Mój Raj cz. IV
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj cz. IV
Rzeczywiście wygooglowałam sobie ,przylaszczka to całkiem inny kwiatek i ma inne liście,wielka pomyłka 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Grażynko,wiosna do Ciebie przyszła wielkimi krokami ,tyle roślin Ci kwitnie ,a te niebieskie kwiatuszki to nie przylaszczki ,nawet liści nie mają jak przylaszczka,ale to nic też piękne a sasanki takie już rozwinięte,pozdrawiam 

- Milcia120
- 500p
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
Ile pięknych kwiatów kwitnie tylko pozazdrościć.
Ślicznie już u Ciebie - wiosennie.
Gratuluję bratków - mi się nigdy nie udało wyhodować własnych.
Hiacynty piękne, nie wiem czemu ale bardzo lubię zielone akcenty na płatkach kwiatów.

Gratuluję bratków - mi się nigdy nie udało wyhodować własnych.

Hiacynty piękne, nie wiem czemu ale bardzo lubię zielone akcenty na płatkach kwiatów.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Grażynko
Piękna i kolorowa wiosna.Taką i ja lubię
Masz śliczne narcyzki i sasanki.Moje sasanki jeszcze w pakach

Piękna i kolorowa wiosna.Taką i ja lubię

Masz śliczne narcyzki i sasanki.Moje sasanki jeszcze w pakach

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Grażynko
Widzę u Ciebie również sasaneczki cudnie już się pokazują.
Tak, tak to śnieżnik a przylaszczka może gdzie indziej?
U mnie też hiacynty takie niskie może to zbyt ciepła zima i za szybko się wychyliły.
Prymulki też uwielbiam i zbieram rozsiewam zasiewam bo są cudne.

Widzę u Ciebie również sasaneczki cudnie już się pokazują.

U mnie też hiacynty takie niskie może to zbyt ciepła zima i za szybko się wychyliły.

Prymulki też uwielbiam i zbieram rozsiewam zasiewam bo są cudne.

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Grażynko, wiosenka wspaniała. No kochana , nawet sasanki zdobią już Twój ogród
Jeśli prognozy ciepłych dni potwierdzą się,a do tego spadnie trochę deszczu/ najlepiej nocą/, wszystko ruszy z impetem. Ja zamierzam już skosić w niektórych częściach ogrodu, trawkę.

Jeśli prognozy ciepłych dni potwierdzą się,a do tego spadnie trochę deszczu/ najlepiej nocą/, wszystko ruszy z impetem. Ja zamierzam już skosić w niektórych częściach ogrodu, trawkę.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko na widok tych żółtych prymulek rozpływam się
pamiętam je z rodzinnego domu, wspomnienia wracają 

- gracha
- 1000p
Niedziela chłodna,trochę jestem zawiedziona bo mam wolne,ale pomimo tego wybieramy się na działkę,
woda została wczoraj odkręcona ,czas na porządki w altance ,
będzie też lustracja całego obejścia ,oraz plany na przyszły tydzień,spodziewam się dostawy roślin ,będzie co robić,pozdrawiam i życzę miłego dnia
Martuś bardzo się cieszę że możemy już obserwować rozwijającą się przyrodę i te pierwsze kwiatki dają tyle radości,
Milcia nie ma czego zazdrościć,u Ciebie też jest pięknie
Madziu bratki od zawsze mam własnego siewu , w sierpniu wysiewam ,jesienią przesadzam w stałe miejsce i już na wiosnę ładnie kwitną ,życzę aby Tobie również się udały
Aniu dzięki za odwiedzinki i pochwały mojej skromnej wiosenki ,cieszy to co jest,najważniejsze że własnymi rękoma wyhodowane,sasanki nawet w pąkach odpowiednio sfotografowane są śliczne,puchatki
Kasiulka wiosennych kwiateczków czas ,już też czekam niecierpliwie na inne letnie cudeńka,cudowny czas zbliża się wielkimi krokami
Bogusiu właśnie dzisiaj w nocy popadał u nas deszczyk , a teraz wyszło cudowne słoneczko ,działeczkę mamy częściowo poosłanianą iglakami ,więc będzie ciepło a zaraz się wybieram ,
trawka u nas po wertykulacji i dokarmieniu ślicznie się zazieleniła i tak jak mówisz za niedługo zacznie się koszenie ,u mnie to sprawa męska
Aniu przypomniałaś mi ,właśnie takie prymulki były zawsze u mamy w ogródku ,i teraz już wiem dlaczego szczególnie zapadły mi w serce,dziękuję Ci Aniu za przypomnienie,
jest wiele kwiatów które pamiętam z tamtych lat ,np.zapragnęłam w tym roku malwę,no i będzie w tym roku ,też przy niej powspominam sobie radosne wiejskie życie
woda została wczoraj odkręcona ,czas na porządki w altance ,
będzie też lustracja całego obejścia ,oraz plany na przyszły tydzień,spodziewam się dostawy roślin ,będzie co robić,pozdrawiam i życzę miłego dnia
Martuś bardzo się cieszę że możemy już obserwować rozwijającą się przyrodę i te pierwsze kwiatki dają tyle radości,

