Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Ale cudne te sasanki czerwone białe takie inne. A jak one długo kwitną ?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko trzeba spełniać swoje marzenia!!! Nic nie stoi Ci na przeszkodzie, by się przebranżowić. ;:215 Na dodatek masz sporo praktyki i zdolności, które idą Ci na plus. ;:215

Oglądając Twój sasankowy festiwal stwierdziłam, że one to mają dobrze... Choć one nie muszą się depilować. :wink:
Jak szybko przyrastają sasankowe kępy? Jak ja miałam np dwa kwiaty w zeszłym roku to ile może być ich w tym?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Cudny masz ogród, wspaniałe róże i clematisy :D
Pięknie rosną też wiosenne kwiaty.
Zauważyłam że lubisz bawić się zdobieniem tortów. Ja też bardzo to lubię, ten Twój niebiesko czarny to majstersztyk ;:108
Sama robisz masę plastyczną? Ja sama ją zawsze robię.
A te kolorki to czym robiłaś? Pewnie sprayem? Bo takie łagodne są przejścia z jednego koloru w drugi...
Nazgul wyszedł idealnie :D
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Witam,przyszłam do Ciebie od Doroty i zachwyciłam się twoim ogrodem,zapowiada się ciekawie,pozdrawiam :-)idę do cz pierwszej.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Przekwalifikuj się, czuje słodycz w ustach od 3 prrostych zdań :;230
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Tulapku agregat z Ciebie :;230
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko :wit
Podczytuję i podglądam Twój wątek cichaczem już od dawna, podziwiając piękne zdjęcia i dorodną wiosnę. Jednak muszę szczerze przyznać, że nawet moje ulubione kosmate sasanki nie sprowokowały mnie do ujawnienia się... zrobił to jednak Twój doskonały i wyrafinowany w formie i kolorystyce ... torcik :oops: Jest małym, cukierniczym i nie tylko, brylancikiem !
Już pierwsze Twoje dzieło, całe w czekoladowej koronce, zadziwiło mnie i zachwyciło, ale to ostatnie jest jeszcze doskonalsze - chapeau bas, kochana ! Toż to prawdziwe dzieło sztuki oglądamy ! ;:180
Pozdrawiam serdecznie, obiecując czasem coś w pośpiechu naskrobać ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

O jaki torcik. Cudo. Też chcę chcę tak umieć.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Szef kuchni wie co mówi serwując nam sasanki ;:oj najsłodsze te cukierkowe. ;:167 ;:433 ;:433
Jarzmianki już czekają i śnią o szybkim wyjeździe i tojad bicolor się cieszy a przetacznik rozesłany musi trochę podrosnąć, ;:306 bo smarkaczy nie wysyłam.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie :wit
"Kwiecień plecień poprzeplata, trochę zimy, trochę lata"
Wczoraj mieliśmy lato: 21 stopni, w krótkich rękawkach sadziliśmy u rodziców ziemniaki. Dzieci wysunęły nawet pierwsze petycje dotyczące kupna lodów ;:173 Niesamowita pogoda przez większość dnia, niestety wieczorem zaczęło się ochładzać, dzisiaj już jest pochmurnie, a jutro mamy mieć śnieg z deszczem :shock: Sama radość..

