Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Grażynko - jeszcze nie palone w tej wędzarni a mnie już ślinka na samą myśl cieknie ;:137
w ogrodowym przeglądzie , pierwszej jego części na trzecim zdjęciu - są białe kwiatki - cóż to za ślicznotki ?
Czy Ty swoim narcyzom stwarzasz jakieś specjalne warunki , może wiesz co lubią , bo ja już kilka razy próbowałam niestety z marnym rezultatem , jeszcze w pierwszym roku po posadzeniu zakwitną , potem tylko liście ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie , kolorowo ;:138 a wędzarnia, kapitalny pomysł ;:63 ;:108
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Martuś zaintrygowała Cię nasza powstająca wędzarnia,to pomysł mojego eMa ,szafę odkupił na złomowisku,eM jest na emeryturze ,ma dużo czasy i wymyślił sobie zajęcie, wcześniej też wędziliśmy po ludziach ,ale już niedługo będziemy u siebie, jak się o czymś marzy to się spełnia,więc Twoje marzenie też kiedyś się spełni, :wit
białe zawilce greckie ,tak określiły koleżanki,bo ja nie przypominam sobie żebym takie kupowała,ale ja już mam sklerozę, ;:306

Milcia widzę że znasz się na wędzarkach :D rura ma metr długości ,eM uważa że w sam raz :wit

Teresko ja z przechowywaniem dali mam coraz większy kłopot,przechowuję w altance w narzędziowni ale tam coraz to mniej miejsca ,czego tam nie ma ;:oj
w ogrodzie też brakuje miejsca,w tym roku urwałam kawałek trawnika,co roku jest problem gdzie je posadzić,w zeszłym miałam je w doniczkach,też ładnie rosły tylko musiałam pamiętać o podlewaniu :wit

Soniu białe słońca to prawdopodobnie zawilce greckie,tak zostały zidentyfikowane ,bardzo wcześnie i długo kwitną :wit , tak coraz bardziej kolorowo robi się w naszych ogródkach :tan

Małgosiu trochę chęci,trochę kaski ,zdolnego eMa i wędzarnia gotowa :tan

Marysiu jest trochę dłubania przy tej robocie,eM ma zajęcie to i głupoty się nie trzymają :wink: hosta to jedna taka wyrywna ,reszta dopiero wysuwa nosy :wit

Sabinko teraz to już prawie w każdym ogrodzie jest pięknie i kolorowo,powojniki dokupiłam w tym roku ,wszystkie to odmiany wcześnie kwitnące, nie które już z pąkami,trzymają się dzielnie pomimo tych zimnych nocy,marzę o burzy kwiatów na moim ogrodzeniu :wit

Marysiu Ty to masz oko, jak zobaczyłam na zdjęciu to też mi się śmiać chciało z tych okularów ;:306

Kasiu eM złota rączka ,jak chce to wszystko potrafi ,trafił mi się taki skarb ;:306

Moniu w czerwcu mamy rocznicę ślubu,to chyba będzie prezent i rozpoczęcie sezonu wędzarskiego ,
narcyzom nic specjalnego nie stwarzam , tak jak innym roślinom daję kompost i azofoskę,
białą roślinkę podejrzę później i Ci odpowiem :wit

Karolciu z tej wędzarni to będzie można pół okolicy wykarmić,bo taka duża ,jak to Marysia napisała przemysłowa,może biznes jeszcze otworzymy :;230
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Epimedium .- kwiat Elfów ,wczesną wiosną był bardzo nędzny ,liście miał pomarznięte,myślałam że już ponim,jaka moja radość jak odżył i tak pięknie kwitnie :heja

Obrazek

-- 24 kwi 2015, o 21:03 --

Moniu chyba chodzi Ci o zawilce greckie,te białe słoneczka,w dzień słoneczny przepięknie otwierają się ,na noc zamykają,czy to te kwiatki

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Serduszka okazała debiutuje w moim ogrodzie :heja dostałam kawałek korzenia jesienią i oto jestem

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Pięknie ta serduszka się rozrosła ! :!:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko śliczne białości pokazałaś :D nie wiedziałam, że jest białe epimedium ;:333
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Cudny jest ten kwiat elfów :lol: taki delikatny , romantyczny, zupełnie tego nie znałam :) a jakie zawilce ;:138 pięknie po prostu ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Nareszcie popadał długo oczekiwany deszczyk,roślinki trochę odżyły :heja

witam serdecznie miłych gości

mati1999 pisze:Pięknie ta serduszka się rozrosła ! :!:
Mati serduszka bardzo ładny wczesnowiosenny kwiat,lecz po przekwitnięciu podobno zanika,dlatego posadziłam obok niej hosty ,które pokryją puste miejsce :wit
Maska pisze:Grażynko śliczne białości pokazałaś :D nie wiedziałam, że jest białe epimedium ;:333
Maryś epimedium moje jest koloru żółtego chyba zdjęcie przekłamało :wit jak na dwuletnie bardzo ładna z niego kępa :wit
karolacha pisze:Cudny jest ten kwiat elfów :lol: taki delikatny , romantyczny, zupełnie tego nie znałam :) a jakie zawilce ;:138 pięknie po prostu ;:63
Karolciu dziękuję za pochwały moich kwiatków :wit
colli28 pisze:Serduszka rewelacyjne ;:3
Olu serduszka zawsze bardzo mi się podobała u innych i nareszcie mam ją u siebie :wit

dzisiejsze zdjęcia świeżutko po deszczu,witam Was razem z żabką,która zawisła nad wejściem :wit

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

po deszczyku wyszedł sobie na spacer ogromny ślimak ,jeszcze takiego wielkiego nie widziałam,
chyba z 20 cm miał ;:oj

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Witająca żabka super. ;:333
Pięknie rozkwitają Ci Grażynko tulipanki. ;:108
No i masz gościa - okaz niezły, wielgachny. ;:306
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Grażynko żabka pięknie wita gości a więc jestem po deszczu ale to chyba za duże słowo DESZCZ , ale dobre i to podziwiam Twoją serduszkę moja wcale nie wyszła a różowa dopiero wychodzi z ziemi. Gościa miałaś okazałego i tylko jeden a u mnie po deszczu wypełzły całe stada samej drobnicy. ;:222
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Urzekła mnie żabka tym bardziej, że je kolekcjonuję. Kwiaty śliczne i te kropelki, których u mnie tak brakuje :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ja ślimaki niszcze ale też mam tych dużych gości je wynoszę za ogrodzenie to Ślimak winniczek ;:196
Żabka jaka wesoła, miło wita gości a co do deszczy to Ci zazdroszczę. ;:174 u mnie nic a taka susza.
Kwiatki kolorowe i ślicznie pokazane. ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Grażynko, świetna ta żabka ;:oj Oj przydałby się deszcz, u nas susza potworna, a jedyne ślimaki, które mnie odwiedzają to te paskudne bezskorupowe ;:222 Posypałam im już niebieskiego jedzonka, ale nie wiem skąd jest ich coraz więcej.. Czyżby efekt delikatnej zimy?
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Żabka bardzo mi się podoba, serduszka ładnie się rozrosły . A co do wędzarni to wydaje mi się że metr to mało ale jak zaczniecie wędzić to sami ocenicie czy się piecze czy wędzi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”