Milcia nie ma czego zazdrościć,u Ciebie też jest pięknie

Madziu bratki od zawsze mam własnego siewu , w sierpniu wysiewam ,jesienią przesadzam w stałe miejsce i już na wiosnę ładnie kwitną ,życzę aby Tobie również się udały

Aniu dzięki za odwiedzinki i pochwały mojej skromnej wiosenki ,cieszy to co jest,najważniejsze że własnymi rękoma wyhodowane,sasanki nawet w pąkach odpowiednio sfotografowane są śliczne,puchatki

Kasiulka wiosennych kwiateczków czas ,już też czekam niecierpliwie na inne letnie cudeńka,cudowny czas zbliża się wielkimi krokami

Bogusiu właśnie dzisiaj w nocy popadał u nas deszczyk , a teraz wyszło cudowne słoneczko ,działeczkę mamy częściowo poosłanianą iglakami ,więc będzie ciepło a zaraz się wybieram ,
trawka u nas po wertykulacji i dokarmieniu ślicznie się zazieleniła i tak jak mówisz za niedługo zacznie się koszenie ,u mnie to sprawa męska

Aniu przypomniałaś mi ,właśnie takie prymulki były zawsze u mamy w ogródku ,i teraz już wiem dlaczego szczególnie zapadły mi w serce,dziękuję Ci Aniu za przypomnienie,
jest wiele kwiatów które pamiętam z tamtych lat ,np.zapragnęłam w tym roku malwę,no i będzie w tym roku ,też przy niej powspominam sobie radosne wiejskie życie

Grażynko Twoje widoczki ogrodowe bardzo mi odpowiadają masa różnych i kolorowych krzewów dominująca nad bylinami, piękne wiosenne widoczki 

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- gracha
- 1000p
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Grażynko.
Czy przylaszczka od koleżanki się znalazła? Śliczne te zawilce. Czemu ja ich nigdy nie zaprosiłam do ogrodu?To gajowe? Magnolia mi zakwitła gwiaździsta.
Stokrotkom też robiłam dziś sesje.Tak sobie fajnie u mnie kwitną w trawniku.
Dziś u mnie też było chłodniej w porównaniu z ostatnimi dni.
Życzę dużo
na kolejne dni. 
Czy przylaszczka od koleżanki się znalazła? Śliczne te zawilce. Czemu ja ich nigdy nie zaprosiłam do ogrodu?To gajowe? Magnolia mi zakwitła gwiaździsta.
Stokrotkom też robiłam dziś sesje.Tak sobie fajnie u mnie kwitną w trawniku.
Dziś u mnie też było chłodniej w porównaniu z ostatnimi dni.
Życzę dużo

- Milcia120
- 500p
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
Kolejne piękne kwiaty jest czego zazdrościć ja swojego ogrodu się jeszcze nie dorobiłam dlatego podziwiam inne.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zawilce greckie zimowały u Ciebie ?? a ten tulipanek biały z żółtym oczkiem-znasz nazwę?
- gracha
- 1000p
Alu przylaszczka nie znajdzie się bo to koleżanka pomyliła te kwiatki , dostałam od niej śnieżnik a nie przylaszczkę ,ale też jest ładny i rozrasta się, dziękuję za słoneczko ,przyda się ,jutro przybędzie do mnie dostawa nowych roślin,będę miała zajęcie z umieszczeniem ich,najciężej będzie ze zrywaniem darni ,powinnam dać radę,chociaż ostatnio pobolewa mnie biodro,czyżby po sześćdziesiątce wszystko zaczęło się sypać
Milciu miło Cię gościć w moim ogrodzie ,kochanie zaglądaj jak najczęściej, na pewno swój wymarzony ogród kiedyś założysz,czego serdecznie Ci życzę
Dorotko nie wiem czy to są zawilce greckie ,wydaje mi się że to pospolite leśne , mam je od dawna ,zimują i ładnie rozrastają się ,jeśli nie masz a chciałabyś to szepnij tylko słówko,tulipanki wyglądają na turkestańskie ale głowy nie dam
w moim ogródku powstaje nowa budowla,marzenie mojego M , zobaczymy co z tego wyjdzie,będę relacjonować

Milciu miło Cię gościć w moim ogrodzie ,kochanie zaglądaj jak najczęściej, na pewno swój wymarzony ogród kiedyś założysz,czego serdecznie Ci życzę

Dorotko nie wiem czy to są zawilce greckie ,wydaje mi się że to pospolite leśne , mam je od dawna ,zimują i ładnie rozrastają się ,jeśli nie masz a chciałabyś to szepnij tylko słówko,tulipanki wyglądają na turkestańskie ale głowy nie dam

w moim ogródku powstaje nowa budowla,marzenie mojego M , zobaczymy co z tego wyjdzie,będę relacjonować