Moja działka 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działka 6

Post »

Lidziu zrobię sadzonki chryzantem do doniczek i co będziesz chciałam to wyślę. Z cebulowych nie mam nadzwyczajnych roślin ale może coś będzie takiego co nie masz. Może nie przemęczaj się tak w końcu ogród ma nam przynosić radość, a nie tylko zmęczenie. Wspaniałe kwiaty a tym razem szczygiełek zakasował faunę ;:306 Ktoś mi kiedyś powiedział, że taka pozycja kota jak na ostatnim zdjęciu świadczy, że czuje się on bardzo bezpieczny ;:333 Życzę dużo zdrowia i sił ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lidziu popieram Marysię, ogród to dla nas przyjemność ma być ;:108 ale czasami jest inaczej bo szkody w nim wyrządzone sprawiają, że chcemy go uporządkować i wtedy opadamy z sił po całym dniu pracy ;:202
Kochana szczygieł jest rewelacyjny ;:215 potem Bubu za nim kociaki a na końcu cała roślinna menażeria :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Lidziu, ta ostatnia sasanka ma faktycznie taki cudny niebieski kolor?? :?: Bo mój aparat niebieski i fiolet trochę przekłamuje.
Szczygieł trochę mi się myli z ziębą. :;230 W moim starym ogrodzie zięby były prawie oswojone, jak się siedziało to kręciły się koło stóp, chyba czyhały na resztki ze stołu. ;:173
Kwiaty masz piękne i zwierzyniec też. :wit
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marzenko Marzena77 bardzo dziękuję, cieszę się, że Ci się podobają.

Marysiu Maska kilka chryzantem zamówiłam u Jadzi i czekam na przesyłkę, a więc na razie nie sadzonkuj swoich.
Szczygły przylatują do mnie codziennie po południu, są naprawdę śliczne.
Daszeńka lubi leżeć brzuszkiem do góry i czeka żeby ją po nim głaskać.

Marysiu mar masz w zupełności rację. Szczygły goszczą u mnie po raz pierwszy, nigdy przedtem nie przylatywały. Bażant też przychodzi codziennie. Bubu zmienia miejsce dziennego wypoczynku w zależności od pogody, a na żer wychodzi wieczorem.

Marysiu delosperma ostatnie sasanka ma trochę bardziej niebieski odcień, niż te najpopularniejsze fioletowe. Aparat trochę przekłamał.
Kilka lat temu zimą przylatywała do nas na balkon zięba, jadła prawie z ręki, a o jedzenie dopominała się stukając w szybę drzwi balkonowych.

Kilka widoczków z działki.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Lidziu moja deklaracja jest prawdziwa i jeśli tylko mogę pomóc to śmiało pisz. Jesteś super kobietką
Dużo kupujesz a może coś u kogoś rośnie intensywnie. ;:108 ;:108 Śmiało pisz co straciłaś..
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Lidziu, ale pięknie kwitnie Twoje epimedium. ;:oj I śnieżyca letnia też już zaczęła.
Wróbelek pilnie spogląda na piękności w ogrodzie, a może na tego czarnego diabełka. ;:168
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Lidziu ;:138
Przybiegłem do Ciebie żeby nasycić Moje kaprawe oczka kolejnymi pięknosciami.
Jako wielbiciel niebieskości ,zapytam grzecznie o nazwę tej roślinki pod serduszką.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, te Twoje szczygły są niesamowite! W takiej gromadzie i z tak bliska widziałem je po raz pierwszy! Można u Ciebie obserwować ich interakcje, waleczność i dźwięki, jakie wydają ;:333
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lideczko, tobie nawet epimedium już kwitnie a ja mojego nawet nie widzę. ;:145
Grażynka mówiła, że ono późno się budzi, ale żeby aż tak. ;:222
Twój ogród tonie w kolorach, fotki fauny bardzo udane a szczygiełek rewelacja, chyba oswojony. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 12:07

Post »

Lidziu jakie piękne kwitnienia u Ciebie. Szachownice bardzo ładne.
pozdrawiam serdecznie, Bożena

Ogród szczęściem pachnący
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witaj Lideczko.
Przykro czytać o stratach jakie poniosłaś na swojej dziełeczce ale taka to uroda na naszych ciężkich glebach,jak pisze Grażynka nie wszystko może u nas rosnąć.
A jak wyglądają strumienie wody płynące przez Twoją działkę to dobrze z Ulką /UlaL/ pamiętamy .Nasze odwiedziny w strugach deszczu...to było wyzwanie,dobrze że miałyśmy kalosze ;:306

Ślicznie ,kolorowo u Ciebie.... a mnie wpadł w oko Zawilec grecki biały,fioletowego mam.

