Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Post »

Mariolka, mów sobie, co chcesz, a ja i tak Ci nie wierzę. Samo Ci się nie zrobi, a działeczkę masz bardzo zadbaną. ;:333
Jeden z moich synów tak mi poradził, gdy narzekałam, że nie mogę się wyrobić, a już padam z nóg: "Co masz zrobić dzisiaj, zrób pojutrze, Będziesz miała dwa dni wolne i sobie odpoczniesz." Wtedy jeszcze pracowałam zawodowo, społecznie i cały dom wraz z eMem i trojgiem dzieci miałam na głowie.Teraz mam tylko dom bez dzieci, eMa i działkę. A pracować lubię, nie znoszę bezczynności. :;230 :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tośmy sobie dzisiaj na działeczkach popracowały...ja sobie powolutku...na stołeczku pracuję !Alleluja i do przodu! :D
Już tam po trochu zaczynam ogarniać te włości moje ROD-owskie! :) Sprawia mi to niebywałą przyjemność i radochę! W domu już by mi trudno było wysiedzieć o tej porze no chyba,że byłby to jakiś mus... Kiedyś miałam 2 wnuczki pod opieką więc działkowanie tylko na drugą zmianę bywało.. No i trzeba było się pogodzić .. Ale wnuczki to też przyjemność i radość wielka! ;:167 Dzisiaj już pannice i opieki dziadków już nie wymagają. ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, widzę, że mamy ze sobą dużo wspólnego. Ja też nie usiedzę bezczynnie, chociaż akurat to nie wiem czy jest pozytyw. :wink: Podobno odpoczywać trzeba umieć. Ja nie umiem. Dziś pół dnia sadziłam, przesadzałam, podcinałam, a końca nie widać. ;:306
Narcyzy masz śliczne, ale korony to prawdziwe grubaski. ;:333
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko jak te kwitnące kwiaty w słońcu ładnie się prezentują ;:3
Wszyscy wykorzystujemy ładne dni na pracę w ogródku i stale nachodzą nas nowe pomysły i nowa praca jest :;230
Ogródek ziołowy to u mnie chyba był pierwszy, bo zioła dla mnie są bardzo ważne. Susze, mielę i robię własną kompozycję do potraw ;:215
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Lucynko jest jeszcze innej powiedzonko "jeśli masz coś zdrobić dziś to usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie". Mój Biedr.roduś też lada moment
Pozdrawiam Ela
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu -zazdroszczę Ci wnucząt, ja nie mam ani jednego, ale nauczyłam się już z tym żyć.
W domu siedzieć teraz byłoby ciężko, każdy wysiłek na świeżym powietrzu sprawia ogromną przyjemność. Oby jak najwięcej ciepełka było, żeby nie było trzeba siedzieć w domu. ;:3

Dorotko - przecież praca w ogródku to bardziej przyjemność niż wysiłek, a ja widzę po sobie, że człowiek czynu jest zdrowszy i 'młodszy' niż by wiek wskazywał. :;230
Korony sadzę z uporem maniaka od czterech lat - w tym roku po raz pierwszy mi zakwitły. Doczekałam się i jestem cała w skowronkach. ;:306

Marysiu - ja także dużo ziół stosuję w mojej kuchni, a ponadto moja ukochana synowa i syn bez ziół nie wyobrażają sobie swojej kuchni, toteż uprawiam ziółka nie tylko dla siebie. ;:108

Elu - kupuję Twoje powiedzenie, od dziś będę czekać, aż mi przejdzie zwłaszcza pęd do nadmiernych zakupów ......... :;230
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

A ja wkleję jeszcze jeden cytat "Jeśli masz coś zrobić, zrób to teraz. Bo jutro może nigdy nie nadejść..." Tao Porchon Lynch (najstarsza instruktorka Jogi).
Piękne kwiatuszki, a ja już drugi tydzień bez działki :(.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Lucynko super masz kwiatuszki, altana super. Muszę swojego pogonić bo jak by nie było już 6 rok leci w oczekiwaniu na altanę, chociaż najprostszą... :;230 :;230 :;230 Rododendron będzie piękny, już to widzę ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko - zacytowana przez Ciebie myśl byłaby do przyjęcia [przeze mnie], gdyby brzmiała: "Jeśli masz coś zrobić dzisiaj, odłuż do jutra. Ono może nigdy nie nadejść, więc masz wolne." :;230
Taka piękna pogoda, a Ty bez działki? Mam nadzieję, że nie z powodu choroby ... ;:167 Nic to, nie martw się, działka i robota nie zając, nie ucieknie. Jeszcze przed Tobą wiele pięknych tygodni. ;:196

