Ogród Marty cz. VII
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VII
Odwiedzam w ten dzisiejszy pochmurny dzień. Planowałm na dzisiaj jakieś prace w ogrodzie, lecz na razie deszcz nie pozwala, więc nadrabiam forumowe zaległości.
Nacyzy w worku kupiłaś? U nas były w marketach na wagę, ale wydawały mi się podpleśniałe. Będę musiała jesienią kupić trochę cebul na próbę.
Nacyzy w worku kupiłaś? U nas były w marketach na wagę, ale wydawały mi się podpleśniałe. Będę musiała jesienią kupić trochę cebul na próbę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie,nie było mnie 2 dni bo tyle mam pracy ,że trochę padam ,w czwartek i piątek przyjechało do mnie ponad 50 róż,wszystko trzeba było zasadzić i wiele innych czynności w ogrodzie zrobić ,okres mam bardzo gorący i tak będzie do maja ,wiec przepraszam za moją nieobecność i to ,że nie mogę Was odwiedzać jakbym chciała.Wczoraj sadziłam róże w wielkich śnieżycach ,dzisiaj świeci słoneczko ,chociaż dalej bardzo zimno.
Joasiu,wszystko załatwione,pozdrawiam
Kasiu,ja do maja mam czas niebotycznie zajęty,nie patrzyłam na Baptysję ,nawet nie wiem co z nią ,ale myślę ,że rośnie ,uzbierałam Ci nasion to oczywiście gdzieś zapodziałam i nie mogłam wysłać ,ale już dopilnuję teraz i będziesz miała,popatrzę też czy są siewki ,one takie malusie były w tamtym roku ,że nie wiem jak to posłać,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Gosiu,tak sie cieszę ,że już wszystko rośnie ,a buziaków nigdy nie za dużo
,miłego dnia życzę i też posyłam buziaczki
Winter,miło,jak dana praca nie idzie na marne i się podoba ,bo o to chodzi ,żeby zrobić coś interesującego ,co chce sie oglądać,pozdrawiam i słoneczka życzę
Wandziu,ja nawet wczoraj w wielkich śnieżycach musiałam sadzić róże,bo co z nimi zrobić ,nie mogą tak długo siedzieć w wodzie ,wiec momentami byłam jak bałwan ,a moja rodzina tylko patrzy ze zdziwieniem na mnie co wyprawiam ,kości w nocy zbierałam taka byłam rozklekotana ,ale teraz już mi przeszło,i znowu jestem gotowa do ogrodu
,co to znaczy jak się robi co się lubi,dzięki za odwiedziny i miłego dnia życzę

Joasiu,wszystko załatwione,pozdrawiam

Kasiu,ja do maja mam czas niebotycznie zajęty,nie patrzyłam na Baptysję ,nawet nie wiem co z nią ,ale myślę ,że rośnie ,uzbierałam Ci nasion to oczywiście gdzieś zapodziałam i nie mogłam wysłać ,ale już dopilnuję teraz i będziesz miała,popatrzę też czy są siewki ,one takie malusie były w tamtym roku ,że nie wiem jak to posłać,pozdrawiam i miłego dnia życzę

Gosiu,tak sie cieszę ,że już wszystko rośnie ,a buziaków nigdy nie za dużo

Winter,miło,jak dana praca nie idzie na marne i się podoba ,bo o to chodzi ,żeby zrobić coś interesującego ,co chce sie oglądać,pozdrawiam i słoneczka życzę

Wandziu,ja nawet wczoraj w wielkich śnieżycach musiałam sadzić róże,bo co z nimi zrobić ,nie mogą tak długo siedzieć w wodzie ,wiec momentami byłam jak bałwan ,a moja rodzina tylko patrzy ze zdziwieniem na mnie co wyprawiam ,kości w nocy zbierałam taka byłam rozklekotana ,ale teraz już mi przeszło,i znowu jestem gotowa do ogrodu

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak to mozliwe 50 !? Gdzie ty to zasadziłaś 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Tak cudnie kwitną wiśnie

druga taka sama

zakwitła też inna wiśnia

wychyla sie rabarbar dłoniasty

pięknie wygląda Grójecznik japoński,forma płacząca

nadal kwitną hiacynty

Fan Tan rozchyliła listki i pokazały sie pączki kwiatowe

-- 19 kwi 2015, o 10:08 --
Witaj Mateuszku,te wszystkie róże są w przedogródku,jest tam wsadzonych koło 100 róż,wszystko nowe tegoroczne ,cały przedogródek przerobiony na różankę, wcześnie wsadziłam 50 ,teraz dojechała reszta ,i to koniec na ten rok z różami,pozdrawiam

druga taka sama

zakwitła też inna wiśnia

wychyla sie rabarbar dłoniasty

pięknie wygląda Grójecznik japoński,forma płacząca

nadal kwitną hiacynty

Fan Tan rozchyliła listki i pokazały sie pączki kwiatowe

-- 19 kwi 2015, o 10:08 --
Witaj Mateuszku,te wszystkie róże są w przedogródku,jest tam wsadzonych koło 100 róż,wszystko nowe tegoroczne ,cały przedogródek przerobiony na różankę, wcześnie wsadziłam 50 ,teraz dojechała reszta ,i to koniec na ten rok z różami,pozdrawiam

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
No to rozumiem
ale nie kończysz z nimi ? :
Grujecznik był szczepiony ? Piękny pokrój
chyba powiem żeby go ciocia wsadziła u mnie 

Grujecznik był szczepiony ? Piękny pokrój

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witaj Martuś.
ja poczekam nawet na nowe nasionka.
Wiśnie przecudne,ślicznie zdobią Twój ogród a rabarbar czerwono listny? mój ma zielone a kupiłam czerwonego.
ale też ładnie wygląda.
Pole hiacyntów wygląda pachnąco....Życzę miłej spokojnej i słonecznej Niedzieli.

