Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

No i ja jakiś smarowideł potrzebuje teraz, plecy mnie bolą bo nie umiem sfolgować. ;:202
Ale wędzarnia rośnie. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko :wit mojemu mężowi też się marzy wędzarnia ;:108 materiały do budowy by się znalazły ale czasu wciąż brakuje :(
Słoneczka ci życzę Grażynko ;:196 u mnie znowu wieje....co z tą pogodą ;:222 ;:145
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani przemysłowa wędzarnia ;:306 powstaje,codziennie dochodzi jakiś nowy element

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko, Sabinko,Milciu,Małgosiu,Kasiu,Aniu dzięki że kibicujecie mojemu budowlańcowi :tan

A tym czasem w ogrodzie coraz więcej kwitnących kwiatków

pierwsze tulipanki

Obrazek

kwiaty elfów-epimedium

Obrazek

kolejne sasanki

Obrazek

Obrazek

magnolia osiągnęła punkt kulminacyjny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak mi się przyjmą to będzie też clematisowo w moim ogródku, w zeszłym roku różyczkomania a w tym powojnikomania :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Zaraz będziecie mieli sezon wędzarniowo - grilowy. Kwiaty rewelacyjnie idą jeden za drugim. A tak pomyślałam, dobrze że minęła różyczkomania a zaczęła się powojnikomania, bo jakby dwie były naraz :;230 .
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

O matko ;:oj trochę mnie nie było a tu takie zmiany ;:180 wędzarnia super , szacunek dla Twojego M ;:180 ;:180 , i tyle kwiecia Ci kwitnie, prześlicznie a te klematisy to tego roczne zakupy ????.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale praca idzie, pełną parą, może na majówkę zdąży. :;230
Epimednium już ślicznie się pokazało, moje może dzisiaj, kolory cudne a jak ślicznie pokazane ujęcia. ;:oj
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cudeńka rosną w ogrodzie, na kiedy przewidziane jest zakończenie prac budowlanych.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Pochwalam zapał M, ;:215 bo mam przyjemność posmakować u znajomych własnych wyrobów z wędzarni. Smak nieporównywalny ze sklepowymi. Ile kolorów, ;:oj magnolia przecudna i jeszcze clematisowo będzie. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Najważniejsze żeby powojniki wyszły także za rok, bo widzę że niektóre rok temu się przyjęły a w tym nie wychodzą ;:145 Grażynko śliczne wiosenne kwiaty ;:63 a wędzarnia szybko rośnie i będzie majówkowe wędzenie :heja
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam w zimny ,mroźny wieczór,dobrze że tarasik mamy osłonięty i po południu w pełnym słońcu można było wypić kawkę na świeżym powietrzu ;:304
DTJ_1 pisze:Zaraz będziecie mieli sezon wędzarniowo - grilowy. Kwiaty rewelacyjnie idą jeden za drugim. A tak pomyślałam, dobrze że minęła różyczkomania a zaczęła się powojnikomania, bo jakby dwie były naraz :;230 .
Dorotko sezon grilowy uważam za otwarty,lecz wędzarniowy to trudno przewidzieć ,kiedy nastąpi,ponieważ eM nie fachowiec w tej dziedzinie , raczej wszystko idzie pomału,w zasadzie nigdzie się nie spieszy,na razie jest zadowolony z tego co robi :tan
Kwiaty może szybciej by zakwitały ,ale to zimne powietrze to wcale im się nie dziwię że nie chcą się otwierać, :wink:
martwię się o moje powojniki,żeby nie zmarzły ,bo coraz to zimniej na dworze
:(
róże jak na razie ładnie puszczają listki :wit
MariaWy pisze:O matko ;:oj trochę mnie nie było a tu takie zmiany ;:180 wędzarnia super , szacunek dla Twojego M ;:180 ;:180 , i tyle kwiecia Ci kwitnie, prześlicznie a te klematisy to tego roczne zakupy ????.
Marysiu witaj , szacun eMowi przekazany,dodał mu skrzydeł, ;:33 tak Marysiu clematisy to tego roczne nabytki,niektóre już z pąkami,jak by było ciepło to wkrótce by kwitły
Kasiula17 pisze:Ale praca idzie, pełną parą, może na majówkę zdąży. :;230
Epimednium już ślicznie się pokazało, moje może dzisiaj, kolory cudne a jak ślicznie pokazane ujęcia.

