Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

jak zwykle u Ciebie piękny wschód słońca ;:138 Marysiu, zdaję się ,że się widzimy i Ewy-Kory ;:196
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, czyżby i u Ciebie wiśnie zakwitły? Nasze starsze przy domu właśnie wczoraj otworzyły kwiaty.
Takie beczki i my mamy, tylko nasze z Odry po masie sezamowej :D Ciężko było domyć, ale myjka ciśnieniowa dała radę. Chcemy zamontować po kilka połączonych pod każdym spustem rynnowym, do tego wąż z pompą i oszczędzamy wodę! A w razie nadmiaru chcemy pokombinować, żeby go odprowadzać do studni. Takie luźne pomysły na przyszłość, jedne z wielu :) Przypomniałaś mi też, że moje zrębki czekają na rozsypanie :roll:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu a co roślinki na taką słodką ściółkę?
U mnie kwitną śliwki i zaczyna grusza. Wiosna na całego, tylko paskudnie wieje i sucho strasznie.
Małżusia zagoniłam do garażu i robi mi skrzynie na warzywka. :tan
Na razie tylko trzy, bo tyle materiału znalazł. Zobaczę jak mi z nimi będzie. :D :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Piękne są Twoje zdjęcia wschodzącego słońca. ;:138 Ja mam beczki (150l) po jelitach przywożonych do masarni, a wiadra do których posadzę pomidory (nie mam szklarni )są z cukierni po dżemie (30l), fajnie co? Na jednej beczce namalowałam oczy i nos i stoi takie cóś i pilnuje ogrodu :tan
Ja swoje rabaty "posypuję" korą
Pozdrawiam Ela
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,coś Ciebie nie ma, zmęczona pewnie jesteś ,ten głupi nadmiar pracy w jednym czasie to okropna sprawa,ale do przodu idziemy cały czas :uszy dzisiaj było bardzo ciepło i w końcu nie wiało,ale teraz wieczór znowu zimno i może być 0 w nocy ,pozdrawiam i buziaczki ,odpocznij troszkę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Miałam dzisiaj szalony dzień. Pogoda cudna więc kilka godzin w ogrodzie; zrobiłam porządek po starą śliwą bo sterta patyków i różnych takich zaczęła przeszkadzać w przejściu. Trzeba było to pociąć i wywieźć na stertę zasiekową. Potem walczyłam z chwastami i rozciągnęłam węża. Po obiedzie 3 godziny podlewania, bo sucho jest bardzo, wodą wsiąka w sekundzie. Pewnie jutro już po podlewaniu nie będzie śladu. Wieczorem robiłam sery i dopiero teraz dotarłam na FO Obrazek

Alu może zdążę jeszcze dzisiaj zajrzeć do Ciebie, bo bardzo jestem ciekawa zdjęć, a jak mi się nie uda to jutro raniutko Obrazekza pochwały dziękuję ;:168

Kasiu u mnie dzisiaj obyło się bez minusów i nawet już nie okrywałam roślin w tunelu. A zdjęcie jest właśnie o 6 robione. Jak mi się uda wstać pół godziny wcześniej to może złapię wschód ;:3

Bogusiu to ja tak jak Twoi domownicy nie jadam pomidorów kupionych, a jedynie własne :D nie lubię plastikowych i właściwie rzodkiewek też nie kupuję ;:185 Jarzynki oczywiście uprawiam, ale nie na taką skalę jak Ty ;:185 traktuję to raczej jak zabawę Obrazek Pozdrawiam ;:168

Aguś tak to była premia! najbardziej cieszyłam się z masła kakaowego bo służyło mi do opalania ;:3

Iwonko ja nie używałam ale moja koleżanka tak! wyglądało to trochę jak grubszy torf ;:333 ale ładnie pachniało przez jakiś czas.

