Martuś zaintrygowała Cię nasza powstająca wędzarnia,to pomysł mojego eMa ,szafę odkupił na złomowisku,eM jest na emeryturze ,ma dużo czasy i wymyślił sobie zajęcie, wcześniej też wędziliśmy po ludziach ,ale już niedługo będziemy u siebie, jak się o czymś marzy to się spełnia,więc Twoje marzenie też kiedyś się spełni,
białe zawilce greckie ,tak określiły koleżanki,bo ja nie przypominam sobie żebym takie kupowała,ale ja już mam sklerozę,
Milcia widzę że znasz się na wędzarkach

rura ma metr długości ,eM uważa że w sam raz
Teresko ja z przechowywaniem dali mam coraz większy kłopot,przechowuję w altance w narzędziowni ale tam coraz to mniej miejsca ,czego tam nie ma
w ogrodzie też brakuje miejsca,w tym roku urwałam kawałek trawnika,co roku jest problem gdzie je posadzić,w zeszłym miałam je w doniczkach,też ładnie rosły tylko musiałam pamiętać o podlewaniu
Soniu białe słońca to prawdopodobnie zawilce greckie,tak zostały zidentyfikowane ,bardzo wcześnie i długo kwitną

, tak coraz bardziej kolorowo robi się w naszych ogródkach
Małgosiu trochę chęci,trochę kaski ,zdolnego eMa i wędzarnia gotowa
Marysiu jest trochę dłubania przy tej robocie,eM ma zajęcie to i głupoty się nie trzymają

hosta to jedna taka wyrywna ,reszta dopiero wysuwa nosy
Sabinko teraz to już prawie w każdym ogrodzie jest pięknie i kolorowo,powojniki dokupiłam w tym roku ,wszystkie to odmiany wcześnie kwitnące, nie które już z pąkami,trzymają się dzielnie pomimo tych zimnych nocy,marzę o burzy kwiatów na moim ogrodzeniu
Marysiu Ty to masz oko, jak zobaczyłam na zdjęciu to też mi się śmiać chciało z tych okularów
Kasiu eM złota rączka ,jak chce to wszystko potrafi ,trafił mi się taki skarb
Moniu w czerwcu mamy rocznicę ślubu,to chyba będzie prezent i rozpoczęcie sezonu wędzarskiego ,
narcyzom nic specjalnego nie stwarzam , tak jak innym roślinom daję kompost i azofoskę,
białą roślinkę podejrzę później i Ci odpowiem
Karolciu z tej wędzarni to będzie można pół okolicy wykarmić,bo taka duża ,jak to Marysia napisała przemysłowa,może biznes jeszcze otworzymy