Kasiu może jakby robił fachowiec to było by na majówkę,ale jak samouk to żeby do jesieni zrobił , ważne że jest cel i chęci
uwielbiam wiosenne kolorki ,utrwalać je to sama przyjemność,zimą będą podwójnie cieszyć oko :heja

Milcia120 pisze:Ale cudeńka rosną w ogrodzie, na kiedy przewidziane jest zakończenie prac budowlanych.

Milciu jaki tam cudeńka,zzwyłe kwiatki,rarytasków to ja raczej nie mam ,
zakończenie prac trudno przewidzieć, dzisiaj eM bawił się w Zduna,oblepiał gliną rurę od pieca
cyma2704 pisze:Pochwalam zapał M, ;:215 bo mam przyjemność posmakować u znajomych własnych wyrobów z wędzarni. Smak nieporównywalny ze sklepowymi. Ile kolorów, ;:oj magnolia przecudna i jeszcze clematisowo będzie.

Soniu my też już smakujemy swoje wędzonki od pewnego czasu,korzystaliśmy do tej pory z czyjejś wędzarni,aż wreszcie będziemy mieli własną,
marzy nam się jeszcze magnolia z bordowymi kwiatkami,ponieważ marzenia spełniają się ,to może wkrótce zamieszka z nami, clematiski kupiłam ,bo bardzo mi się podobają jak kwitną burzą kwiatów,mają nam zasłonić ogrodzenie od sąsiada
Maska pisze:Najważniejsze żeby powojniki wyszły także za rok, bo widzę że niektóre rok temu się przyjęły a w tym nie wychodzą ;:145 Grażynko śliczne wiosenne kwiaty ;:63 a wędzarnia szybko rośnie i będzie majówkowe wędzenie

Marysiu masz rację, powojnik Dr Rupel w zeszłym roku ładnie mi kwitł,a w tym sterczą jeszcze suche badyle,pewnie będzie po nim :(
Maryś eM stara się bardzo, ale raczej należy do bardzo dokładnych a nie jest fachowcem to tak szybko mu nie idzie, dzisiaj np.montował rurę od paleniska do komory wędzarki , jak przyszłam z pracy to gęba mu się śmiała bo wszystko wyszło tak jak trzeba,a są dni że czegoś nie może zrobić to lepiej bez kija nie podchodź ;:306

w ogródku dalej królują hiacynty,jest zimno dlatego tak szybko nie przekwitają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a także narcyzy i już tulipanki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

do schrupania pierwsza nasza rzodkiewka

Obrazek

i szpinak już też urósł

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już masz swoje zbiory ;:138 ;:138 cudnie i kolorowo a jak pachnąco, hiacynty górą. ;:138
Kochana a wiesz ze wynajęcie fachowca kosztuje słono i trzeba go pilnować jak nie uczciwy...A mąż może i wolniej ale na pewno taniej i bardzo dokładnie.. ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Grażynko! wędzarnia super sprawa! ;:180 mężowi.Mój też myśli o takiej ogrodowej,Mieliśmy w budynku, ale przy remoncie mieszkania synowi, rozebraliśmy ją , bo była ogromniasta.
Wiosenka coraz to wita nowymi kwitnieniami, choć ta aura taka pogmatwana. Nie było zimy, ale i wiosna nietypowa.
Posyłam serdeczności ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko ja o wędzarni od lat marzę :roll: Mężusia zdolne masz ;:333
Kwiatuszki wiosenne śliczności prawdzie , a to epimedium bardzo ładne ,nie wiedziałam ,że ma takie piękne kwiaty .
Ściskam Cię mocno i dużo zdrówka Wam życzę ;:167 ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Grażynko - te Twoje narcyzy ;:167 , te falbanki ;:167 , mi się marzy grill murowany , wędzarnia - to naprawdę solidne przedsięwzięcie - gratuluję Tobie i eMkowi
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Grażynko kolorowe cebulowe śliczne, a jarzynki smakowite. ;:215 Moje w gruncie dopiero ruszają.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”