Karolinko dziękuję! mam taką nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie bo bardzo chciałabym dojechać do Ewy ;:4

Aniu mam beczki plastikowe po płynach zmiękczających do tkanin mają już trzy lata i nawet na zimę ich nie opróżniam. Kupiłam na złomie beczkę metalową, wody nie byłam w stanie wylać i puściły spawy jak woda zamarzła :oops:
Piszę, żeby Cię ostrzec :?
U mnie dopiero zakwitła morela (na zdjęciu) dzisiaj śliwa wiśniowa i brzoskwinia Saturn zaczęły Obrazek

Ewciu skrzynie super sprawa, popatrz Anglicy tylko w skrzyniach uprawiają warzywa ;:215
Niestety moje roślinki nie posmakowały łuski kakaowej :wink: A z beczek usunęłam wszelkie słodkości ;:224
Wiatr u mnie ustał, ale susza okropna i nie ma perspektyw na porządny deszcz. Jutro masz mieć 20 st. ciepła Obrazek

Elu zdjęcia zrobiłam dla Ciebie ;:168 Beczka na wodę w ogrodzie musi być Obrazek Pomidory w wiadrach to dobry pomysł ;:333 Kory mam niewiele w ogrodzie, bo gdybym chciała moje areały wyściółkować to musiałabym wydać majątek :?

Martuniu nie może być 0 st., bo nie okryłam nic w tunelu ;:202 W prognozie nie ma minusów. Miałam dzisiaj zajęty dzień nie dość, że podlewałam wszystko to wieczorem byłam po mleko i robiłam sery. Jutro chyba znowu trzeba będzie jechać do Krakowa to sobie odpocznę na siedzeniu dla pasażera Obrazek Ściskam i całuję Obrazek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Rabarbar piękny :!:
My długo czekamy na łodyżki swoich z nasion, na szczęście działkowy jest większy :D
Bardzo ciekawe opowieści o wykorzystaniu liści tej wielkiej rośliny, no i o soku z brzozy - lecę pozyskać :!:
Sasanek zazdroszczę. :)
U nas też powoli trzeba pomyśleć o podlewaniu całego ogrodu.
Bardzo fajnie Marysiu sfotografowałaś pędy barwinka.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko długo nie mogłam się pochwalić własnymi sasankami ;:185 koło tych chodzę i sprawdzam co chwilę czy jeszcze są :;230 Mój rabarbar jest też z najwcześniejszych likwidowanych działek, tak jak i moje białe z żółtym i pomarańczowym środkiem narcyzy. Wiele piwonii tych niby zwykłych też wykopywałyśmy z koleżanką żeby się nie zmarnowały. Żałuję bo miałam jeszcze takie różowe i gdzieś przypadły ;:131
Dzisiaj rano ogród wyglądał fantastycznie, bo jeszcze mokry...później pewnie wyschnie ;:131

Na powitanie dzisiejszego dnia!

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Spokojnie zdążysz do mnie :D Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu dzisiaj już lepszy dzień... spokojniejszy, zresztą lubię te wczesne ranki bo należą na ogół tylko do mnie :D
U Ciebie już byłam ;:4
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu wiem widziałam ,że byłaś i odpisałam Ci .Ja też lubię wczesne ranki :D ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiudobrze ,że masz choć trochę wilgoci po nocy, u mnie totalna susza nawet po nocy.
Dziś zapowiada się znów bardzo słoneczny dzień. Podlewałam ogród wczoraj po południu, gdy wychodziłam można było podlewać od początku. ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu słoneczko mnie wzywa do ogrodu ;:3
Julciu lałam dużo i długo i tam gdzie tylko przeleciałam wężem to już wyschło, a tam gdzie dolałam widać mokrość. Stwierdziłam że takie pobieżne podlewanie niewiele da. Na szczęście glina dłużej trzyma. Zaraz idę w pole i tam pewnie już nie ma śladu, w dodatku z tym piachu widzę szaleją nornice, bo są takie mniejsze kopce ;:222
Julciu i nie ma nadziei na deszcz ;:202
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Witam ,od razu inaczej patrzy się na świat jak dzień wita takie piękne słoneczko, nawet dobry humor mnie nie opuścił chociaż dzisiaj jadę do pracy a do ogrodu ;:185 Marysiu czy Ty swoim sasankom podsypywałaś dolomit? u mnie nie chciały być a po dolomicie chcą ;:108 Miłego i ;:3 dnia
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu w prognozie na niedzielę coś widać, ale niestety u mnie jest tak, że pada w okolicach nawet niewielkich 5-10 km dalej, a u mas tylko chmury ;:145 mimo to czekam na deszcz, ;:223 jak na zmiłowanie.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”