Wiśnie przecudne,ślicznie zdobią Twój ogród a rabarbar czerwono listny? mój ma zielone a kupiłam czerwonego.

Pole hiacyntów wygląda pachnąco....Życzę miłej spokojnej i słonecznej Niedzieli.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Martusiu no to zaszalałaś z różami.
Będziesz miała przecudnie i pachnąco przy wejściu do domu, ale pracy z nimi wiele, w dodatku niewdzięcznej, najgorsze przycinanie i okrywanie na zimę .
Pamiętam ubiegły rok miałaś pod znakiem piwonii, tak mi się spodobały, że tej wiosny posadziłam kilkanaście i jeszcze dojadą.
Wiśnie pięknie kwitną, jakby nic sobie z pogody nie robiąc.
Miłej niedzieli Ci życzę.

Pamiętam ubiegły rok miałaś pod znakiem piwonii, tak mi się spodobały, że tej wiosny posadziłam kilkanaście i jeszcze dojadą.
Wiśnie pięknie kwitną, jakby nic sobie z pogody nie robiąc.
Miłej niedzieli Ci życzę.

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Martuś, pracy masz w ogrodzie dużo, ale efekty, które nam pokazujesz, są ucztą dla oczu...
U mnie po staremu, dalej mnie nie ma i pewnie jeszcze jakiś czas tak będzie... Ogród zapuszczony, nawet fotek nie robię, bo mi się nie podoba, co widzę... Ale może coś nadrobię, żeby tak do końca wszystkiego nie zapuścić...
Wiśnie Ci kwitną pięknie... A ten Grujecznik, to już jakiś czas chodzi mi po głowie, ale pewnie jeszcze poczeka na zakup...
Buziaki zostawiam...

U mnie po staremu, dalej mnie nie ma i pewnie jeszcze jakiś czas tak będzie... Ogród zapuszczony, nawet fotek nie robię, bo mi się nie podoba, co widzę... Ale może coś nadrobię, żeby tak do końca wszystkiego nie zapuścić...
Wiśnie Ci kwitną pięknie... A ten Grujecznik, to już jakiś czas chodzi mi po głowie, ale pewnie jeszcze poczeka na zakup...
Buziaki zostawiam...

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś aż się za głowę złapałam
, 100 róż wsadziłaś,różanka w wielkości mojego ogrodu,cóż to za piękny widok będzie,już nie mogę doczekać się tego widoku
buziaczki i zdrówka po tym sadzeniu w śnieżycę 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Ładne poletko hiacyntowe

FanTAn to widać wczesna pani, nie zanm jej , zaraz poczytam o niej

Ładna wiosenka u ciebie

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Marta.
Kiedyś Cie nazwałam królową piwonii.Po stworzeniu takiej różanki to będziesz jeszcze jedną królową ,ale róż.
Pracy w tak ciężkich warunkach nie zazdraszczam.
Ty tyranie pracy.
Mam tylko nadzieję,że taka ilość ich posadzona da cudne widoki i zapach.Zrekompensuje też ciężką pracę.Na pewno tak będzie.
Przesyłam
na cały tydzień.Niech Cie ogrzeje przy pracy.

Kiedyś Cie nazwałam królową piwonii.Po stworzeniu takiej różanki to będziesz jeszcze jedną królową ,ale róż.

Mam tylko nadzieję,że taka ilość ich posadzona da cudne widoki i zapach.Zrekompensuje też ciężką pracę.Na pewno tak będzie.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ ładne te wisienki.
Mają takie delikatne te kwiatki, oby kwitły jak najdłużej.
Paki na piwonii
i grujecznik w kwiatach.....Martuś wiosna u Ciebie na całego. 

Mają takie delikatne te kwiatki, oby kwitły jak najdłużej.
Paki na piwonii

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Martuś poszalałaś z różami pięknie będzie wyglądał ogród wzbogacony o tyle róż
wiosna u ciebie piękna i kolorowa miło tak popatrzeć na takie kwitnące krzewy i ciekawe pokroje płaczące jak u grujecznika
mi kołaczą się po głowie brzoza płacząca, i buk czerwony ale nie mam koncepcji gdzie je posadzić gdyż takie krzewy potrzebują miejsca a u mnie jest to produkt deficytowy
wiosna u ciebie piękna i kolorowa miło tak popatrzeć na takie kwitnące krzewy i ciekawe pokroje płaczące jak u grujecznika
mi kołaczą się po głowie brzoza płacząca, i buk czerwony ale nie mam koncepcji gdzie je posadzić gdyż takie krzewy potrzebują miejsca a u mnie jest to produkt deficytowy
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wiedziałam, że w przedogródku różana rewolucja, ale, że sto.
Niby mamy podobny klimat, ale koło mnie takich pięknych, kwitnących sadów jeszcze nie ma. Aniołek w kolorowych hiacyntach uroczy.