Sonia, jak tylko będą wysuszone pióropusze to pozrywam ;:108
Zuza, gratuluję nowego zakupu ;:183 Chuchaj i dmuchaj na nią, bo te białe są wybredne..
Rozanko, pytałaś jak długo kwitną sasanki. Tak więc zaczęły jakieś dwa tygodnie temu i mają jeszcze sporo pączków. Wszystko będzie zależało od pogody.
Aneczka, z tymi sasankami to masz sporo racji, nie dość, że nie muszą się depilować to jeszcze każdy ubóstwia te kosmate łodyżki :;230 Z przyrastaniem to dziwna sprawa. Moje białe przyrastają najwolniej, czerwona najszybciej. Obie mają już 3 lata i sama widzisz jaka jest między nimi różnica. Fioletowe też są szybkie.. Myślę, że co najmniej 5-6 kwiatów powinnaś mieć..
Witch, witaj :wit dziękuję za miłe słowa. Ogród dopiero organizuję, myślę że za rok, dwa będzie widać pierwsze fajne efekty ;:224 Cukierniczką jestem z zamiłowania, zaczęło się od wszelkiego rodzaju muffinek, a potem przeszło do tortów ;:224 Masę plastyczną robię sama, (chyba by człowiek zbankrutował, gdyby miał cały czas kupować). Kolorki na bokach zrobione są z zabarwionej bitej śmietany..odpowiednio nałożone. Niestety aerografu się jeszcze nie dorobiłam ;:209
Ewa, witam :wit Po obejrzeniu ogrodu Dorotki to u mnie świeci wszystko pustkami ;:306 Ale może z biegiem czasu doczekam się przytulnego kącika idealnego na popołudniowy odpoczynek i "posiadówy"
Tulap, cwaniaczku, prawdę napisałam ;:108 . Ostatnio przypomniałam sobie, że te małe tulipanki botaniczne nazywają się Tarda.. O, proszę, jedyne jakie pamiętam
Mufka, witaj :wit Fajnie że zwabiłam kogoś na słodkości ;:224 Przyznam się cichutko, że ja dokładnie znam twoje królestwo ;:131 Kiedyś na niego wpadłam i z zapartym tchem podziwiałam widoki, potem coś strzeliło otwarte karty w przeglądarce i wszystko przepadło zanim zdążyłam się wpisać.. nadrobię ;:108
Stasiu, jarzmianek nie potrafiłam sobie odmówić, choruję na nie (jak dobrze wiesz) od ubiegłego roku, tylko nie miałam gdzie wysadzić. W tym roku naprawiam zaległe błędy ;:306 Tojad ;:218 ? czy coś mi umknęło?

Dzisiaj mam dla was bombę zdjęciową.. Muszę się przygotować psychicznie na śnieg i przymrozki, więc uparcie serwuję wiosnę w podwójnej dawce ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magnolia mojej teściowej..Cudo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

widoczek ogólny..

Obrazek

.. tydzień różnicy.. ależ wszystko rośnie!

Obrazek

Rozkwitła się jedna z dwóch nn.. no oczywiście fioletowa..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

I znów piękne fotki :D
Magnolia mnie zachwyciła ;:3
Co do aerografu to nie musisz go mieć. Są takie spraye jak lakier do włosów. Różne kolory , 20-30 zł.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko wspaniale skomponowana rabata. ;:138 Teraz feria kolorów wiosennych, potem peonie, róże, lawenda, lilie i pewnie wiele innych kwitnących. Magnolia teściowej cudna.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Mnie najbardziej podobają się te zestawienia biało - fioletowe ;:215 ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zestawienie białych hiacyntów z niebieskimi szafirkami to jest to co lubię chyba najbardziej. No cudnie no! Jak cała wiosna zresztą u Ciebie.
I pamiętaj! Żebyś czasem nie ważyła mi się jutro tego deszczu ze śniegiem pokazywać!!! Ja na ten czas zamknę się w szafie. ;:219
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aga, nawet nie wiedziałam, że takie cosik jest ;:oj przyjdzie mi pewnie kiedyś wypróbować skoro wiem czego szukać.. Dziękuję za info ;:168
Sonia, oj tam wiele innych.. wsadziłąm tam jeszcze ostróżki, naparstnice, łubiny dzwonki, jeżówki, firletkę, szałwię, maki, liliowce, cynobrówkę, liatry, czosnki... ;:306 ;:306 czasem sama się dziwię, że to chce rosnąć w takim ścisku, ale na tak małym obszarze muszę upychać "z głową", więc wyszło co wyszło, póki co pomysł się sprawdza, zobaczymy co to będzie jak rozrosną się piwonie.. Tam jest upchnięte chyba z 15 odmian ;:224 Chyba zrobię tak jak Aneczka z powojnikami "założę wątek sprzedażowy" :;230
Zuza, a taką miałam nadzieję, że ta sasanka samosiejka będzie biała.. miałabym już dwie.. przy 8 fioletowych ;:223
Aneczka, ja coś czuję, że najchętniej to mnie byś zamknęła w szafie, razem z tym aparatem, jak bym ci zaserwowała "rabatę z bitą śmietaną" :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”