Bogusiny Ogród (Bogusia2)
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Witaj, całkiem fajny domek i róże
mimo piaszczystej gleby
Lepiej sadzić w mieszaninie z rodzimą ziemią niż w czystym torfie, lubi go Phytophthora (grzyb)ale nie przepada za korą, jeśli i teraz więdnie ta róża to podlej ją roztworem Amistar -wydaje mi się,że go kupowałaś?
A plamy na hortensji, szczególnie po dłuższych deszczach mogą być spowodowane szarą pleśnią, ale jej to nie zabije
U mnie h.ogrodowe rosną w pełnym słońcu ale codziennie podlewane w upały(ziemia, nie po roślinie), też mam piaski
Zdecydowanie u mnie na piaszczytych glebach rosną lepiej azalie i rh. niż róże wielkokwiatowe:)

Lepiej sadzić w mieszaninie z rodzimą ziemią niż w czystym torfie, lubi go Phytophthora (grzyb)ale nie przepada za korą, jeśli i teraz więdnie ta róża to podlej ją roztworem Amistar -wydaje mi się,że go kupowałaś?
A plamy na hortensji, szczególnie po dłuższych deszczach mogą być spowodowane szarą pleśnią, ale jej to nie zabije

U mnie h.ogrodowe rosną w pełnym słońcu ale codziennie podlewane w upały(ziemia, nie po roślinie), też mam piaski
Zdecydowanie u mnie na piaszczytych glebach rosną lepiej azalie i rh. niż róże wielkokwiatowe:)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu, róże masz śliczne, przykro, że czasami są z nimi, aż tak duże problemy
Moja przygoda z różami dopiero się zaczęła...wpadnę częściej podgapić te cudne odmiany 

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie wszystkich miłych Gości
. Bardzo się cieszę, że zajrzeliście do mojego ogrodu. Dziś w Warszawie był przepiękny dzień, trochę wietrzny ale słoneczny i ciepły. Chciałam pokazać jak pięknie wygląda jesień w moim ogrodzie i na mojej ulicy.
Strażniczka i dobry duch naszego ogrodu:

Przedogródek jesienią
Nie wiem jak się nazywa ten iglak
To świerk na pewno ale w formie wieńca. Nie znam nazwy tej odmiany.
Cyprysik groszkowy.
Piękny jest ten ostrokrzew, ale niestety nie zawiązuje korali. Nie znam również jego nazwy.
Róże i lawenda z ogrodu. Kremowa róża to Extravaganza, a różowa Cordoba. Obie Poulsena.

Strażniczka i dobry duch naszego ogrodu:

Przedogródek jesienią

Nie wiem jak się nazywa ten iglak

To świerk na pewno ale w formie wieńca. Nie znam nazwy tej odmiany.

Cyprysik groszkowy.

Piękny jest ten ostrokrzew, ale niestety nie zawiązuje korali. Nie znam również jego nazwy.

Róże i lawenda z ogrodu. Kremowa róża to Extravaganza, a różowa Cordoba. Obie Poulsena.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jak Twój ostrokrzew nie ma korali, to chyba masz chłopczyka
On dwupienny jest...

On dwupienny jest...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Ze zdjęć, złote rozłożyste przed świerkiem to Juniperus x media, odmiana prawdopodobnie "Golden Saucer", ale glowy nie daję za odmiane bo jest kilka podobnych złotych jałowców i widać różnicę w pokroju w wieku troszkę starszym i po tempie przyrostów
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy