Ogród zielonej
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zielonej
Kłącze Soniu. Czasem warto wejść do zwykłego ogrodniczego bo mają różne roślinki. Oby moja tylko urosła.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko dzięki,
nie usuwaj będę mieć inspirację, pięknie zestawiłaś.
Na mojej glebie pewnie nie osiągnie najwyższych rozmiarów.
Aniu jasne, mam podobne jeżówki, to odgapię od Aneczki.
Filemon24 dzięki,
pewnie po świętach poszperam.
Martuś spróbuję po świętach pobiegać po okolicznych sklepach, może uda się wypatrzeć, już podjęłam decyzję, że będzie u mnie rosła.
Zimno, choć czasem pojawia się słońce. W ramach zakupów świątecznych w koszyku wylądował malutki, zabiedzony rhododendron 'Cunningham`s White i niebieski zawilec wieńcowy. Pozostałe zakupy nie warte wymieniania.
Sasanki maluchy i tulipany czekają na ciepło. Trawom zimno nie przeszkadza.

Aniu jasne, mam podobne jeżówki, to odgapię od Aneczki.

Filemon24 dzięki,

Martuś spróbuję po świętach pobiegać po okolicznych sklepach, może uda się wypatrzeć, już podjęłam decyzję, że będzie u mnie rosła.

Zimno, choć czasem pojawia się słońce. W ramach zakupów świątecznych w koszyku wylądował malutki, zabiedzony rhododendron 'Cunningham`s White i niebieski zawilec wieńcowy. Pozostałe zakupy nie warte wymieniania.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cunningham`s White szybko przyrasta, nie martw się, zaraz będziesz miała gęsty krzaczek
U mnie też pokazały się sasanki z wysiewu
niestety mniej dorodne i żadna jeszcze nie kwitnie.
Jak ty to robisz że z Gardenpuzzle wychodzi ci takie duże zdjęcie? moje jakaś miniaturki

U mnie też pokazały się sasanki z wysiewu

Jak ty to robisz że z Gardenpuzzle wychodzi ci takie duże zdjęcie? moje jakaś miniaturki

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Twoje tulipanki już w takim stadium?
Oby przymrozki im kwiatów nie przymroziły
. Rh wcale nie taki zabiedzony. Wygląda pięknie.

- cyma2704
Jolu kupiłam mały, bo to rabatka przy schodach, mało miejsca, niech chociaż zielono będzie.
Moje sasanki z ubiegłorocznego, czerwcowego siewu. Projekty z GP zapisuję jako jpg w folderze ze zdjęciami.
Madziu wszystkie ubiegłoroczne, niewykopywane tulipany mają pąki. Też się denerwuję, jak patrzę na prognozy, cały czas straszą zimnem. Przykryć nie dam rady bo to kilkanaście kępek.

Madziu wszystkie ubiegłoroczne, niewykopywane tulipany mają pąki. Też się denerwuję, jak patrzę na prognozy, cały czas straszą zimnem. Przykryć nie dam rady bo to kilkanaście kępek.

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rododendron wygląda zdrowo, ciekawe, czy ten pąk ma kwiatowy.
Tulipanom kilka stopni na minusie chyba nie zaszkodzi. U nas od połowy kwietnia ma się ocieplić, ale co sprawdzam prognozy, to ciągle się zmieniają.
Właśnie sobie uświadomiłam, że mi gdzieś zawilce wieńcowe zniknęły, już w zeszłym roku ich nie było.
Tulipanom kilka stopni na minusie chyba nie zaszkodzi. U nas od połowy kwietnia ma się ocieplić, ale co sprawdzam prognozy, to ciągle się zmieniają.
Właśnie sobie uświadomiłam, że mi gdzieś zawilce wieńcowe zniknęły, już w zeszłym roku ich nie było.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Soniu, zdjęcie zapisuję w jpg ale chyba muszę poszukać gdzie ustawia się jego wielkość, bo mi automatycznie wrzuca takiego małego wypierdka, na którym nic nie widać. Nie ma mowy o posłużeniu się tym w planach projektowych.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Soniu rodek wygląda ładnie i zdrowiutko,więc tylko życzyć aby się pięknie rozrastał i cieszył kwitnieniem
Tulipanki już prawie gotowe do kwitnienia....moje jeszcze malutkie,więc u Ciebie chyba cieplej...
Papuzie mają przemarznięte pączki i od tych deszczów zaczynają gnić....więc w tym roku nie zaszczycą mnie swym kwieciem

Tulipanki już prawie gotowe do kwitnienia....moje jeszcze malutkie,więc u Ciebie chyba cieplej...
Papuzie mają przemarznięte pączki i od tych deszczów zaczynają gnić....więc w tym roku nie zaszczycą mnie swym kwieciem

- cyma2704
Małgosiu w realu nie wygląda na pąk kwiatowy. Tulipany tylko doniczkowe przykrywam jak zapowiadają przymrozek. W gruncie muszą sobie radzić, może dużych mrozów już nie będzie.
Zawilce miałam dwa lata, ale w tym już nie ma po nich śladu, więc wsadziłam nowe.
Jolu mnie automatycznie ustawia wielkość z GP. Tylko potem na serwer zewnętrzny daję wielkość 640x480.
Grażynko rododendrony nawet jak nie kwitną są ładne cały rok, dlatego przed wejściem go posadziłam. Tulipanów mam ponad 300, więc szkoda by mi było, gdyby nie zakwitły.
Twoich szkoda, ale może jeszcze przeżyją, jak się ociepli.
Dziś na przemian deszcz, śnieg, słońce, jak w przysłowiu o kwietniu. Dzięki temu łatwiej było w kuchni pracować, bo ogród nie kusił.

Jolu mnie automatycznie ustawia wielkość z GP. Tylko potem na serwer zewnętrzny daję wielkość 640x480.
Grażynko rododendrony nawet jak nie kwitną są ładne cały rok, dlatego przed wejściem go posadziłam. Tulipanów mam ponad 300, więc szkoda by mi było, gdyby nie zakwitły.

Dziś na przemian deszcz, śnieg, słońce, jak w przysłowiu o kwietniu. Dzięki temu łatwiej było w kuchni pracować, bo ogród nie kusił.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,fajne zakupy, rhododendron jest zdrowiutki ,a to najważniejsze ,ja też mam takie właśnie gipsówki ,bardzo je lubię ,inne odmiany niespecjalnie ,najpiękniej ta gipsówka wygląda rano jak jest rosa i te krople na kwiatuszkach wyglądają jak kryształki ,po prostu cudo ,pozdrawiam ,dużo zdrowia i spełnienia marzeń z okazji świąt 

- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Soniu, Tobie i Twoim bliskim życzę radosnych Świąt Wielkanocnych spędzonych razem w ciepłej atmosferze.
Oby Wam aura sprzyjała, a Tobie życzę dużo radości z ogrodu.

Oby Wam aura sprzyjała, a Tobie życzę dużo radości z ogrodu.

- cyma2704
Dario dziękuję.
Jolu gratulacje, jesteś wielka.
Moje w ziemi, na razie nie zaglądam.

Jolu gratulacje, jesteś wielka.

- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Ale działasz .
Zakupy .
Trawka już widzę , że wyrasta .
Rabatkę na pewno piękną zrobisz , potrafisz cuda robić widząc te rabatki .