Dziś glebogryzrką przygotowywałam miejsce pod iglakową rabatkę i mimo obrzeża ok 25 cm przeszły korzenie dość sporo od pnia,ale tam będą same iglaki więc nic więcej robić nie będę bo się zatyram
Madziu Hs ma bardzo ładne kwiaty ale pokrój paskudny -pędy nie są w stanie utrzymać tych kwiatostanów i wszystko leźy na ziemi,ale jak chcesz to mogę Ci ukorzenić-na wiosnę będzie.
umnie raczej secret lust nie wyjdzie także jedną stratę z jesiennych nasadzeń będę miała . Paczka nie doszła przed majówką

Beatko do końca nie jestem przekonana ze Bukietówki muszą mieć kwaśną ziemię. U mojego wujaszka rośnie w zasadowej i nic się nie dzieje ,wyrosła na 2 metrowe piękne krzaczysko . Na forum były eksperymenty i z nich wynikało że Limelight podsypana Dolomitem wybarwiła się na buraczkowo - jednak problemem był powrót do koloru z przed podsypania.
W tym roku wszystko sadzę w przekompostowany obornik i szczerze to powiem, że nawet nie wiem jaki ma odczyn.
Wszystko się wyjaśni latem.
Też mam Arabelkę ale nie wiem jak ją rozmnożyć -trzeba popytać a może ktoś nam doradzi

pojechałam po Swierki z jasnymi przyrostami i nie kupiłam bo skończyły się zanim detal ruszył

Szkółka niesamowita -13 ha robi wrazenie,
Kupiłam sobie ich odmianę Dendrofarma i nie mogę się napatrzeć. Chyba pojadę po więcej