Polecam zajrzeć na http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434 (wątek ogólny o fiołkach) i pogrzebać w postach- na pewno coś znajdziesz
Fiołkowe Love
- mycha_paulina
- 200p

- Od: 13 paź 2013, o 21:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Fiołkowe Love
Od koleżanek z forum
Poszukaj, poczytaj- często jest coś u nich w nadwyżkach (wątki sprzedażowe).
Polecam zajrzeć na http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434 (wątek ogólny o fiołkach) i pogrzebać w postach- na pewno coś znajdziesz
Ja swoje kwiatki mam od Gracjelli, Dusi 123, Ilonki, ale dużo osób sprzedaje nadwyżki-na pewno coś znajdziesz dla siebie 
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
- mycha_paulina
- 200p

No właśnie, czemu by nie? Tylko pewnie nie będzie chętnego do podjęcia się organizacji takiej akcji
Ale warto próbować ze środkami naturalnymi, bo chemia to jednak chemia
Dziewczyny! Kupiłam sobie wczoraj regał na fiołki
Co prawda sam stelaż i muszę dorobić półeczki, ale interesuje mnie temat doświetlania takiego mebla- czy musi być jakaś odległość konkretna lampy od kwiatka? Justyna- Ty ostatnio miałaś mężowi zlecić misję półki- coś z tego wyszło?
O mocy czytałam już w Waszych wątkach (muszę odgrzebać informacje).
Ale warto próbować ze środkami naturalnymi, bo chemia to jednak chemia
Dziewczyny! Kupiłam sobie wczoraj regał na fiołki
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
- justyna111
- 200p

- Od: 1 kwie 2014, o 21:32
Pokaż koniecznie ten regał
Ja niestety jeszcze nie podjęłam działań wychodzących poza rozmowę
Na szczęście mój mąż jest na tak
Nie spieszy mi się tak bardzo ponieważ mam jeszcze miejsce na parapetach, a w razie czego przeniosę storczyki na szafkę
Z tym dobroczynkiem to koniecznie trzeba pomyśleć, chociaż jak tak patrzę na moje fiołki to nie wiem czy bym go nie musiała dokarmiać, bo gołym okiem nie widzę na nich nic jadalnego
A cóż takie robaczki jedzą, żeby od razu nie padły?
Co do mocy to u Ilonki poszukaj w wątku, bo tam mi ostatnio pisała. Też muszę sobie jakiś notes z najważniejszymi informacjami zrobić...
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Dziewczynki, ja jestem w razie czego chętna do podłączenia się do zamówienia dobroczynka
Pokaż regał Paula, koniecznie!!! Co do rozstawu półek to jak najbardziej ma znaczenie, optymalnie dla standardów to 40 cm
Pokaż regał Paula, koniecznie!!! Co do rozstawu półek to jak najbardziej ma znaczenie, optymalnie dla standardów to 40 cm
- mycha_paulina
- 200p

Oto regał:

Kurde, muszę go pomierzyć... Te 40cm to wysokość półek czy odległość lampy od fiołka?
A tu maluchy od Illonki

A z tym dobroczynkiem rzeczywiście coś trzeba pomyśleć. Kto chętny podjąć się tego zadania?

Kurde, muszę go pomierzyć... Te 40cm to wysokość półek czy odległość lampy od fiołka?
A tu maluchy od Illonki

A z tym dobroczynkiem rzeczywiście coś trzeba pomyśleć. Kto chętny podjąć się tego zadania?
- justyna111
- 200p

Aaaale duży
No to trochę się pomieści. Nowa dostawa fiołków? Jakie to odmiany?
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O Boziu ile w tym regaliku się fiołeczków pomieści
Przyłączam się do pytania Justynki.
40 cm rozstaw półek. Od lampy do fiołka (górnych liści) optymalnie powinno być ok 15 cm.
Fajny regalik, półeczki z czego będą?
Fiołeczki zadowolone z nowego domku
Fajny regalik, półeczki z czego będą?
Fiołeczki zadowolone z nowego domku
- mycha_paulina
- 200p

Hmm właśnie główkuję intensywnie z czego te półeczki- ale chyba z desek takich prawdziwych, nie sklejkowych. Co do odległości to między tymi półkami będzie około 36cm. Mam nadzieję, że na początek im to wystarczy
Fiołki są zachwycone (chociaż ja bardziej)- już się ładnie ułożyły w kubeczkach i rosną
Poniżej podaję odmiany sadzonek:
1. Buckeye Sarsparilla
2. LE Ajsedora
3. Le Madzhenta
4. Parnikovyj Efekt
5. Le Ogennyj Cvetok
6. EK Rozovyj Dolmatinec
7. Ek ???????? ????????? (ognennyy feyyerverk wg google tłumacz
)
Listki:
1. EK Dżokonda
2. Utomlyonnoe Solnce
3. EK Kovarstvo i Ljubov
Jeden z listków ma już maluszki (przed weekendem jeszcze ich nie było)

Justynka- zobacz, co pojawiło się przy listku skrętnika od Ciebie:

I listek Ramblin Amethyst też już puścił maluszka (ten jest od Gracjelli)

