Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Gosiu- przy wycinaniu dużo drobnych gałęzi jest wszędzie, a jeszcze z rabat okrycie z liści ściągałam i wywoziłam, a że zawsze muszę mieć pod górkę, więc wiatr te liście po całej działce rozwalał z taczki. ;:223 . Tak więc znowu grabienie :;230 . Inaczej wokoło, bo trochę sprzątneliśmy. Jak byłaś przy domu stały pustali, piach i wiele innych, powoli jakoś i ten teren ogarnę, choć przy chałupie jeszcze dużo roboty, ale teraz S. będzie musiał uważać na rośliny :D .

Grażynko, tak patrzyłam jak każdy coś tam dłubie to i mi się zachciało ;:306 . Ja jestem tylko w weekend, więc w każdą pogodę muszę pracować, leje,wieje, śnieg pada , słońce świeci :) . Ja na święta jakoś nie mam nastroju, podstawowe potrawy, nie będę się spinać, będziemy sami więc jajeczko, barszczy, kiełbaska, może coś upiekię zobaczymy.

Aniu ha ha nie widzisz, że ten bocian wygląda inaczej niż w zeszłym roku, wydoroślał, albo to inny. Żurawie u nas też hałasują strasznie, ale ja uwielbiam ten hałas. Bylicę oczywiście, a rozrosły się marcinki białe i te niebieskie drobniutkie od Jacka, fiołki leśne może chcesz? Tego mam w dużej ilości , ale jak przyjedziesz to z innych też się coś już da odkopać. Popatrz sobie na zdjęcia w wolnej chwili i zapisz.

Marysiu nie pokazywałam?, tam w tyle gdzieś był na zdjęciach. Nie ma co pokazywać, teraz trochę ocieplony, okna nowe :D , ale dach do zrobienia, ocieplenie fundamentów, ganek, który jest tragiczny. Z tą partnerką to i ja mam nadzieję na jakiś przychówek tegoroczny. Łaził sam po łące, a tam już parka bocianów była, musi się postarać. Tutaj z grządkami to męża muszę pochwalić, pomógł bardzo sama bym nie dała rady, tylko musiałam się dużo nagadać, żeby coś w ogóle wokół domu zacząć robić. Bo wiesz wpierw dom potem naokoło - takie podejście ma.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu(Anna11) uściskam paniennki z okienka, dziękuję. Co jeszcze tu będzie rosło? Planuje lawendę wąskolistną lila,tawuła szara GREFSHEIM,tawuła japońska GOLDFLAME, tawuła japońska GOLDMOUND, Powojnik Clematis KIRI TE , powojnik Duchess of Edinburgh.
jałowiec pośredni 'Mint Julep', jałowiec pośredni ' Old Gold', które spodobały mi się u Ewy_tuli i coś jeszcze zimozielonego ale niskiego, kosodrzewiny - na pewno dużo się tu zmieści. :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko jestem i podziwiam:)
Uśmiechnięte dziewczynki z okienka ;:333
Ale rabata się szykuje ;:224 Róże,piwonie,wszystko to co lubię ;:108

Pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko,bociek taki dostojny ,a dlaczego jest sam ,nie miał w tamtym roku partnerki?,czy oni nie wracają razem,może dopiero doleci rabaty też fajnie zrobione ,to będzie piękny ogród jak tyle kwitnących osobników dołączy do ogrodu,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko nie narzekaj dobrze, że w ogóle jakieś podejście ma i jeżeli dom się zmienia tzn że również i wykonawstwo. Napisałam o domu, bo jakiś czas myślałam że w ogóle tam nie masz domu ale potem były zdjęcia z wewnątrz a teraz i z zewnątrz. Masz solidny dom i nie narzekaj ;:185 pomału wszystko zrobicie ;:333
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Bocian, żurawie, wygrabione, posadzone - wiosna ;:138
Ale będzie ładnie!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Obawiam się że twoje plany siedzenia w weekend przy kominku, niestety się sprawdzą ;:306 Śnieżek sypie jak ta lala, tylko kominek pozostaje.
Bociek bardzo cieszy, teraz będziemy dzięki tobie obserwować losy nowo zawiązującej się komórki społecznej ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak to jest ......jak się pracuje na kilka frontów to trudno ze wszystkim nadążyć.
Póki co wróciła zima, więc chwila na wytchnienie.
Biedne te bociany, takie zimne wiatry a teraz jeszcze śnieg.
Ciepło ma być dopiero po 15.
Pomyślności. :wit
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane dobrze, że zaglądacie. Grażynko, Jolu, Aniu, Marysiu, Marysiu, Marto, Aniu witajcie poświątecznie i pozwólcie, że wypowiem się zbiorowo, bo mam pełno zaległości u Was :wink: .
Niestety zapowiedzi się spełniły, kwiecień plecień, na przemian mieliśmy słońce, wichury, grad, śnieg, słońce i tak do dziś. Święta przy kominku oczywiście nie wypaliły, przed świętami trochę między gradem a deszczem pograbiłam, pokopałam, potem gotowanie i pieczenie a jak to się skończyło to dekoracjeObrazek
( na więcej zapraszam do mojego kogla), a potem zabawa z dzieciakami (szukanie czekoladowych pisanek- tak kilka razy, bo w domu łatwo znaleźć :wink: ), przy stołach krążyłam - ja to wszystko zrobię żeby nie posiedzieć :;230 chyba mam jakąś nadpobudliwość.
Cieszę się, że moje nowe rabaty przypadły Wam do gustu. Ale dosyć gadania, oglądam Wasze piękne ogrody cały tydzień, a jadę do siebie i widoki mniej ciekawe, jakby tornado przeszło.
Obrazek
Tak prawda jest okrutna, powstała nowa duża rabata, a obok takie widoki, które doprowadzają do szału. Niestety tu liczę na silniejsze ręce, które kiedyś się za to wezmą. ;:131

Co kwitnie?. Krokusy powoli kończą, zostały żółte, które pierwsze zaczęły i ostatnie skończą, terminatorki ;:306 .

Pierwiosnki nieśmiało zaczynają, ale marniutkie w tym roku.

Obrazek

Rozkwitły pierwsze żonkile
Obrazek i miniaturki

Obrazek

i miodunka
Obrazek
i takie widoczki

Obrazek

A na drugi dzień ;:202
Obrazek
i biedne moje żonkile
Obrazek Obrazek
i biedny bocian, nie dość że samotny to i zmarznięty
Obrazek. Na szczęście zapowiadają ocieplenie , dziś już żegnały mnie takie widoczki Obrazek aż w sercu cieplutko się robi Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A to po za domem byłaś czy jak?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati święta spędziłam właśnie na działce :wink: , ja tam nie mieszkam.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A bocian Dorotko dlaczego samotny?? Pogoda fatalna była. Bałaganem się nie przejmuj....wszak na samym początku też był chaos :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

To poczekaj bo nie do końca kontaktuje...
Masz dom przy ogrodzie...
Tak, to jest to, dom przy ogrodzie....lepiej pójdę spać.
Czyli masz ogród przy domu i działkę? Mogę po 1 charakterystycznym zdjęciu z obydwóch posesji?
Bo tak jak były przedtem zdjęcia z dziewczynami to w domu?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj ciężka ta robota z drewnem, to na pewno potrwa dłużej.
Fiołeczki uwielbiam za ich zapach a białe za czystość koloru.
U mnie jeszcze na jutro śnieg zapowiadają z deszczem, więc znowu nici z roboty pewno będą.
No ale już niedługo, od czwartku ma być zgoła letnio i oby się sprawdziło. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati mam dom z ogrodem na wsi, ale my tam nie mieszkamy, niestety jestem skazana na mieszkanie w bloku w Warszawie i na co dzień wdychanie smogu spalin. Taki mój los, pójdziesz już grzecznie spać? ;:306 . Mam nadzieję, że kiedyś jak dziewczynki urosną to się wyprowadzimy na naszą wieś, ale nie teraz, 60 km dojeżdżać w korkach do pracy z małymi do szkoły i przedszkola to udręka. Na razie weekendowo mieszkam w domu z ogrodem a tygodniowo w blokowisku w W-wie ;:215 .

Grażynko oj potrwa , potrwa. Fiołki te leśne kwitną wszędzie, białe ciągle czekam , są malutkie ale może zakwitną :wink: . W sobotę zapowiadają 20 w niedzielę 16 mam szansę wreszcie na pracę weekendową w sprzyjających warunkach :;230 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”