Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Twój ogród jest jakby stworzony dla wiosny - wszystko kwitnie :) Pooglądam go również w późniejszych miesiącach, pewnie latem tez będzie piękny :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elwi Keukenhof biorę w ciemno :) ... Marudzisz, a przecież wszystkie wyglądają pięknie :D
A pomyłki...cóż trafiają się u wszystkich, ale Tobie na szczęście trafiły się same ładne pomyłki ;:108
Chciałabym trafiać na takie pomyłkowe tulipany. Mnie zamiast różowych trafiają się czerwone ;:219
Nie mam mądrej rady jak oznaczyć je po kwitnieniu :oops: Niektóre etykiety już mi poginęły i niestety te, które zakwitną niebawem będą nn.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ciekawe czemu Ice wybarwił się bardziej na biało. Ale i tak jest piękny. Ja tam myślę że wszystko co powyżej pokazałaś jest BARDZO udane ;:333 .
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - sweety jesteśmy bratnimi duszami jak mawiała Ania z Zielonego Wzgórza - moją pierwszą miłością również były irysy. Nadal je uwielbiam. Jednak serce nie sługa i ... tulipany zawojowały mnie kompletnie ;:170

Moni - Alania Ice Cream jest dziwnym tulipanem... W ubiegłym roku nie rozwinął się do końca, cały czas wyglądał jak pucharek z lodami :D W tym roku natomiast formy pucharka nie było w ogóle ;:oj od razu rozwinął się do końca. W takiej formie trwa bez zmian już od kilku dni (nie narzekam :wink: )

Aniu - Annes 77 Finola rzeczywiście do schrupania ;:333 Dokupię więcej cebulek tej jesieni. Marzy mi się cały szpaler.

Aniu - anabuko1
tulipanów w ogrodzie zmieści się naprawdę dużo. Ja je wtykam w każde wolne miejsce na rabacie. Pomysł, żeby je posadzić na rabacie hostowej, świetny ;:215 akurat młode liście hosty zakryją zasychające liście tulipanów.

Aniu - aneczka1979 dziękuję ;:196 Czasem tak bywa, że trzeba coś zobaczyć na żywo, żeby się przekonać, co tak naprawdę nam się podoba... Niechciane cebule na pewno znajdą amatorów, wiele osób gustuje w tych kolorach.

Grażynko - kogra dziękuję ;:196 Też uwielbiam wszystkie odcienie różu, lila, fioletu. Przyznaję się jednak, że rok 2015 przyniósł u mnie fascynację kolorami budyniowymi i zakochałam się w odmianach typu Casablanca u Alanii ;:167

Jadziu - Jakuch dziękuję za dobrą radę, kolorowe nitki to jest to ;:333

Jolu - jol_ka widzisz jak to jest - stawiamy sobie poprzeczkę wysoko, stąd nasze niezadowolenie ;:108 Byłam u Ciebie i Twoje narcyzy wyglądają obłędnie ;:180 Swoją drogą, może to dobry pomysł, żeby kupować cebule na kilogramy?

Dosia - Dobrosia witam cię serdecznie w moim Ogrodziu :D zapraszam częściej ;:108

Dorotko- dorotka350 oj tam, zaraz "marudzisz".... po prostu mam wysokie oczekiwania :;230 Pomyłki trafiają mi się tak jak i wszystkim, raz lepsze, raz gorsze... W domu mam bukiet z tulipanów pomarańczowo-czerwonych, ścięłam od razu, żeby mi nie szpeciły rabaty :evil:
O nn-ki się nie martw, może uda się je rozpoznać bez etykiet.

Madziu - Pashmina też mnie zaskoczył ;:oj Specjalnie sprawdzałam na necie czy to na pewno on, ale tak, w takiej formie też występuje.

