Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

Po krokusach został tylko szczypiorek i kilka fotek ;:306
Teraz jest czas żonkili i wczesnych tulipanów.
Mam jakąś siewkę białej sasanki, pewnie biała jak jest obok. Wpakuję ją do doniczki jeśli chcesz.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuza, no taka odmiana tego "kwiatka" że ma pędzelki rysiowate na uszkach ;:306 A od wczoraj obrażona okrutnie bo jej manicure zrobiłam i chyba średnio jej się podoba. Kiedyś bezkarnie mogłam ciąć pazury jak spała, teraz czujna i kapryśna :;230

Tolinko witaj wiosną :wit Mało się dzieje, nie mam czasu. Ale jak już coś zrobię to chwalę się i trąbię wszem i wobec ;:89

Nena, żonkile mam w domu, też zaczęły kwitnąć. Miały być białe, niskie, pan zapewniał....a są jak jajecznica i tak ze 30cm ;:161
Dziękuję za propozycję podzielenia się sasanką ;:168 ale nie skorzystam. U mnie kiepsko rosną, szkoda byłoby zmarnować. Będę podziwiać u ciebie. Jak na jakąś wpadnę to kupię ale nie żeby specjalnie internować twoje cudowności do mnie.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ostatni kwiatuszek ;:333 mrrrrrrr
Pacujesz jak na akord,naharasz się ,ale efekt będzie nagrodą ;:215
Moje krokuski też się nie poddają ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dziewczyny mają rację, ostatni kwiatuszek robi ogromną konkurencję dla Twojego ogrodu. Te uszka ma rewelacyjne. Z resztą calutka jest przepiękna.
I mnie dzisiaj daleko do wulkanu energii, dobrze że dzisiaj mam większy luz w pracy bo nie wiem jakbym funkcjonowała. Kawa nie działa, butelka coli też nie. Miałam tyle planów na dzisiaj a chyba nic nie załatwię.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Jolu Twój kot przemienił się w rysia ;:oj , cudowne pozy do zdjęć. ;:333
Jestem pod wrażeniem donic, kawał roboty odwaliłaś i w jakich szkodliwych warunkach, skunksowych ;:306 .
A wiesz, że mi też się nie udało odpocząć przy grabieniu ;:306 , sadziłam. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu tulipany botaniczne śliczne i jeszcze krokusy ;:31 Bergenie już z kwiatami. ;:oj Kociak wygląda na urwisa, śliczny.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Miałam napisać, że twój kot jest niczym dziki ryś, ale dziewczyny mnie ubiegły.. Pochwalę więc tulipany botaniczne. Chwalę nieco z sentymentem, bo kiedyś miałam ich spore ilości i nie przepadałam za nimi, później przesadziłam wszystkie na jedno wspólne miejsce i zaczęły się fajnie prezentować, ba, zaczęły mi się nawet podobać i wtedy wrednoty postanowiły ginąć.. W tym roku zostało zaledwie 5-6 szt.. a było co najmniej 20. Cóż, trzeba doceniać to, co się ma ;:173 Gratuluję wytrwałych krokusów..
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Kot ;:224 ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale ona piękna ;:167
Aura i na mnie działa otępiająco i depresyjnie.
Zazwyczaj nie można mnie było wiosną utrzymac w domu.
Teraz nie chce mi się nawet sadzić nowych roślin
A czeka mnie dokończenie rabaty pod sosną.
Czekam na ciepełko, tylko na razie go nie widać :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jola, dzięki, obejrzałam. ;:196 Faktycznie małe ma liście. Może uda mi się w weekend wpaść do Hortulusa.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Aprilku ;:196
Szukając zimą białych bergenii znalazłam bardzo wiele odmian, więc możliwe, że Twoja okaże się miniaturową, np.bergenią mieszańcową "Bach" o wys. 25 cm
Wyższa jest bergenia orzęsiona - 30 cm
B.mieszańcowa "Silberlicht" ma 35 cm
B. sercowata "Bressingham" 40 cm
B stacheyi nawet 60 cm

Kupiłam w tym roku dziesięć sadzonek "Bressingham"" na białą rabatę, bo "Silberlicht" u mnie kiepsko zimuje. Obydwie te odmiany mają nieco inne liście - podobne do tych z Twojego zdjęcia. Zobaczymy jak będą sobie radzić w tym sezonie.
Ja też mam kłopoty z wiosennym przesileniem i ciężko mi się pracuje, ale staram się jakoś mobilizować. Twoje zdjęcia bardzo mi w tym pomagają ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Asiu, obyś miała rację ;:224 Mam chwilowego doła. Haruję i haruję a efektu nie widać. Wszyscy już robią zdjęcia ogrodów a ja nie mam co pokazać. Choć może niedługo będą tulipany. W weekend były podlewane i zauważyłam że mają już pąki kwiatowe :heja
Pogoda fatalna ale właśnie krokusikom służy. Pozdrawiam i podziwiam ćwiczenia. Obejrzałam te ostatnie dot spalania, oczywiście siedząc na krześle ;:306 nie na moją formę. Dalej rowerek i to w ograniczonym czasie. Wysiadły mi stawy kolanowe.

