Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Rzeczywiście wygooglowałam sobie ,przylaszczka to całkiem inny kwiatek i ma inne liście,wielka pomyłka :(
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko,wiosna do Ciebie przyszła wielkimi krokami ,tyle roślin Ci kwitnie ,a te niebieskie kwiatuszki to nie przylaszczki ,nawet liści nie mają jak przylaszczka,ale to nic też piękne a sasanki takie już rozwinięte,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Ile pięknych kwiatów kwitnie tylko pozazdrościć.
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznie już u Ciebie - wiosennie. ;:108
Gratuluję bratków - mi się nigdy nie udało wyhodować własnych. ;:138
Hiacynty piękne, nie wiem czemu ale bardzo lubię zielone akcenty na płatkach kwiatów. ;:215
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Grażynko :wit
Piękna i kolorowa wiosna.Taką i ja lubię :D
Masz śliczne narcyzki i sasanki.Moje sasanki jeszcze w pakach :cry:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Grażynko ;:196
Widzę u Ciebie również sasaneczki cudnie już się pokazują. ;:138 ;:138 Tak, tak to śnieżnik a przylaszczka może gdzie indziej?
U mnie też hiacynty takie niskie może to zbyt ciepła zima i za szybko się wychyliły. ;:124
Prymulki też uwielbiam i zbieram rozsiewam zasiewam bo są cudne. ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Grażynko, wiosenka wspaniała. No kochana , nawet sasanki zdobią już Twój ogród ;:215
Jeśli prognozy ciepłych dni potwierdzą się,a do tego spadnie trochę deszczu/ najlepiej nocą/, wszystko ruszy z impetem. Ja zamierzam już skosić w niektórych częściach ogrodu, trawkę.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko na widok tych żółtych prymulek rozpływam się ;:167 pamiętam je z rodzinnego domu, wspomnienia wracają :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Niedziela chłodna,trochę jestem zawiedziona bo mam wolne,ale pomimo tego wybieramy się na działkę,
woda została wczoraj odkręcona ,czas na porządki w altance ,
będzie też lustracja całego obejścia ,oraz plany na przyszły tydzień,spodziewam się dostawy roślin ,będzie co robić,pozdrawiam i życzę miłego dnia

Martuś bardzo się cieszę że możemy już obserwować rozwijającą się przyrodę i te pierwsze kwiatki dają tyle radości, :heja

Milcia nie ma czego zazdrościć,u Ciebie też jest pięknie :wit

Madziu bratki od zawsze mam własnego siewu , w sierpniu wysiewam ,jesienią przesadzam w stałe miejsce i już na wiosnę ładnie kwitną ,życzę aby Tobie również się udały :wit

Aniu dzięki za odwiedzinki i pochwały mojej skromnej wiosenki ,cieszy to co jest,najważniejsze że własnymi rękoma wyhodowane,sasanki nawet w pąkach odpowiednio sfotografowane są śliczne,puchatki :wit

Kasiulka wiosennych kwiateczków czas ,już też czekam niecierpliwie na inne letnie cudeńka,cudowny czas zbliża się wielkimi krokami ;:65 ;:3

Bogusiu właśnie dzisiaj w nocy popadał u nas deszczyk , a teraz wyszło cudowne słoneczko ,działeczkę mamy częściowo poosłanianą iglakami ,więc będzie ciepło a zaraz się wybieram ,
trawka u nas po wertykulacji i dokarmieniu ślicznie się zazieleniła i tak jak mówisz za niedługo zacznie się koszenie ,u mnie to sprawa męska :wit

Aniu przypomniałaś mi ,właśnie takie prymulki były zawsze u mamy w ogródku ,i teraz już wiem dlaczego szczególnie zapadły mi w serce,dziękuję Ci Aniu za przypomnienie,
jest wiele kwiatów które pamiętam z tamtych lat ,np.zapragnęłam w tym roku malwę,no i będzie w tym roku ,też przy niej powspominam sobie radosne wiejskie życie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Grażynko Twoje widoczki ogrodowe bardzo mi odpowiadają masa różnych i kolorowych krzewów dominująca nad bylinami, piękne wiosenne widoczki ;:138
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Witaj Marusiu w moim wiosennym ogrodzie ,cieszę się że podobają Ci się moje zestawienia kwiatowe,
Twoje słowa to balsam na moje serce, :oops: ;:196
a to dzisiejsze ujęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Grażynko.
Czy przylaszczka od koleżanki się znalazła? Śliczne te zawilce. Czemu ja ich nigdy nie zaprosiłam do ogrodu?To gajowe? Magnolia mi zakwitła gwiaździsta.
Stokrotkom też robiłam dziś sesje.Tak sobie fajnie u mnie kwitną w trawniku.
Dziś u mnie też było chłodniej w porównaniu z ostatnimi dni.
Życzę dużo ;:3 na kolejne dni. :wit
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Kolejne piękne kwiaty jest czego zazdrościć ja swojego ogrodu się jeszcze nie dorobiłam dlatego podziwiam inne.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zawilce greckie zimowały u Ciebie ?? a ten tulipanek biały z żółtym oczkiem-znasz nazwę?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Alu przylaszczka nie znajdzie się bo to koleżanka pomyliła te kwiatki , dostałam od niej śnieżnik a nie przylaszczkę ,ale też jest ładny i rozrasta się, dziękuję za słoneczko ,przyda się ,jutro przybędzie do mnie dostawa nowych roślin,będę miała zajęcie z umieszczeniem ich,najciężej będzie ze zrywaniem darni ,powinnam dać radę,chociaż ostatnio pobolewa mnie biodro,czyżby po sześćdziesiątce wszystko zaczęło się sypać :wink:

Milciu miło Cię gościć w moim ogrodzie ,kochanie zaglądaj jak najczęściej, na pewno swój wymarzony ogród kiedyś założysz,czego serdecznie Ci życzę :wit

Dorotko nie wiem czy to są zawilce greckie ,wydaje mi się że to pospolite leśne , mam je od dawna ,zimują i ładnie rozrastają się ,jeśli nie masz a chciałabyś to szepnij tylko słówko,tulipanki wyglądają na turkestańskie ale głowy nie dam :wit

w moim ogródku powstaje nowa budowla,marzenie mojego M , zobaczymy co z tego wyjdzie,będę relacjonować

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”