Żałuję , teraz lekkie zimy , pewnie by zakwitł. Sama przyjemność , zrobić poranny obchód obchód z kawką w ręku , mam ciut za daleko , ale w lecie rozbijam namiot i na weekendy zostaję na działce.

Potężna kępa złotlinu ,zawsze chciałem taki mieć , ale mi marzł. W końcu skasowałem go. Żałuję , teraz lekkie zimy , pewnie by zakwitł. Sama przyjemność , zrobić poranny obchód obchód z kawką w ręku , mam ciut za daleko , ale w lecie rozbijam namiot i na weekendy zostaję na działce.

- bwoj54
Elu! czasami wychodzę z siebie, np. dzisiaj ...w czwartek wszystko było idealnie wyplewione, wykoszone ... w nocy padało, w dzień słońce ...trawa w oczach rośnie . Uwierzycie??? miesięcznie zużywamy ponad 20 litrów paliwa ,aby utrzymać w należytym porządku trawnik w naszej hacjendzie
Aniu! jest wiele niedoskonałości w moim grodzie, ale zapał do pracy mam .Mój mąż, mnie cały czas powstrzymuje, od moich szaleńczych pomysłów
Tereniu! szpinak w ogrodzie - rewelacja.Miałam zrobić zdjęcie zimowego olbrzyma . Niesamowicie wielki
Dzisiaj robiłam naleśniki ze szpinakiem -z sosem czosnkowym - wspaniałe.
Tereniu , polecam wysiewanie szpinaku zimą np . w lutym . Wspaniałe zbiory wiosną np . odmiany zimowy olbrzym
Tadziu

Aniu! jest wiele niedoskonałości w moim grodzie, ale zapał do pracy mam .Mój mąż, mnie cały czas powstrzymuje, od moich szaleńczych pomysłów

Tereniu! szpinak w ogrodzie - rewelacja.Miałam zrobić zdjęcie zimowego olbrzyma . Niesamowicie wielki

Tereniu , polecam wysiewanie szpinaku zimą np . w lutym . Wspaniałe zbiory wiosną np . odmiany zimowy olbrzym
Tadziu
Super sprawa z namiotem. .My po powrocie z wczasów, z przyczepą campingową, pozostawiamy ją kilka dni w ogrodzie...przedłużenie wczasów

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bogusiu rehabilitowałam się po operacyjnie w Choszcznie właśnie, teraz pomału wracam do rzeczywistości
Cudownie w ogrodzie 

- bwoj54
Iwonko, życzę dużo zdrówka
Dzisiaj postaram się otworzyć nowy wątek , z adekwatnym do pory roku tytułem

Dzisiaj postaram się otworzyć nowy wątek , z adekwatnym do pory roku tytułem

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu czytasz w moich myślach. Właśnie myślałam, że tytuł wątku nie bardzo do pory roku, ale widzę, że nowa odsłona się szykuje.
Podziwiam Twój ogród i oczom nie wierzę, przepięknie u Ciebie. Pocieszm się jedynie tym, że ja dopiero 3 sezon coś robię w ogrodzie...
Powiedz mi proszę, ten betonowy fotel i na jednym z ostatnich zdjęć (chyba umywalka), to sama robisz takie cudeńka? Jak to robisz? Mam stary fotel i trochę szkoda mi go wyrzucić, ale może mogłby posłużyć jako ozdoba w ogrodzie?
Pozdrawiam serdecznie
Podziwiam Twój ogród i oczom nie wierzę, przepięknie u Ciebie. Pocieszm się jedynie tym, że ja dopiero 3 sezon coś robię w ogrodzie...
Powiedz mi proszę, ten betonowy fotel i na jednym z ostatnich zdjęć (chyba umywalka), to sama robisz takie cudeńka? Jak to robisz? Mam stary fotel i trochę szkoda mi go wyrzucić, ale może mogłby posłużyć jako ozdoba w ogrodzie?
Pozdrawiam serdecznie
- bwoj54
Marzenko! odpiszę jeszcze na Twój post w tym wątku. Fotel/ plastikowy/i umywalka na postumencie czyli na koszu plastikowym
Ja robiłam zimą w tunelu foliowym, nie może szybko wysychać , bo będzie się kruszyć.
Technika prosta. Paski tkaniny moczone dokładnie w rozrobionym kleju do glazury/ konsystencja gęstej śmietany/ . Po wyschnięciu, muśnięte lekko złotolem , i to wszystko. Tworzy się twarda powierzchnia. Moje rabatki tworzone w większości od 5 lat . Ramy ogrodowe i drzewostan mają sporo kilkanaście a niektóre nawet kilkadziesiąt lat
Doczekasz się też Ty świetnego ogrodu 

Technika prosta. Paski tkaniny moczone dokładnie w rozrobionym kleju do glazury/ konsystencja gęstej śmietany/ . Po wyschnięciu, muśnięte lekko złotolem , i to wszystko. Tworzy się twarda powierzchnia. Moje rabatki tworzone w większości od 5 lat . Ramy ogrodowe i drzewostan mają sporo kilkanaście a niektóre nawet kilkadziesiąt lat

- bwoj54
Kochani dziękuję, że byliście ze mną i mam nadzieję ,ze będziecie .
Zapraszam do nowej 9 części a moderatorów proszę o zamknięcie tego wątku.
Nowy znajdziecie tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=86356
Zapraszam do nowej 9 części a moderatorów proszę o zamknięcie tego wątku.
Nowy znajdziecie tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=86356