Długi weekend (który nie był wcale taki długi) nie dał mi możliwości wyżycia się w ogrodzie, bo pogoda była sami wiecie jaka....
Jednak wczoraj zrobiło się słonecznie i pognałam cykać foty ukochanym tulipankom. I tak oto wygląda Keukenhof spod Szyndzielni ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozkwitły Apricot Beauty:
Obrazek
Angelique już za chwilę ;:65
Obrazek
Finola nadal czaruje
Obrazek
Ice Cream w zeszłym roku:
Obrazek
A w tym od razu taki:
Obrazek
Rem's Favourite nareszcie ma maziaje jak trzeba
Obrazek
Rozkwitły Holland Beauty, nie wiem jeszcze co o nich sądzić:
Obrazek
Beau Monde - z małych zrobiły się średnie
Obrazek
Fancy Frills
Obrazek
Page Polka
Obrazek
Purple Flag
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

W każdej formie jest fantastyczny. W sumie fajnie że Ci się zmienił. Masz takie 2w1 :).
Maziaje Rem's Favourite są po prostu rewelacyjne. Szybko zapisuję odmianę.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Elwi, z każdą twoją sesją tulipanową obśliniam klawiaturę ;:152 i wzdycham do monitora.. To nie sztuka nasadzić pięknych tulipanów, sztuka zrobić im niesamowite zdjęcia: grupowe i portrety wprawiają w zachwyt ;:180
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A więc masz Fancy Frills? Jeju, jakie one cudne. Kupiłam je w Skierniewicach i to chyba właśnie one okazały się rozpoznanymi przez ciebie Aquila ! No nic, kupię jesienią jeszcze raz i może w końcu trafię.
Kochana Elwi ;:196 zajrzyj do mnie, bo zostawiłam tam dla Ciebie nową zagadkę. A nuż znowu Ci się uda?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Page polka jest obłędna! Jak i reszta zresztą. ;:180 Trochę mnie zmartwił kolor Twoich tulipanów Angelique, bo moje jakoś znacznie ciemniejsze, choć pokrój kwiatu bardzo podobny. :oops:
uwielbiam Twoje Keukenhof spod Szyndzielni i upominam się o zdecydowane więcej!!!
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Elwi cudne te Twoje tulipany ;:215
Finola i Rem's Favourite ;:167
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elwi Rem's Favourite ;:167 Oj, śliczne ma te mazaje...A Holland Beauty mają bardzo ciekawy kolorek...dodałam kolejne do jesiennej listy. Jak będę zaglądała do wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodów, to wkrótce pójdę z torbami :;230 Nie dość, że zawsze wypatrzę jakąś różaną piękność, którą koniecznie muszę mieć to mój apetyt na kolejne ogrodowe chciejstwa ciągle rośnie...Ogród ciasny coraz bardziej, a ja znów łakomym okiem zaczynam patrzeć na trawnik ;:306 Nic dobrego z tego nie wyniknie...ani dla portfela, ani dla trawnika :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No cudności te tulipanki Twoje. ;:215
Masz rację Elu :wit tulipanków w ogrodzie można zmieścić dużo.Ja też wtykam , gdzie się da. A na rabacie hostowej ,,mam jeszcze dużo miejsca.
Z przyjemnością będę na jesieni je poszukiwać, wybierać i kupować nowe tulipanki.I coraz bardziej podoba mi się sadzenie gęstymi kępkami ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi zaniemówiłam ;:303 Cudne tulipany ;:167 Odmiany wyjątkowe,zachwycam się przy kawce ;:170
Finola i Rem's Favourite obłędne ;:167
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

Elwi, dałaś pokaz z tymi tulipanami:) Przepiękne, szczególnie te odcienie fioletu.
Mówisz, że Angelique numer 1....Właśnie w ubiegłym roku naczytałam się o nich na forum i kupiłam chyba ze 20 szt. jako must have. No i rozczarowały mnie - małe, blade, bez wyrazu. Albo cebulki były słabe, albo stanowisko. Inne tulipany wyszły dobrze (bardzo spodobały mi się białe - dosłownie świecą wieczorem) i zestawienie prawie czarnego fioletu z żółtawym kremem.
Ale u ciebie te tulipany to już widowisko, jednak one dopiero w takiej masie robią efekt. I są wdzięczne, bo jednak całkiem długo kwitną, szczególnie, gdy wiosna jest chłodna. Co do brzydkich żółknących potem liści - sadzę je w różach i za bukszpanami, więc ich nie widać.
Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cudne, cudne, cudne...... ;:215
Budyniowe owszem, ale też w zestawie z fioletami. :;230
Grażyna.
kogro-linki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Odwiedzam moje ulubione Keukenhof spod Szyndzielni ;:167 :wit
No jest świetnie, coraz ładniej ;:180 Zapisałam sobie przy okazji parę chciejstw :;230 Zrujnujesz mnie przez te zdjęca :wink:

Ale Van Eijk u mnie jest zupełnie inny, jakiś blady, zamorzony, podsuszony i mało atrakcyjny...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”