Słoneczne rabaty
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Słoneczne rabaty
Ale cudne te sasanki czerwone białe takie inne. A jak one długo kwitną ?
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sabinko trzeba spełniać swoje marzenia!!! Nic nie stoi Ci na przeszkodzie, by się przebranżowić.
Na dodatek masz sporo praktyki i zdolności, które idą Ci na plus.
Oglądając Twój sasankowy festiwal stwierdziłam, że one to mają dobrze... Choć one nie muszą się depilować.
Jak szybko przyrastają sasankowe kępy? Jak ja miałam np dwa kwiaty w zeszłym roku to ile może być ich w tym?
Oglądając Twój sasankowy festiwal stwierdziłam, że one to mają dobrze... Choć one nie muszą się depilować.
Jak szybko przyrastają sasankowe kępy? Jak ja miałam np dwa kwiaty w zeszłym roku to ile może być ich w tym?
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Cudny masz ogród, wspaniałe róże i clematisy
Pięknie rosną też wiosenne kwiaty.
Zauważyłam że lubisz bawić się zdobieniem tortów. Ja też bardzo to lubię, ten Twój niebiesko czarny to majstersztyk
Sama robisz masę plastyczną? Ja sama ją zawsze robię.
A te kolorki to czym robiłaś? Pewnie sprayem? Bo takie łagodne są przejścia z jednego koloru w drugi...
Nazgul wyszedł idealnie
Pięknie rosną też wiosenne kwiaty.
Zauważyłam że lubisz bawić się zdobieniem tortów. Ja też bardzo to lubię, ten Twój niebiesko czarny to majstersztyk
Sama robisz masę plastyczną? Ja sama ją zawsze robię.
A te kolorki to czym robiłaś? Pewnie sprayem? Bo takie łagodne są przejścia z jednego koloru w drugi...
Nazgul wyszedł idealnie
- Ewa7
- 200p

- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Kontakt:
Witam,przyszłam do Ciebie od Doroty i zachwyciłam się twoim ogrodem,zapowiada się ciekawie,pozdrawiam :-)idę do cz pierwszej.
Przekwalifikuj się, czuje słodycz w ustach od 3 prrostych zdań 
- Rozana
- 1000p

Tulapku agregat z Ciebie 
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Sabinko
Podczytuję i podglądam Twój wątek cichaczem już od dawna, podziwiając piękne zdjęcia i dorodną wiosnę. Jednak muszę szczerze przyznać, że nawet moje ulubione kosmate sasanki nie sprowokowały mnie do ujawnienia się... zrobił to jednak Twój doskonały i wyrafinowany w formie i kolorystyce ... torcik
Jest małym, cukierniczym i nie tylko, brylancikiem !
Już pierwsze Twoje dzieło, całe w czekoladowej koronce, zadziwiło mnie i zachwyciło, ale to ostatnie jest jeszcze doskonalsze - chapeau bas, kochana ! Toż to prawdziwe dzieło sztuki oglądamy !
Pozdrawiam serdecznie, obiecując czasem coś w pośpiechu naskrobać
Podczytuję i podglądam Twój wątek cichaczem już od dawna, podziwiając piękne zdjęcia i dorodną wiosnę. Jednak muszę szczerze przyznać, że nawet moje ulubione kosmate sasanki nie sprowokowały mnie do ujawnienia się... zrobił to jednak Twój doskonały i wyrafinowany w formie i kolorystyce ... torcik
Już pierwsze Twoje dzieło, całe w czekoladowej koronce, zadziwiło mnie i zachwyciło, ale to ostatnie jest jeszcze doskonalsze - chapeau bas, kochana ! Toż to prawdziwe dzieło sztuki oglądamy !
Pozdrawiam serdecznie, obiecując czasem coś w pośpiechu naskrobać
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Rozana
- 1000p

