Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś drzewa i krzewy mają swoje pięć minut, cudne. ;:oj Biały pigwowiec ma jadalne owoce. :?: Jaskry piękne.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martusiu ;:196 gdzieś mi zginęłaś :oops:
Pospacerowałam po Twoim wiosennym ogrodzie i oczka nacieszyłam ;:108 Pięknie masz ;:138 ;:138 ;:138
Wiśnie prześliczne ;:333
Pozdrawiam i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu Ty wieczorem, a ja rano biegamy po ogrodach ;:65 U mnie jeszcze większość w pączkach, a pigwowce nawet w maleńkich, biały cudny !przysyp proszę gałązkę, bo co prawda dostałam nasiona i wysiałam ale jeszcze nie wzeszły :D
U mnie rano było piękne słonko, ale teraz się chmurzy i wydaje mi się że pachnie deszczem :;230 To produkuj doniczki i życzę, żeby szło szybko a w niedzielę koniecznie wypocznij! Buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ten czerwony rabarba mnie kręci. ;:oj mój dużo większy ale i starszy.
Cudnie krzewy kwitną a byliny to raj dla oczu. :tan :tan
Martuś masz cudnie i kolorowo już.
A jak biała firletka? rośnie. ;:224
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękna magnolia, ślicznie wszystko się rozwija i jest coraz piękniej . :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja się też przestawiam na narcyzy, dłużej kwitną i nie gubią się tak szybko jak tulipany.
Dzisiaj wąchałam swoje i stwierdziłam że niektóre bardzo ładnie i słodko pachną.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu brak słów kochana tak pięknie jest w twoim ogrodzie ;:138 oczy mnie szczypią ze zmęczenia ale do ciebie musiałam zajrzeć ;:108
Pozdrawiam i słonka na niedziele życzę :wit ja czekam na deszcz bo u mnie sucho :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No własnie ze względu na zapach bardzo chciałabym mieć narcyzy. Wyobraź sobie, że znalazł się jeden. Mam nadzieję, że co roku bedzie juz ich więcej. No i nabrałam nadziei, że mimo wszystko będą u mnie rosły. Jesienią kupuję jeszcze raz :D
Chyba wszyscy na forum maja ten sam problem z wymyslaniem co roku nowych nasadzeń.
Chociaż jak jednego roku wydawało mi się, że już nic nie mam do roboty, to było mi strasznie smutno. Jaka była radość jak nagle znalazły się nowe mozliwości
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Wiśnie rzeczywiście są cudne.
U mnie na razie kwitnie Accolade - polecam tę odmianę i wiśnie wczesne.
Z kolei wiśnie piłkowana mają na razie wyłącznie pąki.
Twój rabarbar dłoniasty wygląda kosmicznie - mój ma już rozwinięte liście.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Nawał mojej pracy powoduje ,że nie mogę być z Wami codziennie,chociaż bardzo lubię tu przychodzić,do 1 maja mam taki maraton,ale już niedługo.

Soniu,drzewa i krzewy cudnie teraz kwitną razem z owocówką , zaczynają kwitnąć jabłonie ,bo inne już w pełni kwitnienia,najpiękniejszy wiosenny czas,biały pigwowiec ma takie same jadalne ,bardzo aromatyczne owoce,jak inne pigwowce. ;:196

Tereniu,coraz więcej kwitnie wiosennych roślin łącznie z owocowymi drzewami i krzewami ,pozdrawiam ;:196

Marysiu, biały pigwowiec będzie do ukopania,tylko on taki twardy do odłączenia ,w tamtym roku odcięłam Kasi i pięknie jej rośnie,zasuwam z tymi roślinami ,ale jakoś mało mi przybywa,jak cięgle trzeba się oderwać i robić co innego,dzisiaj znowu pół dnia do spraw biurowych uciekło,wczoraj byłam w Zakopanym u rodziny na chrzcinach i też przyjechałam wycięta ,jeszcze musiałam być kierowcą bo Bogdan został w domu,a do jednego samochodu nie zmieściliśmy się.U mnie susza okropna, codziennie podlewam te nowe nasadzenia ,a reszty nie zdążam ,więc jest góra kurzu z ziemi,jak wracałam z Zakopanego to po drodze solidnie padało,ale u nas oczywiście praktycznie nic,pozdrawiam i moc buziaków ;:196

