Moja kwitnąca radość - Aska cz.1
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Danio - szkoda, że nie wiedziałam wiosną, w tym roku dzieliłam taką wielką kępę. Teraz będziesz czekać. Kolor w zasadzie taki jak na fotce, może ciut bardziej fioletowy.
Halinko - Kusisz włóczykija. Zjawię się, jak warunki pozwolą, ja niestety z tych niezmotoryzowanych. Uważaj, bo rośliny biorę w każdej ilości (pominąłwszy fiołki, które mam w każdym kątku i brrr - poziomkówkę, którę bezwzględnie zamierzam eksmitować), wciąż cierpię na nadmiar nieobsadzonej przestrzeni
. Na marginesie - dobrze, że nie widziałyście mnie, jak wracałam ostatnio z targów kwiatów w Krakowie. Konduktor za każdym przejściem tak dziwnie przyglądał się to mnie, to roślinom
tija - poziomki już posadziłam
. Lecą rozłogami, ale mam je w ryzach. Czekam na fotkę!
Jadziu - regularnie sprawdzam, gdzie fotka Lenki
?
Halinko - Kusisz włóczykija. Zjawię się, jak warunki pozwolą, ja niestety z tych niezmotoryzowanych. Uważaj, bo rośliny biorę w każdej ilości (pominąłwszy fiołki, które mam w każdym kątku i brrr - poziomkówkę, którę bezwzględnie zamierzam eksmitować), wciąż cierpię na nadmiar nieobsadzonej przestrzeni

tija - poziomki już posadziłam

Jadziu - regularnie sprawdzam, gdzie fotka Lenki

- Aska
Czyżby to Lamiastrum luteum ssp. argentatum ? Gajowca żółtego jeszcze nie mam, a tu w dodatku pstre liście - moje małe "hopla". Może i niegłupio byłoby go dać do ocienionej części gazonów - nie rozejdzie się po ogrodzie i będzie zdobił... Smagliczka już się rozrasta
. Widziałam takie fantastyczne poduchy w Ogrodzie Botanicznym w Krakowie i też sobie zamarzyłam.
Z namówieniem kogoś na wyjazd jest bieda. Na razie jestem na etapie załatwiania wiosennego transportu do Krzywaczki pod Krakowem.

Z namówieniem kogoś na wyjazd jest bieda. Na razie jestem na etapie załatwiania wiosennego transportu do Krzywaczki pod Krakowem.
- Aska
iga - mam nadzieję, że sobie wypatrzysz również coś u mnie. Roślin trochę mam, tylko wiele z nich to tegoroczne nabytki... Na przestrzeń nie narzekam, pewnie przyjdzie moment, że zapragnie mi się więcej ziemi
, ale na razie to początki... Chciałabym już spacerować w prawdziwie "tajemniczym ogrodzie"...

- Aska
Prawdę mówiąć dopiero tej jesieni mogłam wydać więcej na rośliny, dopiero co udało się spłacić kredyt budowlany. Dużo nabytków mam dzięki życzliwości ludzi, których znam (bądź znałam - już poznałam w realu) tylko wirtualnie. Na przyszłość chciałabym sama pociągnąć teń łańcuszek ogrodowego rozdawnictwa - jest tyle przestrzeni do upiększenia i tylu ludzi do obdarowania
Chciałam Wam się pożalić, że u mnie halny i głowę urywa, ale widzę, że więcej forumowiczów tak ma...

Chciałam Wam się pożalić, że u mnie halny i głowę urywa, ale widzę, że więcej forumowiczów tak ma...