O jaki torcik. Cudo. Też chcę chcę tak umieć.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Szef kuchni wie co mówi serwując nam sasanki
najsłodsze te cukierkowe.
Jarzmianki już czekają i śnią o szybkim wyjeździe i tojad bicolor się cieszy a przetacznik rozesłany musi trochę podrosnąć,
bo smarkaczy nie wysyłam.
Jarzmianki już czekają i śnią o szybkim wyjeździe i tojad bicolor się cieszy a przetacznik rozesłany musi trochę podrosnąć,
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Witajcie
"Kwiecień plecień poprzeplata, trochę zimy, trochę lata"
Wczoraj mieliśmy lato: 21 stopni, w krótkich rękawkach sadziliśmy u rodziców ziemniaki. Dzieci wysunęły nawet pierwsze petycje dotyczące kupna lodów
Niesamowita pogoda przez większość dnia, niestety wieczorem zaczęło się ochładzać, dzisiaj już jest pochmurnie, a jutro mamy mieć śnieg z deszczem
Sama radość..
Sonia, jak tylko będą wysuszone pióropusze to pozrywam
Zuza, gratuluję nowego zakupu
Chuchaj i dmuchaj na nią, bo te białe są wybredne..
Rozanko, pytałaś jak długo kwitną sasanki. Tak więc zaczęły jakieś dwa tygodnie temu i mają jeszcze sporo pączków. Wszystko będzie zależało od pogody.
Aneczka, z tymi sasankami to masz sporo racji, nie dość, że nie muszą się depilować to jeszcze każdy ubóstwia te kosmate łodyżki
Z przyrastaniem to dziwna sprawa. Moje białe przyrastają najwolniej, czerwona najszybciej. Obie mają już 3 lata i sama widzisz jaka jest między nimi różnica. Fioletowe też są szybkie.. Myślę, że co najmniej 5-6 kwiatów powinnaś mieć..
Witch, witaj
dziękuję za miłe słowa. Ogród dopiero organizuję, myślę że za rok, dwa będzie widać pierwsze fajne efekty
Cukierniczką jestem z zamiłowania, zaczęło się od wszelkiego rodzaju muffinek, a potem przeszło do tortów
Masę plastyczną robię sama, (chyba by człowiek zbankrutował, gdyby miał cały czas kupować). Kolorki na bokach zrobione są z zabarwionej bitej śmietany..odpowiednio nałożone. Niestety aerografu się jeszcze nie dorobiłam
Ewa, witam
Po obejrzeniu ogrodu Dorotki to u mnie świeci wszystko pustkami
Ale może z biegiem czasu doczekam się przytulnego kącika idealnego na popołudniowy odpoczynek i "posiadówy"
Tulap, cwaniaczku, prawdę napisałam
. Ostatnio przypomniałam sobie, że te małe tulipanki botaniczne nazywają się Tarda.. O, proszę, jedyne jakie pamiętam
Mufka, witaj
Fajnie że zwabiłam kogoś na słodkości
Przyznam się cichutko, że ja dokładnie znam twoje królestwo
Kiedyś na niego wpadłam i z zapartym tchem podziwiałam widoki, potem coś strzeliło otwarte karty w przeglądarce i wszystko przepadło zanim zdążyłam się wpisać.. nadrobię
Stasiu, jarzmianek nie potrafiłam sobie odmówić, choruję na nie (jak dobrze wiesz) od ubiegłego roku, tylko nie miałam gdzie wysadzić. W tym roku naprawiam zaległe błędy
Tojad
? czy coś mi umknęło?
Dzisiaj mam dla was bombę zdjęciową.. Muszę się przygotować psychicznie na śnieg i przymrozki, więc uparcie serwuję wiosnę w podwójnej dawce

Magnolia mojej teściowej..Cudo

widoczek ogólny..

.. tydzień różnicy.. ależ wszystko rośnie!

Rozkwitła się jedna z dwóch nn.. no oczywiście fioletowa..

