Moje zielone

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone

Post »

Niunia1981, oj tak, gryzonie mają to do siebie, że wszędzie zęby wsadzą :lol: Melaso, nie wiem czy byś się dużo nagłaskała, bo panny muszą mieć dobry humor. Ja nieraz się uśmieję, jak chcę Michalinę pod bródką posmyrać a ona akurat ma focha i odpycha moją rękę tymi swoimi malutkimi łapeczkami :;230 Może to robić w nieskończoność :) Tak ogólnie to ja strasznie zakręcona jestem na punkcie zwierzaków i kiedyś nawet myślałam o chomikach, żeby zrobić coś takiego jak naturalne środowisko w terrarium, ale na planach się skończyło. Może kiedyś ;)

Paulinko, już za chwilkę idę do piwnicy i będę szukała nowej doniczki dla Milky Way'a . Tymi listkami to się nie przejmuj, bo odpadły mi te co miałam zastępcze, a tamte już mają korzonki :) Mówisz, że Twój Milky Way nie rośnie? Może czeka na słonko, a jak tam sadzonki? Mają widoczny przyrost?
Melaska, bardzo się cieszę, że Ci się moje odmiany podobają. Taaaka jestem dumna ;:215 Teraz pozostaje czekać na kwitnienia. Już Ci piszę, skąd mam moje fiołki. Część kupiłam na all.... ,ale to było zanim znalazłam to forum, dużo listków kupiłam od gardenii, a ostatnio wymieniłam się głównie na sadzonki z Pauliną :) Między innymi właśnie na Milky Way'a . Ale, ale, ale... dziś zgrzeszyłam i to bardzo. Mianowicie miało być już "żadnych nowych fiołków" i tak oto zamówiłam 11 nowych odmian :shock: . Podzielę się szczęściem i podam odmiany:

Alan's Fallen Angel (A. Murphy)
Debon's Christmas Morning (N. Braun)
Senk's Fruit Fly (R. Follett/D. Senk)
Celina Elegance (H. Pittman)
Senk's Say What? (R. Follett/D. Senk)
???? / Amur (Archipow)
???????? / Bliźniacy (Archipow)
??-??????????? ???????? / EK-Brazylijski Karnawał (Korszunova)
??-????????? ???? ????? / Konstelacja 3 Króli (Korszunowa)
Rob's Combustible Pigeon (R. Robinson)
Rokoko trailer

Zobaczcie sobie w internecie zdjęcia tego Celina Elegance (H. Pittman), dla mnie to prawdziwa poezja ;:167

Jeszcze coś dla oka i uciekam :wink:

Obrazek Obrazek
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

A to nie wiedziałam, że szynszyle takie fochy potrafią odstawiać ;:173 Śmieszne zwierzaki.
O terrarium dla chomika też myślałam, ale warunków brak. Może kiedyś, tak jak piszesz, na emeryturze...
Z zakupami poszalałaś! Ja nigdy nie kupowałam na all. Moje pierwsze i ostatnie zakupy to u Ani S. A i tak mi z tego dzicz wyszła. Dużo sadzonek już porozdawałam. Poza tym mam też kilka sklepowych kundelków, które lubię, bo są bezproblemowe w kwitnieniu :D
Wracając do Twoich zakupów, to odmiany piękne! Może Celina Elegance mnie nie przekonuje, ale to chyba dlatego, że jestem ostatnio obrażona na swoje czerwone odmiany hehhe Dla mnie cudownie wygląda Amur. Co za dostojność w wyglądzie! Natomiast Senk's Say What? (R. Follett/D. Senk) jak tak patrzę, to ma listki jak moja Silly Girl! Ciekawie się zapowiada!
I absolutne cudeńko - Rob's Combustible Pigeon! Jest uroooczy! ;:167

Skrętniki boskie! Będę chciała listek! Któregokolwiek! Nigdy nie miałam skrętnika, więc będę eksperymentować :tan
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Piękne te Twoje zwierzaczki, słodko wyglądają przytulanki ;:167

Celina Elegance (H. Pittman) śliczna, listki kolorowe i kolor piękny! Trailer Milky Way wygląda niesamowicie, nie, nie patrze na niego już więcej bo przecież nie mogę jeszcze trailerów upychać pod sufitem :shock:
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Melasko, mogłabym Ci podesłać listek Nerysa i może Roulette Azur by się podzielił. Geronimo ma tylko trzy liście, więc nie dam choćbym chciała :lol: Co do all... to będzie mi kwitł taki którego otrzymałam pod nazwą Silverglade Meadows. Ciekawa jestem, co z niego wyrośnie ;:224 Ilonko, Ty kusisz cały czas to i my Ciebie czasem podkusimy :;230 Już nie wspomnę o tym, że mam całą listę chciejstw Twoich fiołków zapisaną i tak zerkam, czy coś się pojawi w wątku sprzedażowym ;:224 Będę musiała dodatkowe okna w mieszkaniu wykuć, żeby się pomieścić. Jeszcze wracając do tego Celina Elegance (H. Pittman) to mi się skojarzył troszkę z Twoim sportem Sassy Sadie. Jasne listki i ciemne kwiaty ;:167
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie ile kwitnień się u ciebie zapowiada fiołkowych ;:138 :wit
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Łał, przez tak duuuże zakupy będziesz długo spowiadać ;:306
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Filigranowa27, wciąż dopatruję się nowych, więc zapraszam do częstych odwiedzin ;:108 Iwonko, gdzie ja to wszystko poustawiam... człowiek najpierw nagrzeszy, a później się bierze za myślenie ;:306

Zobaczcie, jak ładnie mi kundelek kwitnie. Jednak te najzwyklejsze fiołki pierwsze się biorą do pracy.

