Aniu - sweety jesteśmy
bratnimi duszami jak mawiała Ania z Zielonego Wzgórza - moją pierwszą miłością również były irysy. Nadal je uwielbiam. Jednak serce nie sługa i ... tulipany zawojowały mnie kompletnie
Moni - Alania Ice Cream jest dziwnym tulipanem... W ubiegłym roku nie rozwinął się do końca, cały czas wyglądał jak pucharek z lodami

W tym roku natomiast formy pucharka nie było w ogóle

od razu rozwinął się do końca. W takiej formie trwa bez zmian już od kilku dni (nie narzekam

)
Aniu - Annes 77 Finola rzeczywiście do schrupania

Dokupię więcej cebulek tej jesieni. Marzy mi się cały szpaler.
Aniu - anabuko1 tulipanów w ogrodzie zmieści się naprawdę dużo. Ja je wtykam w każde wolne miejsce na rabacie. Pomysł, żeby je posadzić na rabacie hostowej, świetny

akurat młode liście hosty zakryją zasychające liście tulipanów.
Aniu - aneczka1979 dziękuję

Czasem tak bywa, że trzeba coś zobaczyć na żywo, żeby się przekonać, co tak naprawdę nam się podoba... Niechciane cebule na pewno znajdą amatorów, wiele osób gustuje w tych kolorach.
Grażynko - kogra dziękuję

Też uwielbiam wszystkie odcienie różu, lila, fioletu. Przyznaję się jednak, że rok 2015 przyniósł u mnie fascynację kolorami budyniowymi i zakochałam się w odmianach typu Casablanca u Alanii
Jadziu - Jakuch dziękuję za dobrą radę, kolorowe nitki to jest to
Jolu - jol_ka widzisz jak to jest - stawiamy sobie poprzeczkę wysoko, stąd nasze niezadowolenie

Byłam u Ciebie i Twoje narcyzy wyglądają obłędnie

Swoją drogą, może to dobry pomysł, żeby kupować cebule na kilogramy?
Dosia - Dobrosia witam cię serdecznie w moim Ogrodziu

zapraszam częściej
Dorotko- dorotka350 oj tam, zaraz "marudzisz".... po prostu mam
wysokie oczekiwania 
Pomyłki trafiają mi się tak jak i wszystkim, raz lepsze, raz gorsze... W domu mam bukiet z tulipanów pomarańczowo-czerwonych, ścięłam od razu, żeby mi nie szpeciły rabaty
O nn-ki się nie martw, może uda się je rozpoznać bez etykiet.
Madziu - Pashmina też mnie zaskoczył

Specjalnie sprawdzałam na necie czy to na pewno on, ale tak, w takiej formie też występuje.
Długi weekend (który nie był wcale taki długi) nie dał mi możliwości wyżycia się w ogrodzie, bo pogoda była sami wiecie jaka....
Jednak wczoraj zrobiło się słonecznie i pognałam cykać foty ukochanym tulipankom. I tak oto wygląda Keukenhof spod Szyndzielni
Rozkwitły Apricot Beauty:

Angelique już za chwilę

Finola nadal czaruje

Ice Cream w zeszłym roku:

A w tym od razu taki:

Rem's Favourite nareszcie ma maziaje jak trzeba

Rozkwitły Holland Beauty, nie wiem jeszcze co o nich sądzić:

Beau Monde - z małych zrobiły się średnie

Fancy Frills

Page Polka

Purple Flag