Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

JAGÓDKO powojnik ma cieplutka ścianę ,bo za ścianą łazienka sąsiada to dlatego taki wyrywny :wink: .Drugi powojnik Cecile nawet do pięt mu nie dorasta nawet nie ma zawiązków kwiatowych, a też jest z tego samego gatunku -[Atragene] co Pamela Jackman .
MARYSIU zapomnij o docenieniu przez kogokolwiek .Ja pracuję patrzą i w myślach na pewno stukają się w głowę ,ze znalazła się durna ,której się cokolwiek chce .Dozorca wcale sie nie pojawia, bo kazałabym mu wysprzątać przy śmietniku .Ja dopiero zaczęłam przygodę z Miłkami .Dzisiaj na Sangwinariach widać już pąki kwiatowe :heja Na razie czółenko w odstawce ,ale to tylko chwilowe :wink:
MARYSIU Nie wiem co za ludzie są na tych działkach u Tosi ,ale każdego roku jak nie menele i złodzieje roślin .W ubiegłym roku jej zwędzili róże, rurki z wody, liczniki .Co roku są jakieś kradzieże.U mnie tez pokazały sie szachownice ,ale moje sadziłam jesienią
MATI i to jak najprędzej musisz coś zadziałać w sprawie różyczek a nie tylko patrzyć się na kieszeń rodziców

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tosi chyba pies wykopał ostróżki :( to paskuda ;:219 mogłabym oddać swoje, ale to za duży i za ciężki krzak :roll: A poza tym to zaraz lato i już wszystko będzie rosło jak na drożdżach , od jutra :heja
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

:shock: ... a co się stało z kwiatostanem korony cesarskiej ? Jadzieńko ...to chyba nie Corydalis George Baker , tylko chyba solida ( pełna - gatunek ) , bo George Baker wygląda tak ( fotkę wyrzucę ) . Druga i trzecia , to siewki George Baker . Jeżeli nie masz , to Ci podeślę ;:196 .

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu korony cesarskie u mnie są przysmakiem ptaków. O tej porze roku mało maja jedzenia to rzucają się na świeżutkie pączki może u Ciebie również?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie korony lubią jeże, jak już dopadną którąś to prawie nic z niej nie zostanie.
Ale jeże są bardzo pożyteczne, bo jedzą ślimaki, wiec muszę być dla nich łaskawa. ;:306
Na razie znalazłam jedną kokoryczkę, ale dopiero wyłazi i daleko jej do kwitnienia było od świąt.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Szkoda bardzo korony ! :(
U mnie prawie cała droga teraz leży w trupach jeżów , okropny widok !...
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu sasankowe "czupurki" wspaniałe. ;:333 Sama nie mam, ale bardzo je lubię. ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Jadziu :wit
Pięknie zaczynają Sangwinarie... muszę zobaczyć moje jak się mają... kurcze już 4 lata czekam na kwiaty... :(
Koron na razie u mnie nic nie tyka, ale mam ich połowę mniej niż kiedyś..
Te kokorycze od Jagódki śliczne są... ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu witam cieplutko ;:196
Powojnik przepiękny i jaki wyrywny ;:333 Kokoryczki też śliczne i Twoje i Jagódki ;:215
Sangwinarie - idę poczytać o nich bo nic nie wiem na ich temat ;:108 U Ciebie zawsze coś nowego i pięknego można zobaczyć ;:108
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU Sangwinarią podzieliła się ze mną jedna milutka psiapsiółka Basia , a od drugiej dostałam siewkę pełnej tylko nie wiem czy mi już zakwitnie w tym roku .Kokorycze sieja się u mnie na potęgę. Jednak ta którą pokazałam to nie George Baker ;:174 a już myślałam ,że to ta moja wyśniona okazało sie ,że jednak nie . ;:174
GABI u mnie w następnym roku zakwitła jednym kwiatkiem, a dostałam kawałek od Basi No i tak każdego roku jest ich więcej .Oczywiście nie mnożą sie jak szalone ale też nie padają .Rosną sobie pod Modrzewiem pendulą .Ta korona i tak była pusta tylko kto tak ja obgryzł to mnie zastanawia.Żadna z moich koron nie zakwitnie i już się nie będę nimi przejmować .Muszę tylko zaznaczyć gdzie wyszły i potem wykopać
DAYSY dzisiaj już powoli pokazuj się kwiatki na sasankach Lubię patrzyć na fotkach na te ich śliczne czuprynki
MATI co stało się jeżom czyżby ktoś unicestwił je czołgiem ;:oj Biedne jeże ;:145 ile mogłyby pomóc w walce ze ślimakami
GRAŻYNKO kokoryczki nie mam mam tylko te malusie kokorycze, a od dzisiaj jestem posiadaczką kokoryczy długoowockowej i cudnego Pięciornika poziomkowatego,Wiesz gdybym wiedziała ,ze to skonsumował jeż to dałabym mu wszystkie do konsumpcji byleby u mnie zamieszkał
JAGÓDKO nie wiem komu ta korona tak zasmakowała .No widzisz myślałam ,że mam tę właśnie kokorycz, bo rosła sobie z dala od innych czyli musiała być ważna dla mnie, bo tak mi sie podobała. Nie będę sępić no co Ty wiem ,że ona powolutku rośnie ;:196
KAROLCIU Tosine ostróżki wykopał pies dwunożny :evil: .Rzeczywiście wszystko rośnie jak na drożdżach i co dzień ciaśniejsze :wink: stają się rabatki ,które do niedawna świeciły pustkami :;230

Trochę dzisiejszych fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jakie ładne zawilce już masz.
Ja mam tylko te leśne a drugie w doniczkach jeszcze nie pokazały pączków.
Za to twoja/moja LL ;:168 idzie jak burza, już w tym roku pójdzie do gruntu. :tan
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO to bardzo się cieszę ,ze nie robi mi wstydu ,ale też na pewno dbasz o nią dobrze ;:180 .Znów mam ukorzenione patyczki LL ależ jestem szalona :;230 .Lubię Anemony Blanda, bo wcześniej kwitną a tych leśnych nie mam .
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Witaj Jadziu, zobaczyłam u Ciebie anemony Blanda, próbowałam kilka razy i nic mi z tego nie wyszło, a podobają mi się bardzo, u ciebie są takie pięknie rozrośnięte, powiedz, jeśli możesz ,jak je uprawiać.
Gratuluję zwycięstwa i serdecznie ozdrawiam.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jadziu :wit te niebieskie kwiatki to zawilce?
U ciebie wiosna na całego u mnie jakaś opóźniona, sasanki ledwo co wyłażą a gęsiówka ma pąki ale do kwitnienia jej daleko, tulipany też słabo. Chyba twój ogród masz w zaciszu :?: u mnie wygwizdów niesamowity :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu czy i Tobie coś podgryzło szachownicę, bo Irence coś odgryza po kolei ciekawa jestem co to jest?
Zaczęłaś sezon podgrzewania ogrodu ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”