Obrazek

Pączuszki- jeden na Senk's Big Bells, drugi na kundelku którego listek ukradłam sąsiadce. Te paskudne plamy to po oprysku. Niestety nie zeszły nawet po kąpieli.

Obrazek Obrazek

Już za momencik, już za chwilę...

Obrazek

Paulina- spójrz jak Strelec Elit szybko rośnie ;:138 Niedługo chyba będę musiała przesadzić je do osobnych doniczek. To chyba standardy, więc mają rosnąć pojedynczo ;:218

Obrazek

Na koniec jeszcze raz Geronimo. Zauważyłam, że pączki mają także Nerys i Pink Leyla, więc skrętniki 4/4 będą kwitnące ;:173 Fiołek Irish Flirt też ma malutkie pączki :tan Paulinko, sprawdź na swoim, może też Ci się szykuje :)

Obrazek
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

:tan Rzeczywiście, coś tam się wykluwa ;:oj
Co do plam, to mam podobny problem- oprysk na mączniaka takie paskudy zostawił :evil: Dziś popryskałam swoje fioły Magusem (obiecywałam już im to od dawna no i dziś spełniłam obietnicę) i mam nadzieję, że po tym oprysku nie będzie ani plam ani uszkodzeń.
A te Twoje zakupy-aaaa!!! ;:124 po co guglowałam te odmiany ;:223 Listki czy sadzonki?
Kundelek cudny ;:333
A, i skrętniki też piękne! Moje od Ciebie puszczają coraz więcej mini mini listeczków.
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

Mój biały, o pojedyńczych kwiatuszkach kundelek, dopiero pączki wypuszcza a Twój już cały w kwiatach ;:oj Oj muszę go objechać za to ociąganie ;:306
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Paulina-ja jak pryskałam Magusem to wszystko przebiegło gładko, a dopiero przy tym preparacie na mączniaka taka niemiła niespodzianka. W tamtym roku miałam coś innego (taki preparat rozrobiony w butelce, gotowy do oprysku), który żadnych plam nie zostawił, a teraz mi się jakiejś zawiesiny zachciało :evil: Wszystkie fiołki zamówiłam jako listki. Na stronie z której kupowałam były tylko trzy sadzonki, w dodatku cenowo zupełnie by mi się to nie opłacało ;:209
Iwonko, koniecznie musisz go upomnieć i stanowczo zażądać poprawy ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

justyna111,

na razie nie obrywaj swoich skrętników, bo gdzie ja je pomieszczę :shock: Niech na razie rosną i cieszą me oczy tu na forum :D
Patrzę na fotki i widzę, że Pat Tracey powinna już rozkwitnąć. Czekam na relację!
Twój Senk's Big Bells idzie łeb w łeb z tym mychy_pauliny ;:306 Który będzie pierwszy?? :D
Kundelek cuuudowny! On nie powinien być określany mianem "kundelka". Za rasowo wygląda! Wymyśl mu nazwę!
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Melasa, spokojnie, jeszcze nic im nie poobrywałam :lol: Senk's Big Bells rośnie tak samo, ponieważ to rodzeństwo, pewnie zakwitną w tym samym czasie :) Też bardzo lubię tego kundelka, to mój pierwszy fiołek który dotarł do mnie jako prezent-mała sadzonka, która bardzo mnie zaintrygowała. Gdyby nie on, pewnie dziś nie byłoby reszty.

Paulinko, tak dzisiaj się dopatrzyłam, że chyba The Martian ma mikrusie pąki ;:oj On jeszcze jest taki malutki.

Wczoraj dotarła do mnie paczka z listkami. Wszystkie posadziłam i udokumentowałam. Zrobiłam także zdjęcie największego liścia i dwóch najmniejszych, ponieważ ten kontrast wydał mi się niesamowity ;:202 Nigdy nie widziałam takich maleńkich listków, a co dopiero bezpiecznie je posadzić...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dostałam gratisa, co do którego nazwy nie mam pewności. Czyżby Balerina? Może Wy pomożecie?

Obrazek

Kei Yoki już powoli pokazuje środeczek, natomiast Pat Tracey zostało jeszcze kilka warstw płatków :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

No nie, Ty widzę zachorowałaś tak jak i ja... Ja już sobie obiecywałam, że nie kupię, ;:124 no nie kupię już ani jednego listka/sadzonki i... nie wiem ile jeszcze bez tego wytrzymam ;:224 Więc w razie czego miej mnie na uwadze, gdy te wszystkie cudeńka Ci podrosną :;230

A kontrast między listkami jest rzeczywiście ogromny ;:oj
A za tymi tycinkami co za brokuła wsadziłaś do kieliszka? ;:306
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

Ja, ja chcę zgadnąć co to za brokuł!!! ;:306
Czyżby to był... Senk's Say What?
A te mini mini listki to chyba Rokoko Trailer? Tak?

Piękna dokumentacja zakupów. Faktycznie rozrzut rozmiarów jest niezły ;:oj
Nazwy tego olbrzyma to jednak nie zgadnę, no nie wiem zupełnie.
A gratis to pewnie Balerina. Muszę zaraz obczaić jak wygląda...
Ładne, zdrowe, błyszczące listeczki. Niech szybko rosną! :D
Kei Yoki i Pat Tracey już chwilka, już za momencik. Eh, jak one stopniują napięcie ;:306
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

Oooo mamo jakie zakupy ;:oj Cudnie tak razem wyglądają . Bardzo dobry pomysł z porównaniem listków :) Ten malutki to chyba ,,muszka owocówka,, a ten duży liścior...?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”