Ale wędzarnia rośnie.

Dorotko sezon grilowy uważam za otwarty,lecz wędzarniowy to trudno przewidzieć ,kiedy nastąpi,ponieważ eM nie fachowiec w tej dziedzinie , raczej wszystko idzie pomału,w zasadzie nigdzie się nie spieszy,na razie jest zadowolony z tego co robiDTJ_1 pisze:Zaraz będziecie mieli sezon wędzarniowo - grilowy. Kwiaty rewelacyjnie idą jeden za drugim. A tak pomyślałam, dobrze że minęła różyczkomania a zaczęła się powojnikomania, bo jakby dwie były naraz.
Marysiu witaj , szacun eMowi przekazany,dodał mu skrzydeł,MariaWy pisze:O matkotrochę mnie nie było a tu takie zmiany
wędzarnia super , szacunek dla Twojego M
![]()
, i tyle kwiecia Ci kwitnie, prześlicznie a te klematisy to tego roczne zakupy ????.
Kasiula17 pisze:Ale praca idzie, pełną parą, może na majówkę zdąży.![]()
Epimednium już ślicznie się pokazało, moje może dzisiaj, kolory cudne a jak ślicznie pokazane ujęcia.
Kasiu może jakby robił fachowiec to było by na majówkę,ale jak samouk to żeby do jesieni zrobił , ważne że jest cel i chęci
uwielbiam wiosenne kolorki ,utrwalać je to sama przyjemność,zimą będą podwójnie cieszyć oko![]()
Milcia120 pisze:Ale cudeńka rosną w ogrodzie, na kiedy przewidziane jest zakończenie prac budowlanych.
Milciu jaki tam cudeńka,zzwyłe kwiatki,rarytasków to ja raczej nie mam ,
zakończenie prac trudno przewidzieć, dzisiaj eM bawił się w Zduna,oblepiał gliną rurę od pieca
cyma2704 pisze:Pochwalam zapał M,bo mam przyjemność posmakować u znajomych własnych wyrobów z wędzarni. Smak nieporównywalny ze sklepowymi. Ile kolorów,
magnolia przecudna i jeszcze clematisowo będzie.
Soniu my też już smakujemy swoje wędzonki od pewnego czasu,korzystaliśmy do tej pory z czyjejś wędzarni,aż wreszcie będziemy mieli własną,
marzy nam się jeszcze magnolia z bordowymi kwiatkami,ponieważ marzenia spełniają się ,to może wkrótce zamieszka z nami, clematiski kupiłam ,bo bardzo mi się podobają jak kwitną burzą kwiatów,mają nam zasłonić ogrodzenie od sąsiada
Maska pisze:Najważniejsze żeby powojniki wyszły także za rok, bo widzę że niektóre rok temu się przyjęły a w tym nie wychodząGrażynko śliczne wiosenne kwiaty
a wędzarnia szybko rośnie i będzie majówkowe wędzenie
Marysiu masz rację, powojnik Dr Rupel w zeszłym roku ładnie mi kwitł,a w tym sterczą jeszcze suche badyle,pewnie będzie po nim![]()
Maryś eM stara się bardzo, ale raczej należy do bardzo dokładnych a nie jest fachowcem to tak szybko mu nie idzie, dzisiaj np.montował rurę od paleniska do komory wędzarki , jak przyszłam z pracy to gęba mu się śmiała bo wszystko wyszło tak jak trzeba,a są dni że czegoś nie może zrobić to lepiej bez kija nie podchodź![]()
w ogródku dalej królują hiacynty,jest zimno dlatego tak szybko nie przekwitają
a także narcyzy i już tulipanki
do schrupania pierwsza nasza rzodkiewka
i szpinak już też urósł