Mój ogród na górce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na górce

Post »

Michasiu, ja zawsze odsłaniam zabezpieczenia tych wrażliwszych roślin dopiero jak zakwitnie forsycja :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Drzewa liściaste już spokojnie można przycinać, ale z iglakami i hortensjami się jeszcze powstrzymuję. Lecz mam nadzieję, że za tydzień będzie dobra pora.
A kwitnąca forsycja daje mi znak do cięcia różyczek. Na razie jej jeszcze daleko do kwitnienia. :wink:
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witajcie
Po przerwie witam Was słonecznie :wit
Najpierw dopadła mnie grypa a potem zaległości ogrodowe. Kończyłam przycinannie jabłoni, malin i innych krzewów a w międzyczasie pojawił się na ogrodzie zielony dywan. Jakieś płożące zielsko porosło każdą wolną przestrzeń. Musiałam dłubać godzinami aby wybrać co do kawałeczka bo bardzo paskudztwo się rozrasta. Jeszcze nie skończyłam wszystkiego. W lodówce nasionka kończą okres stratyfikacji i czas na wysiew. Aż czasu brakuje :D
Dzisiaj rano wyjrzałam za okno a tam śnieg i mróz - Ale jak to mówią w Marcu jak w garncu

Dorcia
Mi też jest żal obsadzić tej Thui, niech cieszy oczy taka jak jest. W końcu drzewa to też gałęzie, które tworzą bajeczne kształty ;:138

Jadziu
U nas w zeszłym tygodniu była taka piękna pogoda, słońce, temp. nawet 17 st. a ja w domu z grypą i gorączką ;:223
A dzisiaj śnieg

Ewa

Ja już roślinki wszystkie odkryłam , a moje forsycje już pokazują żółte pąki, będzie wkrótce pięknie :tan

Wandziu

Ja już swoje różyczki przycięłam kilka dni temu, one rosną po po łudniowej stronie i mają dużo słonca

a teraz trochę mojej wiosny

Przebiśniegi , które uciekły z ogródka i rośną w starym sadzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i moje krokuski

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Żaneto - jak dobrze ,że jesteś ponownie ;:196
Wiosna ślicznie kwieciem zakwitała i nawet zwierzęta poczuły się szczęśliwe ;:138
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

dziękuję Jadziu
Na szczęscie chorupsko już za mną i teraz mogę już szaleć na dworze. Gdy zaświeci słoneczko to nie chce się siedzieć w domu. Domowe obowiązki idą na dalszy plan i w końcu jestem ja i mój ogród ;:138 Do tego moje kocurki wygrewają się na rabatkach a Luna pomaga mi i robi nowe dołki pod przyszłe nasadzenia :D
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Kolorowe krokuski wiosną są zawsze mile widziane :) Ślicznie ci zakwitły :)
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Śliczne masz krokusy, a przebiśniegi nawet Lunie się podobają.
Przykro mi czytać, że grypa Cię nie ominęła. Ja też ją przeszłam, bo opiekowałam się chorym wnukiem i zaraziłam się od niego. Dostałam silny trzydniowy antybiotyk, potem zaaplikowałam sobie uodparniającą kurację Esberitoxem N i szybko doszłam do siebie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żanetko skupisko śnieżyczek pięknie się prezentuje,krokusiki ślicznie uśmiechają się do słoneczka,dużo zdrówka :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Przebiśniegi najładniej wyglądają tak na dziko. U mnie na działce sadziłam jesienią, więc są jeszcze w ryzach. Muszę im jakieś cieniste miejsce znaleźć na stałe. Krokusy śliczne, kolorowe.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ja dziś widziałam kwitnąca forsycje ;:138 a inne będą kwitły lada moment. Na razie ma być ciepło więc nic przyciętym różom i odsłoniętym roślinkom nie będzie. Oby tylko w kwietniu i w maju nie było dużych przymrozków jak roślinki ruszą na całego. Śliczne przebiśniegi i krokusy ;:215 , one dają nam tyle radości!
Życzę dużo zdrówka :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
nela13
100p
100p
Od: 19 maja 2012, o 14:54

Post »

U mnie forsycja jakoś się nie śpieszy. Krokusy to cudowne wiosenne kwiatki które powodują u człowieka radość :)
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Czy można jeszcze przyciąć starą jabłoń,nie jest za późno?Żeby uzyskać taki parasolowaty wygląd trzeba kilku lat systematycznego cięcia pewnie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ojej, ale przebiśniegów, las....i krokusy i piesek --chyba też mu się podoba ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Co tam nowego u Ciebie, mam nadzieję, że już wyzdrowiałaś.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie w ten piękny, słoneczny, ciepły wiosenny dzień.... Ha,ha,ha :;230 - to żart primaaprilisowy :tan . Za oknem szaro, buro i ponuro, wiatr targa gałęziami drzew i sypie śnieg z deszczem. Ale nam pogoda od kliku dni funduje żart :D

Mimo nieciekawej pogody, gdy tylko mi się uda wymykam się na ogród i miedzy kroplami deszczu działam. Dalej walczę z zielskiem płożacym się nadmiernie. Byłam na szkółce pod Poznaniem i przywiozłam sobie magnolię i trzy azalie
Magnolię Galaxy
Azalię Cannon's Douse
Azalię Schneegold
Azalię Juanita
Już nawet je posadziłam, wykopałam doły w tych moich piaskach ogrodowych i nasypałam dobrej ziemi i posadziłam . Luśka oczywiście miała swoją wizję i na drugi dzień wyrwała jedną azalię i obgryzła jej gałązki. No cóz godząc się na dużego psa godziłam się na straty. Luśka za karę ma chwilowy zakaz wchodzenia na ogród.
A oto moje azalie
Obrazek

Przyszły już dalie od P. Stanisława
Obrazek

Obrazek

Jest kilka niespodzianek ale zobaczymy co z tego wyrośnie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”