Semper-Jurku w Goczałkowicach należałoby być kilka razy w roku by w pełni docenić urok sezonowo kwitnących roślin.Jest tam urokliwie. :wit

Lidziu ten błąd należałoby jakoś naprawić i Goczałkowice jednak pozwiedzać,zastanowimy się nad tym. ;:138

Pozdrawiam i dobrej wiosny życzę.Teresa
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Alu Biedronka641 zdążyłam Cię już poznać i wiem, że potrafisz jak mało kto, człowieka zadowolić. Na razie ciągle jeszcze czekam na niektóre byliny i np. dzisiaj wykreśliłam z listy strat następne cztery, które wreszcie wyszły: mydlnicę lekarską, prawoślaz lekarski, rutewkę Delavaya i emekon śnieżny.

Marysiu delosperma akurat to epimedium znienacka obsypało się kwiatami, pozostałe dopiero nieśmiało zaczynają się pojawiać. Śnieżyca letnia niedługo będzie musiała zmienić nazwę na wiosenna, bo kwitnie co roku wcześniej.
Wróbelek wypatrywał, czy w poidełku jest woda i czy któryś z czarnych futrzastych nie kręci się w pobliżu. Ptaszki ostatnio są spragnione, bo sucho się zrobiło.

Jurku semper ta niebieskość, to zawilec grecki (powabny). Nagimnastykowałam się trochę, zanim udało mi się zaprosić go na działkę. Kilka razy kupowałam bulwki, moczyłam, sadziłam, a on mnie ignorował i nawet nie raczył wyjść. Dopiero pewna dobra duszyczka tego forum, którą już osobiście poznałeś, przywiozła mi doniczkę z kwitnącym okazem.

Jacku JacekP szczygły w towarzystwie dzwońców przylatują nadal, chociaż w karmniku już pustki. Teraz poidełko dla ptaków ma wzięcie i o dziwo o wodę też potrafią się czubić, a ile wrzawy przy tym narobią. Daszeńce i Piorunowi aż oczy z orbit wychodzą.

Stasiu stasia_ogrod epimedium zakwitło dosłownie z dnia na dzień i to bardzo obficie. Obserwuj bacznie swoje, na pewno też niedługo ujrzysz kwiatki.
Szczygieł nie jest oswojony, to jeden z całej gromadki szczyglano dzwońcowej, która gości u mnie codziennie. Są tak ruchliwe i zaczepne, że trudno zrobić dobre zdjęcie.

Bożenko anezob69 dziękuję za pochwałę w imieniu roślinek. Szachownicy kostkowanej, szczególnie tej bordowej, przypadło do gustu miejsce i ładnie się wysiewa.

Tereniu Teniak witaj. Białego zawilca greckiego mam od niedawna, dostałam jedną, już kwitnącą bulwkę od znajomej z działek, która przywiozła go z Niemiec.
Do Goczałkowic niestety już się nie wybiorę, nie dam rady pokonać trudów podróży.
Dziękuję za pozdrowienia i życzenia. Życzę Ci dobrej pogody i wspaniałych kwitnień w ogrodzie.

Zapraszam na spacer.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Fajne foto z tym ślimaczkiem ;:333
A co to na 21 zdjęciu za roślinka?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Lidziu za dobre słowo ;:cm Czy w tym roku policzysz ile ma kwiatów Twój miłek wiosenny. Lidziu a te białe zawilce za miłkiem to jakie? Kupiłam takiego na rynku,ale nie wiem jaki.Usłyszałam tylko,że pod drzewa ,bo się szybko narasta. Spodobał mi się i kosztował tylko2 zł to kupiłam. :wit
madziorek9999
50p
50p
Od: 22 lut 2014, o 12:34

Post »

Same śliczności :D . Oj kiedy ja będę miała tyle cudeniek :( ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”