Ogródek Gosi cz. 14
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Gosiu U Ciebie piękna kolorowa wiosna a u mnie zima 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy ten zielony "wężyk" to jakiś wilczomlecz? Bardzo fotogeniczny 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu - dzięki za ciepłe wiosenne kolorki. W taki dzień jak dzisiaj dobrze jest napaść oczy takimi widokami.
U mnie ziąb nieprzeciętny. Strach nos za drzwi wystawić.

U mnie ziąb nieprzeciętny. Strach nos za drzwi wystawić.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Gosiu
No całkiem ładna i pokaźna ta Twoja wiosna.
Ja od piątku nie byłam i nie wiem co sie dzieje.Trudno.Będą potem ładniejsze i większe roślinki.Jak rosną w to zimno u mnie

No całkiem ładna i pokaźna ta Twoja wiosna.

Ja od piątku nie byłam i nie wiem co sie dzieje.Trudno.Będą potem ładniejsze i większe roślinki.Jak rosną w to zimno u mnie

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,wiosna zawitała i do Ciebie,cieszymy sie każdym kwiatuszkiem ,grupka krokusów pięknie wygląda, 

Gosiu podziwiam Twoja piękną wiosnę
Wzroście naprawdę piękne
a u mnie zima przyszła 

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wczoraj się napisałam, a tu nagle internet wcięło. Chyba mieli jakąs poważną awarię po tych wichurach. Ja już wolę normalną zimę od takich anomalii. Tęsknię za starymi dobrymi latami kiedy wszystko było normalne, zima, wiosna, lato i jesień. Teraz nie wiadomo jaką porę roku mamy w danym momencie
No i te wichury. Tego najbardziej nie lubię.
Aga, bardzo mi miło, że chcesz patrzeć cały czas na kawałek mojego ogrodu
Dlaczego u Ciebie cebulki nie chcą rosnąć? Myślałam, że to najmniej wymagające roslinki.
Deszczyk naleje, ale czy nadąży za tym potworem?
Paulinko, nie chcę straszyć, bo tez chciałabym żeby było już ciepło. Ale podobno tak ma być. Jak na razie prognozy sie sprawdzają.
Teresko, u mnie może nie zima, ale typowe przedwiośnie. Co chwila pada, ciemno, za chwilę wyjrzy słońce, a potem znowu leje.
Czasem ze śniegiem. Szkoda, bo już było tak fajnie.
Wandziu, to wilczomlecz mirtowaty. Bardzo lubię za tą jego strukturalność
Lucynko, ja niestety musze wyjść do pracy, a uwierz mi, że wcale mi się nie chce nosa za drzwi wytykać. Dzisiaj już było o tyle lepiej, że co jakiś czas było słonko i w miarę ciepło jak na te wichury.
Aniu, taki urok działeczek daleko od domu. Nie możesz zobaczyć na bieżąco co kwitnie i rosnie. Nie wiem, czy Cię pocieszę, ale ja od niedzieli tez na działeczce nie byłam. Ale fakt, mogę oglądać roslinki przynajmniej przez okno.
Marusiu, czyżby śnieg u Ciebie spadł. Widziałam w telewizji, że w Waszym województwie wiatr zrobił straszne spustoszenia. Co to się dzieje?

Aga, bardzo mi miło, że chcesz patrzeć cały czas na kawałek mojego ogrodu

Dlaczego u Ciebie cebulki nie chcą rosnąć? Myślałam, że to najmniej wymagające roslinki.
Deszczyk naleje, ale czy nadąży za tym potworem?

Paulinko, nie chcę straszyć, bo tez chciałabym żeby było już ciepło. Ale podobno tak ma być. Jak na razie prognozy sie sprawdzają.
Teresko, u mnie może nie zima, ale typowe przedwiośnie. Co chwila pada, ciemno, za chwilę wyjrzy słońce, a potem znowu leje.
Czasem ze śniegiem. Szkoda, bo już było tak fajnie.
Wandziu, to wilczomlecz mirtowaty. Bardzo lubię za tą jego strukturalność
Lucynko, ja niestety musze wyjść do pracy, a uwierz mi, że wcale mi się nie chce nosa za drzwi wytykać. Dzisiaj już było o tyle lepiej, że co jakiś czas było słonko i w miarę ciepło jak na te wichury.
Aniu, taki urok działeczek daleko od domu. Nie możesz zobaczyć na bieżąco co kwitnie i rosnie. Nie wiem, czy Cię pocieszę, ale ja od niedzieli tez na działeczce nie byłam. Ale fakt, mogę oglądać roslinki przynajmniej przez okno.
Marusiu, czyżby śnieg u Ciebie spadł. Widziałam w telewizji, że w Waszym województwie wiatr zrobił straszne spustoszenia. Co to się dzieje?

