U Madzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
madziorek9999
50p
50p
Od: 22 lut 2014, o 12:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Madzi

Post »

No ja tez niestety nie wiem. Jak zakwitną to wstawię zdjęcia. Szkoda, że ta działeczka stała taki długi czas zaniedbana. A jak idę ostatnio raz na tydzień na 3 godzinki to przy dzieciach i tak za dużo nie zdziałam. Ale po malutku :D

Obrazek
A tak udało mi się wczoraj maleńki kawałek doprowadzić do w miarę normalnego stanu ;:306 . Polegało to na tym, że najpierw wykopywałam kwiaty, potem łopatą wykopywałam chwaściory które pokazywałam wcześniej na zdjęciu i na nowo wkopywałam kwiaty. Mam tylko nadzieję, że kwiatki odżyją i będzie ładnie :tan
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu malutkimi kroczkami ,doprowadzisz działeczkę do porządku,będę kibicować :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
madziorek9999
50p
50p

Post »

Wczoraj udało mi się skończyć maleńka rabatkę z kwiatkami od strony wejścia na działkę.Jakieś 1,5m na 18. Postawiłam maleńki płotek aby odgrodzić rabatkę od reszty trawnika. Wygląda dużo lepiej niż na początku. Ale ciekawe po jakim czasie chwaściory znowu się pojawia ;:223 ? Oby teraz trochę deszczyk popadał, bo moje kwiatki po przesadzeniu wyglądają mizernie, a wodę na działce włączą dopiero jutro. Posadziłam tez dalie i lilie :tan mam nadzieję, że coś z nich ładnego wyrośnie :D
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Po malutku małymi kroczkami , nie wszystko da się zrobić od razu. Jeśli robisz wszystko ręcznie to trochę czasu zajmuje ale najważniejsze żebyś Ty była zadowolona i żeby tobie przynosiło radość.
madziorek9999
50p
50p

Post »

Byłam dziś chwilę na działce. Czereśnia pięknie pokazała kwiatki, pomalutku także jabłoń zmierza do pokazania ładniejszego ja. Szkoda tylko ,że sucho jak w popiele ;:145 . Jak nie popada u nas deszczyk to będzie bardzo kiepsko. W tygodniu dostanę sadzonki truskaweczek, także muszę poszukać dla nich jak najlepszego miejsca :D . Ciekawe czy w tym roku skubnę własna truskaweczkę :tan
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Fajnie chyba mieć taką tajemniczą działkę z niespodziankami ;:108
Będzie pięknie!! Entuzjazm jest, wsparcie forumowiczów jest, sił tylko życzę...i do dzieła!
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

U mnie też strasznie sucho, dzisiaj trochę popadało ale mało a teraz świeci słonko.
Swoje truskaweczki - pychota. ;:333
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
madziorek9999
50p
50p

Post »

Jak na złość, na działeczce zawór zakończył swoją żywotność i go roztrzaskało. Ale mam nadzieję, że mężuś go jeszcze dziś zdąży naprawić, bo popołudniu wyjeżdża na kilka dni w delegację i dalej byłabym bez wody na działce. A na deszcze się u nas nie zanosi. W prognozach już od wczoraj u nas pokazywali opady a tu nic, ani kropli ;:145 .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Madziu to się nazywa złośliwość przedmiotów martwych :wink:
No cóż, takie sytuacje na działkach niestety się zdarzają... Mam nadzieję że małżonek stanie na wysokości zadania i będziesz miała wodę.
W Gdańsku wczoraj wieczorem była istna ulewa.
madziorek9999
50p
50p

Post »

Mężuś wodę naprawił, ale na działkę już dziś nie poszłam. Wyprawiliśmy go z synkami w podróż i teraz zostaliśmy sami. Jutro mam nadzieję że pogoda dopisze i coś uda się zdziałać. Dziś u nas się chmurzy , ale pewnie i tak nic z tych chmur nie będzie ;:145 , nas wszystko omija bokiem. Jak dalej taka susza będzie to nic nie posieję ;:185 . Przeglądając inne ogródki, to aż wstyd że u nas nic nie zrobione, nie posiane, nic nie przygotowane. Ale jak mężuś wróci, to w końcu chyba zabierzemy się za stawianie płotu ;:138
MadziaC
50p
50p
Od: 10 gru 2014, o 22:39

Post »

:wit Madzia, no nareszcie i ja znalazłam twój wątek :D pracy sporo przed tobą ale powoli, małymi kroczkami i będzie pięknie zobaczysz. Będę zaglądać i kibicować ;:215
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Madziu, pomalutku :D
Wygrzebiecie się z kłopotów technicznych to i działka zacznie wyglądać ;:3
madziorek9999
50p
50p

Post »

Dziękuję za miłe słowa i wsparcie ;:180
madziorek9999
50p
50p

Post »

W końcu jest ;:138 . Od wczoraj wieczora pada długo oczekiwany deszczyk. Szkoda tylko, że zimno się u nas zrobiło, ledwie 9 stopni ;:185 . Teraz mam nadzieję, że wszystko zacznie ładnie rozkwitać, ziemia ładnie będzie podlana, truskaweczki dziś do mnie przyjadą, także jak przestanie padać to zamieszkają na działeczce :tan .
madziorek9999
50p
50p

Post »

Wczoraj posadziłam kilka krzaczków truskawek :D . Posiałam też sałatę, szczypior i koperek. W porównaniu do Waszych ogrodów to nic. Ale ja i z tego się cieszę ;:138 . od czegoś trzeba zacząć. I tak malutkimi kroczkami może coś tam powstanie :wink: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”