Kasiu,u Ciebie większy rabarbar bo wcześniej wyszedł,bo masz cieplej,dużo roślin zaczyna kwitnąć robi sie wesoło,biała firletka znikła ,nie mam jej ,trudno ,pozdrawiam ;:196

Kasiu 123katex, coraz więcej kolorów przybywa w ogrodzie ,tylko susza okropna ,u nas zawsze są skrajności,dziękuję za odwiedziny,buziaczki ;:196

Grażynko,ja też uwielbiam narcyzy i one bardzo długo kwitną ,bo odmianowo ciągle następne zakwitają,teraz zakwitły najbardziej pachnące,a tulipany też lubię ,ale one najwyżej dwa lata są i jakoś wyglądają ,jeszcze nie wszystkie,pozdrawiam ;:168

Aniu,u mnie też bardzo sucho,nie wiem dlaczego tak jest ,że albo bez końca leje ,albo bez końca wieje i grzeje,w ogrodzie coraz więcej kwitnień i może będzie jeszcze więcej,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Gosiu,nie umiem już tego wytłumaczyć z tymi zmianami i dosadzaniem ,ja na drugi rok chyba już nic nie będę miała do roboty mój przedogródek dawno był w planach i nie mogłam się za niego zabrać kosztowało mnie to dużo pracy ,ale zrobiony,nie wiem co jeszcze wymyślę,teraz mówię ,że koniec przeróbek ,a na drugi rok wszystko może się zmienić ;:306

Madziu,wiśnie inne zakwitają,ale Accolade nie mam , rabarbar śmieszny ,taki pomarszczony na razie,potem już nie będzie taki kosmiczny,ale ogród sie zaczyna wypełniać bylinami ,coraz bardziej zielono i kolorowo,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Martuniu pospacerowałam, pooglądałam i podziwiam piekne kolory i różnorodność gatunkową w Twoim ogrodzie. Magnolia ;:215 ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Parę kolorków z ogrodu

Obrazek

Ułudka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitły tawułki
Obrazek

jeszcze inna tawułka
Obrazek

wiśnia piłkowana
Obrazek

Obrazek

kwitną wiśnie jadalne
Obrazek

biały pigwowiec
Obrazek

zakwitły stare pachnące odmiany
Obrazek

biały pigwowiec w całej okazałości
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zapach starych "babcinych" narcyzów mnie zwabił do Ciebie Martuś ;:196 . Moje kiedyś przesadziłam na działkę syna no a niedawno zmieniły wraz z działką właściciela...Od nowych właścicieli nie chciałam "żebrać" ale już dostałam od innej sąsiadki i mam nadzieję,że będą i u mnie kwitły za rok . :) Biały pigwowiec śliczny i chyba rzadko spotykany ! ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu i u mnie ani kropli deszczu, dzisiaj zapowiadają burze, to zobaczymy? Biały pigwowiec rozszalał się nieźle :D Jak sie da urąbać kawałeczek to poproszę, a o innych kolorach masz? bo może coś ode mnie ukopiemy ;:215 Jeszcze masz parę dni i coś przygotujesz ;:168 Jaki oryginalny kwiatostan tawułki :roll: Wiśnia prześliczna :D Życzę owocnego i mokrego dnia, buziaczki dla Ciebie ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto widzisz praca popłaca, chyba masz najbardziej wiosenny ogród. Dziękuję za spacerek.
Ps. Ja też poproszę gałązkę białego pigwowca, jakoś mi umknął wcześniej. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”