Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Niezmiennie jestem zachwycona Twoim ogrodem.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Odwiedzam w ten dzisiejszy pochmurny dzień. Planowałm na dzisiaj jakieś prace w ogrodzie, lecz na razie deszcz nie pozwala, więc nadrabiam forumowe zaległości.
Nacyzy w worku kupiłaś? U nas były w marketach na wagę, ale wydawały mi się podpleśniałe. Będę musiała jesienią kupić trochę cebul na próbę.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,nie było mnie 2 dni bo tyle mam pracy ,że trochę padam ,w czwartek i piątek przyjechało do mnie ponad 50 róż,wszystko trzeba było zasadzić i wiele innych czynności w ogrodzie zrobić ,okres mam bardzo gorący i tak będzie do maja ,wiec przepraszam za moją nieobecność i to ,że nie mogę Was odwiedzać jakbym chciała.Wczoraj sadziłam róże w wielkich śnieżycach ,dzisiaj świeci słoneczko ,chociaż dalej bardzo zimno.

Joasiu,wszystko załatwione,pozdrawiam :wit

Kasiu,ja do maja mam czas niebotycznie zajęty,nie patrzyłam na Baptysję ,nawet nie wiem co z nią ,ale myślę ,że rośnie ,uzbierałam Ci nasion to oczywiście gdzieś zapodziałam i nie mogłam wysłać ,ale już dopilnuję teraz i będziesz miała,popatrzę też czy są siewki ,one takie malusie były w tamtym roku ,że nie wiem jak to posłać,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196

Gosiu,tak sie cieszę ,że już wszystko rośnie ,a buziaków nigdy nie za dużo ;:306 ,miłego dnia życzę i też posyłam buziaczki ;:196

Winter,miło,jak dana praca nie idzie na marne i się podoba ,bo o to chodzi ,żeby zrobić coś interesującego ,co chce sie oglądać,pozdrawiam i słoneczka życzę :wit ;:3

Wandziu,ja nawet wczoraj w wielkich śnieżycach musiałam sadzić róże,bo co z nimi zrobić ,nie mogą tak długo siedzieć w wodzie ,wiec momentami byłam jak bałwan ,a moja rodzina tylko patrzy ze zdziwieniem na mnie co wyprawiam ,kości w nocy zbierałam taka byłam rozklekotana ,ale teraz już mi przeszło,i znowu jestem gotowa do ogrodu :uszy ,co to znaczy jak się robi co się lubi,dzięki za odwiedziny i miłego dnia życzę :wit ;:3
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak to mozliwe 50 !? Gdzie ty to zasadziłaś ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Tak cudnie kwitną wiśnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

druga taka sama
Obrazek

zakwitła też inna wiśnia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wychyla sie rabarbar dłoniasty
Obrazek

pięknie wygląda Grójecznik japoński,forma płacząca
Obrazek

nadal kwitną hiacynty
Obrazek

Fan Tan rozchyliła listki i pokazały sie pączki kwiatowe
Obrazek

-- 19 kwi 2015, o 10:08 --

Witaj Mateuszku,te wszystkie róże są w przedogródku,jest tam wsadzonych koło 100 róż,wszystko nowe tegoroczne ,cały przedogródek przerobiony na różankę, wcześnie wsadziłam 50 ,teraz dojechała reszta ,i to koniec na ten rok z różami,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

No to rozumiem :D ale nie kończysz z nimi ? : :twisted:
Grujecznik był szczepiony ? Piękny pokrój ;:138 chyba powiem żeby go ciocia wsadziła u mnie ;:224
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Martuś. ;:196 ;:196 ja poczekam nawet na nowe nasionka.
Wiśnie przecudne,ślicznie zdobią Twój ogród a rabarbar czerwono listny? mój ma zielone a kupiłam czerwonego. ;:124 ale też ładnie wygląda.
Pole hiacyntów wygląda pachnąco....Życzę miłej spokojnej i słonecznej Niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu no to zaszalałaś z różami. ;:138 Będziesz miała przecudnie i pachnąco przy wejściu do domu, ale pracy z nimi wiele, w dodatku niewdzięcznej, najgorsze przycinanie i okrywanie na zimę .
Pamiętam ubiegły rok miałaś pod znakiem piwonii, tak mi się spodobały, że tej wiosny posadziłam kilkanaście i jeszcze dojadą.
Wiśnie pięknie kwitną, jakby nic sobie z pogody nie robiąc.
Miłej niedzieli Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, pracy masz w ogrodzie dużo, ale efekty, które nam pokazujesz, są ucztą dla oczu... ;:196
U mnie po staremu, dalej mnie nie ma i pewnie jeszcze jakiś czas tak będzie... Ogród zapuszczony, nawet fotek nie robię, bo mi się nie podoba, co widzę... Ale może coś nadrobię, żeby tak do końca wszystkiego nie zapuścić...
Wiśnie Ci kwitną pięknie... A ten Grujecznik, to już jakiś czas chodzi mi po głowie, ale pewnie jeszcze poczeka na zakup...
Buziaki zostawiam... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś aż się za głowę złapałam ;:oj , 100 róż wsadziłaś,różanka w wielkości mojego ogrodu,cóż to za piękny widok będzie,już nie mogę doczekać się tego widoku :wit buziaczki i zdrówka po tym sadzeniu w śnieżycę ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Martuś
Ładne poletko hiacyntowe ;:108
FanTAn to widać wczesna pani, nie zanm jej , zaraz poczytam o niej ;:101
Ładna wiosenka u ciebie ;:333
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marta.
Kiedyś Cie nazwałam królową piwonii.Po stworzeniu takiej różanki to będziesz jeszcze jedną królową ,ale róż. ;:108 Pracy w tak ciężkich warunkach nie zazdraszczam. ;:185 Ty tyranie pracy. ;:138
Mam tylko nadzieję,że taka ilość ich posadzona da cudne widoki i zapach.Zrekompensuje też ciężką pracę.Na pewno tak będzie. ;:108 Przesyłam ;:3 na cały tydzień.Niech Cie ogrzeje przy pracy. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ ładne te wisienki. ;:63
Mają takie delikatne te kwiatki, oby kwitły jak najdłużej.
Paki na piwonii :shock: i grujecznik w kwiatach.....Martuś wiosna u Ciebie na całego. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś poszalałaś z różami pięknie będzie wyglądał ogród wzbogacony o tyle róż
wiosna u ciebie piękna i kolorowa miło tak popatrzeć na takie kwitnące krzewy i ciekawe pokroje płaczące jak u grujecznika
mi kołaczą się po głowie brzoza płacząca, i buk czerwony ale nie mam koncepcji gdzie je posadzić gdyż takie krzewy potrzebują miejsca a u mnie jest to produkt deficytowy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Wiedziałam, że w przedogródku różana rewolucja, ale, że sto. ;:oj Niby mamy podobny klimat, ale koło mnie takich pięknych, kwitnących sadów jeszcze nie ma. Aniołek w kolorowych hiacyntach uroczy. ;:31
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”