"Kwiecień plecień poprzeplata, trochę zimy, trochę lata"
Wczoraj mieliśmy lato: 21 stopni, w krótkich rękawkach sadziliśmy u rodziców ziemniaki. Dzieci wysunęły nawet pierwsze petycje dotyczące kupna lodów
Sonia, jak tylko będą wysuszone pióropusze to pozrywam
Zuza, gratuluję nowego zakupu
Rozanko, pytałaś jak długo kwitną sasanki. Tak więc zaczęły jakieś dwa tygodnie temu i mają jeszcze sporo pączków. Wszystko będzie zależało od pogody.
Aneczka, z tymi sasankami to masz sporo racji, nie dość, że nie muszą się depilować to jeszcze każdy ubóstwia te kosmate łodyżki
Witch, witaj
Ewa, witam
Tulap, cwaniaczku, prawdę napisałam
Mufka, witaj
Stasiu, jarzmianek nie potrafiłam sobie odmówić, choruję na nie (jak dobrze wiesz) od ubiegłego roku, tylko nie miałam gdzie wysadzić. W tym roku naprawiam zaległe błędy
Dzisiaj mam dla was bombę zdjęciową.. Muszę się przygotować psychicznie na śnieg i przymrozki, więc uparcie serwuję wiosnę w podwójnej dawce

Magnolia mojej teściowej..Cudo

widoczek ogólny..

.. tydzień różnicy.. ależ wszystko rośnie!

Rozkwitła się jedna z dwóch nn.. no oczywiście fioletowa..

- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
I znów piękne fotki
Magnolia mnie zachwyciła
Co do aerografu to nie musisz go mieć. Są takie spraye jak lakier do włosów. Różne kolory , 20-30 zł.
Magnolia mnie zachwyciła
Co do aerografu to nie musisz go mieć. Są takie spraye jak lakier do włosów. Różne kolory , 20-30 zł.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sabinko wspaniale skomponowana rabata.
Teraz feria kolorów wiosennych, potem peonie, róże, lawenda, lilie i pewnie wiele innych kwitnących. Magnolia teściowej cudna.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Mnie najbardziej podobają się te zestawienia biało - fioletowe

- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zestawienie białych hiacyntów z niebieskimi szafirkami to jest to co lubię chyba najbardziej. No cudnie no! Jak cała wiosna zresztą u Ciebie.
I pamiętaj! Żebyś czasem nie ważyła mi się jutro tego deszczu ze śniegiem pokazywać!!! Ja na ten czas zamknę się w szafie.
I pamiętaj! Żebyś czasem nie ważyła mi się jutro tego deszczu ze śniegiem pokazywać!!! Ja na ten czas zamknę się w szafie.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aga, nawet nie wiedziałam, że takie cosik jest
przyjdzie mi pewnie kiedyś wypróbować skoro wiem czego szukać.. Dziękuję za info
Sonia, oj tam wiele innych.. wsadziłąm tam jeszcze ostróżki, naparstnice, łubiny dzwonki, jeżówki, firletkę, szałwię, maki, liliowce, cynobrówkę, liatry, czosnki...
czasem sama się dziwię, że to chce rosnąć w takim ścisku, ale na tak małym obszarze muszę upychać "z głową", więc wyszło co wyszło, póki co pomysł się sprawdza, zobaczymy co to będzie jak rozrosną się piwonie.. Tam jest upchnięte chyba z 15 odmian
Chyba zrobię tak jak Aneczka z powojnikami "założę wątek sprzedażowy"
Zuza, a taką miałam nadzieję, że ta sasanka samosiejka będzie biała.. miałabym już dwie.. przy 8 fioletowych
Aneczka, ja coś czuję, że najchętniej to mnie byś zamknęła w szafie, razem z tym aparatem, jak bym ci zaserwowała "rabatę z bitą śmietaną"
Sonia, oj tam wiele innych.. wsadziłąm tam jeszcze ostróżki, naparstnice, łubiny dzwonki, jeżówki, firletkę, szałwię, maki, liliowce, cynobrówkę, liatry, czosnki...
Zuza, a taką miałam nadzieję, że ta sasanka samosiejka będzie biała.. miałabym już dwie.. przy 8 fioletowych
Aneczka, ja coś czuję, że najchętniej to mnie byś zamknęła w szafie, razem z tym aparatem, jak bym ci zaserwowała "rabatę z bitą śmietaną"