Magda, to może ja już zdjęć z ogrodu nie muszę pokazywać, kota wystarczy :;230 Ja dopiero dziś w pracy mam luz, szefa nie ma, a mój dół energetyczny się pogłębił. Ciśnienie niskie i dalej spada...

Dorotko, z tym zapachem farby wierz mi że nie przesadzam. W zeszłym roku malowałam w pracowni i smród był w całym domu. W tym roku robiłam to na tarasie a zapaszek było czuć na wiele metrów.
Kota za szybka na moje fotografowanie. Rzadko udaje mi się ją dorwać w bezruchu ;:173
Co sadziłaś? Muszę zajrzeć...

Soniu dziękuję ;:196 Bergeniami byłam zdziwiona że to już. Z kotą mamy chwilowo podwyższony stan czujności. Jeszcze mi nie wybaczyła manikiuru. Panienka lubi długie szpony a ja jej popsułam efekt.

Sabina cieszę się że ci się podobają moje tulipanki. One mają dopiero drugi sezon. Będą jeszcze inne ale trochę później kwitną. Tych biało żółtych miałam dokupić ale zapomniałam. Czy te botaniczne powinno się wykopywać co kilka lat? Nie chciałabym ich stracić.
A twoje zdjęcia oglądam na komórce. Bajeczne masz sasanki. Jakoś ciągle nie wiem co jest nie tak z komputerem ;:131

Kasiu, dzięki w imieniu koty ;:180

Goś, masz szansę osobiście wymiziać Shelby ;:215
Na ogród też się zmuszam, pogoda robi nam pod górkę. Ale codziennie godzinka do dwóch, zanim się ściemni i może do jesieni się wyrobię.
Bardzo jestem ciekawa efektu na tej nowej rabacie.

Wando nie wiem tylko jak szybko się regeneruje ta bergenia po podziale. Na razie wygląda marniutko. Ale to też może być wina opuchlaków z których ją jesienią płukałam. Mogły mocno nadszarpnąć system korzeniowy. Ale jak się zagęści wygląda bardzo ładnie. W Hortulusie są wyprzedaże donic i lamp. Kupiłam sobie trochę fajnych rzeczy za bardzo małe pieniądze. Zrobię zdjęcia jak będzie lepsza pogoda, bo na razie nawet z samochodu nie chciało mi się wyjmować.

Witam Marysiu, czytam że jesteś już bardzo dobrze zorientowana w bergeniach. Ja nie wiem jak moje się nazywają. Może znajdę doniczki, choć raczej wyrzuciłam razem z ziemią i opuchlakami. Byłam taka wściekła na ten zakup że nie pamiętam czy miały nazwę. Porównamy zdjęcia jak moje trochę nabiorą ciałka. Ja kupiłam tylko dwie doniczki, tyle mieli. Ale były bardzo gęste więc trochę sadzonek zrobiłam. Oby przeżyły choć są mniej żywotne od tych dużych.
Jak będziesz na działce to zrób swoim trochę zdjęć i wstaw proszę w moim wątku.
Cały czas mam nadzieję, że jednak znajdziesz trochę czasu i będziesz nas raczyła urodą swoich stepów, bo bardzo ich brak na Forum. Z pewnością to nie tylko moja opinia :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Taaak ja też zdecydowanie czekam na część 4 Marysi stepów. Ciekawe, kiedy się wreszcie nad nami zlituje.
Jolu, żartowałam oczywiście. Uwielbiam Twój ogród. Kot jest po prostu dużą konkurencją. Nad tą rasą szczególnie się ludzie zachwycają. Oglądam pogody weekendowe i znowu ;:222 . Czy to jakaś kara ? Weekendów dla ogrodnika nie będzie? Makabra.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Dołączam do klubu niezadowolonych z kaprysów pogody :evil: ...Wyć się chce jak oglądam prognozy, które niestety się sprawdzają. Ciekawe dlaczego tylko te złe? Weekend też będzie kiepski, to jak tutaj nie mieć doła? Nawet nic się nie chce w taką pogodę robić w ogrodzie, jak nie wichry jakieś, to zimnica, że aż kości bolą...Ech, gdzie ta wiosna? Zielona, pachnąca, słoneczna?
Madzia ma chyba rację, że to kara jakaś... ;:192 Ale na przekór wszystkiemu nie dajmy się dziewczyny...Trochę ponarzekamy, to zrobi nam się lżej i będziemy czekać na tę prawdziwą, ciepłą wiosnę, może wreszcie nadejdzie ;:4
PS. Donice wyszły ślicznie ;:333 , a kota z tymi rysimi uszkami nie tylko jest bardzo oryginalna, ale i kolor ma przepiękny :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

April, teoretycznie zalecane jest wykopywanie wszystkich tulipanów co kilka lat. Nie wiem dlaczego moje zginęły, obraziły się i tyle ;:306
Piszesz, że na telefonie zdjęcia widać.. chociaż tyle, bo nie mam pojęcia co jest nie tak :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”