Obrazek Obrazek

Paulinko - dziękuję w imieniu moich kwiatuszków. Ten rododendron już w ubiegłym roku cały obsypany był kwieciem. Widzę, że teraz będzie podobnie, co mnie ogromnie cieszy. ;:33
Doczekasz się i Ty altany, tylko musisz częściej mękolić, marudzić, zrzędzić itp. Ja tak robiłam przez trzy kolejne lata i w końcu M nie wytrzymał utyskiwań, wziął się do roboty, a teraz sam jest z siebie zadowolony. ;:224

Obrazek Obrazek

Dzisiaj znowu porządnie sobie dałam w gnaty i w mięśnie. Myślałam, że wszystko mam zrobione, a tu figa ... cały czas coś tam jest do wykonania.
Na jutro też mam sporo planów. Oby tylko pogoda dopisała. ;:3
Iwona i Piotr
500p
500p

Post »

W cytacie nie chodzi o pracę, raczej o rzeczy ważne :).
Dużo pracy, jutro też, odpukać zdrowie na razie jest ok, przeszła pierwsza fala alergii i dokąd nie zakwitną akacje powinno być dobrze.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

plocczanka pisze:Iwonko - zacytowana przez Ciebie myśl byłaby do przyjęcia [przeze mnie], gdyby brzmiała: "Jeśli masz coś zrobić dzisiaj, odłuż do jutra. Ono może nigdy nie nadejść, więc masz wolne." :;230
Ooooo, widzisz - to mi się podoba, tę myśl złotą kupuję ;:77
Bardzo lubię popracować na działeczce ale tegoroczna wiosna jest .......... zimna ? No .... tak - chłodnawa jest. U mnie nawet trawa , posiana na tzw "pozostałościach po kreciej robocie", nie ma zamiaru wschodzić. Czeka na zdecydowane ciepełko. A ja ? Wykręcam kilometry na rowerze - dla samej przyjemności jeżdżenia.
Iwona i Piotr
500p
500p

Post »

Co do trawy (w tym roku po raz pierwszy chyba w życiu ją siałam) to moja po około 10 dniach wyszła, ale lana była 2 razy bo susza straszliwa (trawa koło pracy oczywiście).
Tak teraz jeszcze raz przeczytałam Twoją weryfikacje i faktycznie ma to sens ;).
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lucynko, aż taka młoda to ja nie jestem. Ale czuję się bardzo młodo :D
To chyba przez ten ogródek. Nie musze chodzić na siłownię, żeby trzymać formę.
Dzisiaj zrobiłam chyba kilka ładnych kilometrów z konewką. Po co mi bieżnia i siłownia?
Warzywnik super, altanka przeurocza. Z tyłu widze namiot, czy to Twój, czy już sąsiada?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Lucynko co do Ciebie zaglądam to następne piękne kwity kwitną ;:333
Pięknego dnia ;:167
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Mariolko - widzę, że znalazłam pokrewną duszę w sprawie relaksowej. :tan
Choć zauważyłam, że Iwonka [ i P ... ] też zaczyna się przyłączać . ;:138
Gosiu, ależ jesteś młodziutka i bądź jak najdłużej. ;:215 Ja już szczęśliwie nie muszę ganiać z konewką, mogę nareszcie używać węża. Sporo wysiłku kosztuje dźwiganie i wylewanie takich ilości wody. ;:223
Z tyłu za tą ażurową altaną M zawiesił jedną ściankę starego namiotu, bo u sąsiada z tyłu jest straszny bałagan i bardzo mnie to denerwowało. ;:306
Alicjo jesteś bardzo miła, dziękuję. Dobrej nocki dla Ciebie i słonecznej niedzieli. Chociaż deszczyk przydałby się naszym roślinkom. ;:196

Dzisiaj też jakieś tam fotki przyniosłam z działki.
Obrazek Taką sadzoneczkę dostałam dziś od znajomej działkowiczki. Ani ona, ani ja nie znamy jej nazwy, ale podoba mi się, bo jest niziutka i niebieściutka.

Obrazek Ta też jest dla mnie zagadką, ale ją lubię.

ObrazekPrzede wszystkim żółto ... i różowo... Obrazek
Obrazek Taki tam rzut na jedna stronę ... Obrazek Dopadłam obiektywem aparatu największego gołębia w stadzie, ale tylko dzięki temu, że wlazł do tunelu. Ja go nazywam 'pawiem'. Jeszcze dla lepszego humoru pokażę Wam, w jakim "więźniu" siedzą moje lilie. Zamykam je póki są niskie. W przeciwnym razie moja ruchliwa kiciunia wszystkie by połamała. Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”