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu kokorycze pięknie kwitną, a ja dopiero zaczęłam się za nimi rozglądać, a ten wilczomlecz mirtowaty ładnie Ci przezimował, a mój prawie cały brązowy, pomimo łagodnej zimy. Nie mam z nim doświadczenia, gdyż w ubiegłym roku posadziłam, czy on jest wrażliwy na mróz?
Tych traw z poprzedniej serii zdjęć się nie przycina, czy jeszcze nie zdążyłaś?
Tych traw z poprzedniej serii zdjęć się nie przycina, czy jeszcze nie zdążyłaś?

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Witaj Gosiu,
Trochę mnie nie było...oj trochę... Widzę, że u Ciebie nowy wątek powstał i jak poprzednie pędzi wypełniony pięknymi rabatami
Gosiu, jak Ci się sprawuje nawodnienie? Zadowolona jesteś? Założyłaś w całym ogrodzie?
A przy okazji zdrowych i pogodnych Świąt - bo na słoneczne to nie ma co liczyć...
Trochę mnie nie było...oj trochę... Widzę, że u Ciebie nowy wątek powstał i jak poprzednie pędzi wypełniony pięknymi rabatami

Gosiu, jak Ci się sprawuje nawodnienie? Zadowolona jesteś? Założyłaś w całym ogrodzie?
A przy okazji zdrowych i pogodnych Świąt - bo na słoneczne to nie ma co liczyć...

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Goś, niesamowite wyszło to zdjęcie

Wando, też mam taki wilczomlecz. Poszukam siewek, bo mu się zdarzają i ci podrzucę

- Margo2
Teresko, ja co roku wycinam stare galązki wilczomlecza. Także nie martw się, może odbije.
Najwyżej nie bedziesz miała siewek.
U mnie rosnie bezproblemowo, ale ja mam piasek i chyba on to lubi. Nie lubi za bardzo wody
Z kokoryczami to u mnie cała historia
Dostałam od kochanej forumki raz. Na drugi rok nie wyszła. Dostałam drugi raz, znowu myslałam, że po nich. A tu nagle w zeszłym roku zaskoczenie. Pojawiły się obydwie.
Asiu, ale się cieszę, że do mnie zajrzałaś
Czy nadal nie masz w ogóle czasu?
Bardzo chciałabym zobaczyć jak Twój ogród się zmienia
Jola, czasem i mnie jakieś zdjęcie się uda

Najwyżej nie bedziesz miała siewek.
U mnie rosnie bezproblemowo, ale ja mam piasek i chyba on to lubi. Nie lubi za bardzo wody
Z kokoryczami to u mnie cała historia
Dostałam od kochanej forumki raz. Na drugi rok nie wyszła. Dostałam drugi raz, znowu myslałam, że po nich. A tu nagle w zeszłym roku zaskoczenie. Pojawiły się obydwie.

Asiu, ale się cieszę, że do mnie zajrzałaś

Czy nadal nie masz w ogóle czasu?
Bardzo chciałabym zobaczyć jak Twój ogród się zmienia
Jola, czasem i mnie jakieś zdjęcie się uda

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu ciekawa historia z kokoryczami. Fajnie, że się odnalazły i że ich nie wyplewiłaś. 

- Margo2
Teresko, ja podejrzewam, że one się wysiały i wlały rosnąć te które nie były posadzone moją ręką
Bałagan w domu okrutny, a ja dzisiaj bawiłam się w stroiki

Chyba za dużo zostawiłam na jutro prac. Nie wiem, czy się wyrobię
Dlatego wszystkim życzę radosnych Świąt Wielkiej Nocy, które zwiastują nadzieję na lepsze jutro. Mimo, że za oknem zimno i wietrznie, nadejdzie cieplejszy czas. Spokojnych świąt w rodzinnym gronie

Bałagan w domu okrutny, a ja dzisiaj bawiłam się w stroiki

Chyba za dużo zostawiłam na jutro prac. Nie wiem, czy się wyrobię

Dlatego wszystkim życzę radosnych Świąt Wielkiej Nocy, które zwiastują nadzieję na lepsze jutro. Mimo, że za oknem zimno i wietrznie, nadejdzie cieplejszy czas. Spokojnych świąt w rodzinnym gronie
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Gosiu no faktycznie ten twój ogród trochę "łysy" na wiosnę
w porównaniu z letnim gąszczem. U mnie też całkiem łyso, że nawet fotek nie robię i mam nieestetyczne zasłony na drzewach przed kotami, bo skubańce łapy sobie o nie ostrzą.
Nie chce mi się zadka poświątecznie ruszyć i czekam na słoneczko. Czy ty już cięłaś róże ja przymierzam się i muszę rozgarnąć kopczyki, bo wszystko rośnie. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu - stroiki ciekawe, takie naturalne zawsze robią pozytywne wrażenie.
Wydaje się, że cały dom ozdobiłaś.
Gosiu

Wydaje się, że cały dom ozdobiłaś.

Gosiu