Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

W biedronce jest gipsówka.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kłącze Soniu. Czasem warto wejść do zwykłego ogrodniczego bo mają różne roślinki. Oby moja tylko urosła.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aneczko dzięki, ;:196 nie usuwaj będę mieć inspirację, pięknie zestawiłaś. ;:215 Na mojej glebie pewnie nie osiągnie najwyższych rozmiarów.

Aniu jasne, mam podobne jeżówki, to odgapię od Aneczki. :)

Filemon24 dzięki, :) pewnie po świętach poszperam.

Martuś spróbuję po świętach pobiegać po okolicznych sklepach, może uda się wypatrzeć, już podjęłam decyzję, że będzie u mnie rosła. ;:65

Zimno, choć czasem pojawia się słońce. W ramach zakupów świątecznych w koszyku wylądował malutki, zabiedzony rhododendron 'Cunningham`s White i niebieski zawilec wieńcowy. Pozostałe zakupy nie warte wymieniania. ;:306 Sasanki maluchy i tulipany czekają na ciepło. Trawom zimno nie przeszkadza.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cunningham`s White szybko przyrasta, nie martw się, zaraz będziesz miała gęsty krzaczek ;:333
U mnie też pokazały się sasanki z wysiewu :heja niestety mniej dorodne i żadna jeszcze nie kwitnie.
Jak ty to robisz że z Gardenpuzzle wychodzi ci takie duże zdjęcie? moje jakaś miniaturki ;:218
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Twoje tulipanki już w takim stadium? ;:oj Oby przymrozki im kwiatów nie przymroziły :(. Rh wcale nie taki zabiedzony. Wygląda pięknie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu kupiłam mały, bo to rabatka przy schodach, mało miejsca, niech chociaż zielono będzie. :) Moje sasanki z ubiegłorocznego, czerwcowego siewu. Projekty z GP zapisuję jako jpg w folderze ze zdjęciami.

Madziu wszystkie ubiegłoroczne, niewykopywane tulipany mają pąki. Też się denerwuję, jak patrzę na prognozy, cały czas straszą zimnem. Przykryć nie dam rady bo to kilkanaście kępek. ;:202
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Rododendron wygląda zdrowo, ciekawe, czy ten pąk ma kwiatowy.
Tulipanom kilka stopni na minusie chyba nie zaszkodzi. U nas od połowy kwietnia ma się ocieplić, ale co sprawdzam prognozy, to ciągle się zmieniają.
Właśnie sobie uświadomiłam, że mi gdzieś zawilce wieńcowe zniknęły, już w zeszłym roku ich nie było.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Soniu, zdjęcie zapisuję w jpg ale chyba muszę poszukać gdzie ustawia się jego wielkość, bo mi automatycznie wrzuca takiego małego wypierdka, na którym nic nie widać. Nie ma mowy o posłużeniu się tym w planach projektowych.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Soniu rodek wygląda ładnie i zdrowiutko,więc tylko życzyć aby się pięknie rozrastał i cieszył kwitnieniem :)
Tulipanki już prawie gotowe do kwitnienia....moje jeszcze malutkie,więc u Ciebie chyba cieplej...
Papuzie mają przemarznięte pączki i od tych deszczów zaczynają gnić....więc w tym roku nie zaszczycą mnie swym kwieciem :(
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu w realu nie wygląda na pąk kwiatowy. Tulipany tylko doniczkowe przykrywam jak zapowiadają przymrozek. W gruncie muszą sobie radzić, może dużych mrozów już nie będzie. ;:218 Zawilce miałam dwa lata, ale w tym już nie ma po nich śladu, więc wsadziłam nowe.

Jolu mnie automatycznie ustawia wielkość z GP. Tylko potem na serwer zewnętrzny daję wielkość 640x480.

Grażynko rododendrony nawet jak nie kwitną są ładne cały rok, dlatego przed wejściem go posadziłam. Tulipanów mam ponad 300, więc szkoda by mi było, gdyby nie zakwitły. ;:174 Twoich szkoda, ale może jeszcze przeżyją, jak się ociepli.

Dziś na przemian deszcz, śnieg, słońce, jak w przysłowiu o kwietniu. Dzięki temu łatwiej było w kuchni pracować, bo ogród nie kusił.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,fajne zakupy, rhododendron jest zdrowiutki ,a to najważniejsze ,ja też mam takie właśnie gipsówki ,bardzo je lubię ,inne odmiany niespecjalnie ,najpiękniej ta gipsówka wygląda rano jak jest rosa i te krople na kwiatuszkach wyglądają jak kryształki ,po prostu cudo ,pozdrawiam ,dużo zdrowia i spełnienia marzeń z okazji świąt ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Soniu, Tobie i Twoim bliskim życzę radosnych Świąt Wielkanocnych spędzonych razem w ciepłej atmosferze.
Oby Wam aura sprzyjała, a Tobie życzę dużo radości z ogrodu. ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
Iryseq
200p
200p
Od: 15 maja 2011, o 13:12

Post »

Jupiii i mnie sie udało :D

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dario dziękuję. ;:196

Jolu gratulacje, jesteś wielka. ;:138 Moje w ziemi, na razie nie zaglądam.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ale działasz . :D Zakupy . ;:215 Trawka już widzę , że wyrasta . :lol: Rabatkę na pewno piękną zrobisz , potrafisz cuda robić widząc te rabatki . :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”