Przepowiednia Oriona 2012

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Przepowiednia Oriona 2012

Post »

Co myślicie o przepowiedni końca świata 21 grudnia 2012?

http://patrz.pl/mp3/proroctwo-oriona-20 ... nca-swiata
http://www.nautilus.org.pl/?i=955
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

już kilka takich przeżyliśmy :)
może i tym razem się uda....
Anka
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

już tyle tych przepowiedni było a żadna z nich się nie sprawdziła więc i tym razem myślę że to jakaś bujda
Pozdrawiam, Gosia
Saraaa

Post »

Czytałam na ten temat w gazecie i argumenty tam podane według mnie są zastanawiające.
Rzeczywiście, "przeżyliśmy" już kilka końców światów, ale wydaje mi się, że pomimo tych wszystkich zbiegów okoliczności w roku 2012 sami prędzej czy później zgładzimy ten świat, gdyż w zastraszającym tempie niszczymy nasze środowisko...

Mam nadzieje, że to wszystko bujda.... Ale przyznam się , że po przeczytaniu atrykułu podwyższyło mi się ciśnienie.. :roll:
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

A mnie po lekturze "Apokalipsa 2012"czyli Kiedy skończy się cywilizacja? Josepha...
Dopiero szlag mnie trafi ...Wielki jak ta apokalipsa...
Ogród nabierze wyglądu w 2011 a 2012 fiuuuu???? :evil:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Saraaa

Post »

Nie wyobrażam sobie, jak wszystko mogłoby sie tak w jednym momencie skończyć... :evil:
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

A ja niestety potrafię sobie wyobrazić jak to wszystko mogłoby się stać/ skończyć i ... mam nadzieję, że jednak kiedyś się opamiętamy i nie wyniszczymy planety na której żyjemy, naszej cywilizacji i ogólnie pojętego "Naszego świata"
Czy dużo potrzeba by taki czarny scenariusz się ziścił? Potrzeba bardzo mało! Jakaś wojna, epidemia (nikt do końca nie wie co się kryje w laboratoriach wojskowych) etc... nie chce mi się tego wszystkiego wymieniać, wolę się skupić na czymś pozytywnym np. na tym na kogo wychowam swoje dziecko w przyszłości ;-)
Przepowiednia to nie wyrok! Ostrzeżenie, że coś kiedyś może się stać - owszem! Mamy jeszcze szansę - wykorzystajmy ją ;-)
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Saraaa pisze:Nie wyobrażam sobie, jak wszystko mogłoby się tak w jednym momencie skończyć... :evil:
Scenariuszów jest mnóstwo. Od meteorytu, po np. wybuch yellowstone, który spowodowalby popioły odcinające dopływ światła słonecznego. Albo wojna atomowa, albo pandemia... Planeta X moglaby równiez wpłynąć na orbitę ziemi i spowodować ochłodzenie lub wypalenie. Ucieczka cieniutkiej ochronnej atmosfery pewnie upodobnilaby ziemię do xiężyca...
Scenariuszy jest mnóstwo :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Saraaa

Post »

Akurat rozumiem jak to się może stać, ale nie potrafie sobie tego urzeczywistnić i już....
Wole nie myśleć o tym, że taka ptrzepowiednia może się spełnić. 4 lata to jednak nie jest długo :roll:
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40

Post »

Ja się boje tego, że nastąpi przebiegunowanie i nastąpi zlodowacenie. No cóż, ubierzemy futerka i będziemy polować na niedźwiedzie....polarne :D
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17

Post »

Wyobraźcie sobie, że ja się nie boję. Chciałbym dożyć do tego 21 grudnia 2012, a może nawet dłużej. :twisted: :twisted: :twisted:

Pozdrawiam
Mietek.
volumineux
500p
500p
Od: 8 lut 2008, o 14:15

Post »

To jest też koniec kalendarza majów. Godzina 21.
Albo 12. Nie pamiętam.
cx

Post »

Witam.
Myślę,że akurat w Polsce to może być w tym roku taki "nasz zaściankowy"koniec świata.Jak zwalą się kibole z całej Europy i będą się błąkać ,jeżdżąc po dziurawych drogach,po całym naszym malowniczym kraju w poszukiwaniu stadionów :lol: :lol: :lol: .
Oczywiście scenariuszy katastrof globalnych jest mnóstwo, a kiedy i który się ziści może wie tylko ON...
No a teraz poczytam sobie to dzieło.
Hej,Krzyś.
Saraaa

Post »

No w sumie wszystko się składa na rok 2012 :roll:
Szczerze mówiąc, nie wierzę w to wszystko, ale jednak cząstka mnie się z lekka boi :twisted:
cx

Post »

Witam.
No to sobie wysłuchałem tej audycji,jest tam sporo ciekawych faktów,sporo domysłów itp.Kwestia przebiegunowania Ziemii jest faktem ale z tego co czytałem to trwa to latami a nie tak hop siup.Podobnie zlodowacenie.Co do nadaktywności słońca to fakt opisywany przez renomowanych naukowców,ostatnio był o tym artkuł w "Świat Nauki"albo "WiŻ",nie pamiętam.Efekty tej niezwykłej aktywności,której maksimum przewidziane jest właśnie na ten rok na pewno będą bardzo poważne,jednak Armagedon to inna sprawa.
Ja do takich teorii podchodzę sceptycznie,ale na pewno niczego nie wykluczam...
PS.:Audycja z roku 2006,to już do tej pory powinni chyba znaleźć ten Labirynt,nieprawdaż?
Miłych snów,Krzyś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”