Dziewczyny- zdradźcie mi swoje sposoby pielęgnacji skrętników (mam kilka sadzonek i jedne mają się dość dobrze, a inne mi słabną, więdną, nie wiem ile lać im wody, czy lubią słońce itd.). Poczytałabym tu, na forum, ale jest tego tyyyle a czasu tak mało
Fiołki są zachwycone (chociaż ja bardziej)- już się ładnie ułożyły w kubeczkach i rosną
Poniżej podaję odmiany sadzonek:
1. Buckeye Sarsparilla
2. LE Ajsedora
3. Le Madzhenta
4. Parnikovyj Efekt
5. Le Ogennyj Cvetok
6. EK Rozovyj Dolmatinec
7. Ek ???????? ????????? (ognennyy feyyerverk wg google tłumacz
Listki:
1. EK Dżokonda
2. Utomlyonnoe Solnce
3. EK Kovarstvo i Ljubov
Jeden z listków ma już maluszki (przed weekendem jeszcze ich nie było)

Justynka- zobacz, co pojawiło się przy listku skrętnika od Ciebie:

I listek Ramblin Amethyst też już puścił maluszka (ten jest od Gracjelli)

Dziewczyny- zdradźcie mi swoje sposoby pielęgnacji skrętników (mam kilka sadzonek i jedne mają się dość dobrze, a inne mi słabną, więdną, nie wiem ile lać im wody, czy lubią słońce itd.). Poczytałabym tu, na forum, ale jest tego tyyyle a czasu tak mało
- justyna111
- 200p

Póżniej sobie wygoogluję Twoje nowe odmiany
Ale fajnie, że skrętnik już wypuścił listki
Rozmnożyłaś go w sposób, którego ja się bałam wypróbować
Moje skrętniki podlewam częściej niż fiołki, bo póżniej listki robią się takie przywiędłe. Nie lubią też bliskości kaloryferów bo zasuszają liście. Stoją u mnie na oknie zachodnim, ale na wschodnim też było ok. W tamtym roku miałam taki dziwny przypadek, że bez większej przyczyny kwiaty zsuneły się z tych łodyżek, pomimo tego, że były świeże. Myślałam początkowo, że ktoś jednego kwiatka obtrącił, ale póżniej zobaczyłam, że drugi też spadł. Chyba nie można ich zbytnio ruszać...
-
Anka159
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękne przedszkole, a w nim same rarytasy
Niech Ci zdrowo rosną.
Miłego dnia.
Niech Ci zdrowo rosną.
Miłego dnia.
- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tych nowych sadzonek to znam tylko trzy odmiany . 1,2- są prześliczne, aż Ci zazdroszczę 
Mycha, a niue myslałaś o jakiś ,,przezroczystych,, półkach? Nie musi to być od razu szkło, ale np plexi.
Nowi lokatorzy śiwetni
Tu masz podstawy o skrętnikach. Warto poczytać, bardzo ciekawe i istotne informacje. A po przeczytaniu i tak życie zweryfikuje Twoją wiedzę
Musisz próbować, co w Twoim mieszkaniu najbardziej im odpowiada 
Nowi lokatorzy śiwetni
Tu masz podstawy o skrętnikach. Warto poczytać, bardzo ciekawe i istotne informacje. A po przeczytaniu i tak życie zweryfikuje Twoją wiedzę
- justyna111
- 200p

Przejrzałam co tam masz nowego i powiem Ci, że moim numerem jeden jest Buckeye Sarsparilla. Jest przepiękny pod każdym względem. Listki i kwiaty tworzą niesamowity duet. Oby szybko zakwitł 
- mycha_paulina
- 200p

Popryskałam dziś fiołki Magusem. Mam nadzieję, że roztwór był na tyle dobrze przygotowany, że nie poparzy liści.
Dodatkowo do mojej rodzinki dołączyły dziś 2 sadzonki hoi (nie wiem tylko, co to za odmiana).

Izary- link zniknął... Możesz przesłać mi link w pw? Myślałam nad półkami z plexi, ale nie wiem, czy będą dość wytrzymałe? Co do skrętników to podlałam te moje bidy i od razu nabrały wigoru
Iwona 0103- nie ma co zazdrościć- trzeba zamówić listki/ sadzonki i cieszyć nimi oczy
Justyna- jak podrosną, wiem gdzie Cię znaleźć
Chętnie się podzielę- poszerzaj parapety!
Co do skrętników, to teściowa ma jednego, on taki bidok jest że szok
Ledwo żyje, ciągle mu listki odpadają, ciągle rosną nowe no i czasem kwitnie. Ale wiem, że przy odpowiedniej pielęgnacji było by z nim dużo lepiej, dlatego pytałam. Nic to, noc długa- może gdzieś coś doczytam
Anka159 dzięki wielkie
Już nie mogę się doczekać kiedy one urosną i zakwitną.
Dodatkowo do mojej rodzinki dołączyły dziś 2 sadzonki hoi (nie wiem tylko, co to za odmiana).

Izary- link zniknął... Możesz przesłać mi link w pw? Myślałam nad półkami z plexi, ale nie wiem, czy będą dość wytrzymałe? Co do skrętników to podlałam te moje bidy i od razu nabrały wigoru
Iwona 0103- nie ma co zazdrościć- trzeba zamówić listki/ sadzonki i cieszyć nimi oczy
Justyna- jak podrosną, wiem gdzie Cię znaleźć
Anka159 dzięki wielkie