Moja kwitnąca radość - Aska cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Do gazonów byliny. Z myślą o stworzeniu właśnie takich barwnych plam :D . Co prawda bluszczy nie mam, ale za to np. barwinek. Głęboko wierzę, że kiedyś schowam gazony.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, Ty musisz przyjechać do mojego ogródka w przyszłym roku wiosną, mam masę bylin, które się strasznie rozrastają, a miejsca w ogrodzie nie przybywa ... w mig schowasz te gazele ;-)
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu
ja mam coś co mogło by Ci się przydać, jak jutro nie będzie lało zrobię zdjęcie i pokażę. Ta roślinka ma okrągłe jasno-zielono białe listki,rozrasta się bez problemu i stworzyła by ładną plamkę. Myślę że poziomki i truskawki też by się do tego nadawały.

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Asiu :lol:
Po wisennych kwiatach wiać ,że wiosna u Ciebie była piękna , i mnie zrobiło się cieplej oglądając take kwiatki zwaszcza ten żółty kolor jest piękny.
Asiu pozdrawiam serdecznie :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danio - szkoda, że nie wiedziałam wiosną, w tym roku dzieliłam taką wielką kępę. Teraz będziesz czekać. Kolor w zasadzie taki jak na fotce, może ciut bardziej fioletowy.
Halinko - Kusisz włóczykija. Zjawię się, jak warunki pozwolą, ja niestety z tych niezmotoryzowanych. Uważaj, bo rośliny biorę w każdej ilości (pominąłwszy fiołki, które mam w każdym kątku i brrr - poziomkówkę, którę bezwzględnie zamierzam eksmitować), wciąż cierpię na nadmiar nieobsadzonej przestrzeni :lol: :lol: :lol: . Na marginesie - dobrze, że nie widziałyście mnie, jak wracałam ostatnio z targów kwiatów w Krakowie. Konduktor za każdym przejściem tak dziwnie przyglądał się to mnie, to roślinom :lol: :lol: :lol:
tija - poziomki już posadziłam :D . Lecą rozłogami, ale mam je w ryzach. Czekam na fotkę!
Jadziu - regularnie sprawdzam, gdzie fotka Lenki :wink: ?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, oto moje roślinki

gajowiec

Obrazek

głodek

Obrazek

smogliczka

Obrazek

wilczomlecz złocisty

Obrazek

i jeszcze wiele innych, ale nie mam zdjęć ... tych "maluchów" nie sfotografowałam :-(
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, roślinek u mnie dostatek :-) Najlepiej jednak, żebyś kogoś namówiła, żeby z Tobą przyjechał samochodem, mogłabyś wziąć więcej roślinek i w większej bryle ziemi.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyżby to Lamiastrum luteum ssp. argentatum ? Gajowca żółtego jeszcze nie mam, a tu w dodatku pstre liście - moje małe "hopla". Może i niegłupio byłoby go dać do ocienionej części gazonów - nie rozejdzie się po ogrodzie i będzie zdobił... Smagliczka już się rozrasta :D . Widziałam takie fantastyczne poduchy w Ogrodzie Botanicznym w Krakowie i też sobie zamarzyłam.

Z namówieniem kogoś na wyjazd jest bieda. Na razie jestem na etapie załatwiania wiosennego transportu do Krzywaczki pod Krakowem.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Aśka, matko kochana jak ja bym była szczęśliwa mając tyle miejsca. śliczni u Ciebie
i nie martw się roślinki rosną tak szybko, że za chwilę gozonów nie będzie . Pokażę u siebie więcej zbliżeń, to może coś jeszcze sobie wybierzesz i wiosną Ci prześlę. Ja jestem Iga od dębika. Pozdrawiam Iga.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Asiu jak tylko będę w domu to zaraz wkleję :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga - mam nadzieję, że sobie wypatrzysz również coś u mnie. Roślin trochę mam, tylko wiele z nich to tegoroczne nabytki... Na przestrzeń nie narzekam, pewnie przyjdzie moment, że zapragnie mi się więcej ziemi :lol: , ale na razie to początki... Chciałabym już spacerować w prawdziwie "tajemniczym ogrodzie"...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, myślę, że do wiosny coś wymyślisz ;-0
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Roślinki szybko rosną to i tajemniczy ogród będzie
zanim się obejrzysz, a już teraz jest zadbany i piękny
nie szczędzisz pięniedzy i pracy aby był coraz piękniejszy :roll:

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawdę mówiąć dopiero tej jesieni mogłam wydać więcej na rośliny, dopiero co udało się spłacić kredyt budowlany. Dużo nabytków mam dzięki życzliwości ludzi, których znam (bądź znałam - już poznałam w realu) tylko wirtualnie. Na przyszłość chciałabym sama pociągnąć teń łańcuszek ogrodowego rozdawnictwa - jest tyle przestrzeni do upiększenia i tylu ludzi do obdarowania :D

Chciałam Wam się pożalić, że u mnie halny i głowę urywa, ale widzę, że więcej forumowiczów tak ma...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, u mnie halny też daje popalić. Mieszkam w bloku, na drugim piętrze i co chwilkę wydaje mi się jakby zaraz szyby miały wylecieć. Buziaczki :***
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”