Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

:wit U ciebie to już wczesną wiosna tak kolorowo! ;:138 Szkoda, że mój dereń nie chce kwitnąć :?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś gdzie tam skromna wiosna, tylko oczka przybliż do ziemi to zobaczysz dużo więcej wiosny.
Kwitnące derenie są cudne, liczę na fotki. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Beatko,wiem ,że każdy ma coś malutkiego wiosennego ,ale można mieć więcej ,ja nie mam krokusów,żyłkowych irysków,ale trudno,słabo się postarałam,w jesieni wyjeżdżam do lasu i wtedy zapominam o ogrodzie ,a jak wracam to już wszyscy zasadzili a w sklepach nic nie ma ,co roku sobie obiecuję to zmienić i co roku tak samo się zachowuję ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Anmar witam nowego gościa w moim ogrodzie ,zapraszam na dalsze spacerki,mam też wcześniejsze odmiany i one takie pospieszne,u mnie niektóre też mają maleńkie kiełki,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Marysiu,jutro zrobię zdjęcie tym wilczomleczom ,one mają takie pomarańczowe malutkie kły ,pozdrawiam Cię gorąco i buziaczki posyłam na dobranoc ;:196 ,u mnie teraz ogromnie wieje i leje a jutro chciałam iść do ogrodu ;:145

Soniu,ja siekierą traktuję miskanta giganta jak chcę go podzielić i też go nieraz strocę,bo nie umiem trafić siekierą dokładnie w to samo miejsce parę razy ,jak bylinę podzielę na pół to roślina macierzysta (połowa) jest nieruszana ,a drugą połowę wyjmuję i jak można jeszcze dzielę i sadzę obok ,albo gdzie potrzeba,pozdrawiam ;:168

Kasiu,u mnie zimniej ,to i później wszystko zakwita,teraz też zimno, wieje i leje ,beznadzieja,oczar bardzo długo już kwitnie ,derenie też pieknie zakwitły ,żeby tylko jakieś mrozy nie przyszły duże ,bo nie będzie owoców,pozdrawiam ;:196

Aniu,masz rację nie można z niczym nadążyć,maki spokojnie możesz wysiać po świętach,jak pustynnik ma słabsze korzenie to może nie zakwitnąć ,ale jak są takie grube to powinien być z kwiatem,ten grubaśny pąk pustynnika u mnie powinien teraz zakwitnąć ,ale w tamtym roku nie kwitnął ,widocznie te korzenie musiały się odżywić nabrać ,siły i może teraz będzie kwiat ,ma być bardzo duży ,bo to pustynnik gigant ,może mieć nawet 2,5 m,zobaczymy co z niego wyrośnie i ma być biały,te niższe ,kremowe i żółte też mam i one już dawno kwitną pozdrawiam i buziaczki dla ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,witaj ,kwiatuszków troszkę kwitnie,ale zimno u mnie i wszystko tak nie może sie rozwijać jakby chciało,rośliny chyba to czują ,że ma się ochłodzić bo tak ostrożnie rozkwitają,dobrej nocki ;:19

Iwonko,witam Cię gorąco,Fan -Tan bardzo ciekawie rośnie,zobaczysz jak za chwilę będzie super wyglądał,na ostatnich zdjęciach pokazałam pierwiosnek ,ma tyle pączków,to chyba od Ciebie ,bo Ala mówi ,że nie od niej ,powiedz co to za jegomość,pozdrawiam ;:196

Aluś,ten pierwiosnek wysuwa nogę ,czyli może będzie wysoki,albo średnio wysoki,ale pączków ma ogrom ,o Skimmi przegapiłam odpowiedź, ;:306 więc rośnie u mnie już któryś rok ,nie okrywam na zimę ,tylko pierwszy rok po posadzeniu okryłam gałęziami jodłowymi dość grubo,,przed okryciem obcięłam mu kwiaty ,bo żal mi było je przywalić i wsadziłam sobie do flakonu ,wszystkie gałązki sie ukorzeniły,i mam już w ogrodzie drugą Skimmię ,a resztę sadzonek porozdawałam ,więc zrobię Ci takie sadzonki ,buziaczki ;:196

Aguś,pewnie masz dereń z siewki i one tak długo nie kwitną ,u mnie ta najstarsza dereń zakwitła po6 czy 7 latach ,natomiast potem kupiłam którejś jesieni 3 małe już z owocami i one co roku od razu kwitły i owocowały ,nie wiem ile już masz ją lat ,ale musisz uzbroić sie w cierpliwość ,bo na pewno w końcu zakwitnie,pozdrawiam ;:168

Grażynko,nic na tej ziemi nie widzę oprócz bałaganu pozimowego ;:306 dereń kwitnąca jest bardzo dekoracyjna ,ponieważ uwielbiam derenie ,bo to owoce mojego dzieciństwa ,więc zasadziłam sobie 4 sztuki :heja ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, skoro swoją wiosnę nazywasz skromną, to mój ogród powinnam nazwać wciąż zimowym :D Cudnie masz! ;:215
Zdradź proszę, czy języczka Przewalskiego powinna już się obudzić? Pomarańczowa już wylazła, a Przewalskiego nie widzę. Martwię się, czy przeżyła... Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marta jak rozkwitnie to Ci powiem :) sama dostałam jako nn a,że miałam 2 takie same to dostałaś :) Masz taką chryzantemę? WysokaObrazek
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, masz piękną wiosnę ;:168 . Derenie robią niesamowite wrażenie i nie trzeba ich szukać pod nogami jak krokusów ;:306 A skoro już o nich mowa, to pewnikiem nadrobisz jesienią. Jak nie lubię zakupów na Allegroo, tak muszę przyznać, że już końcówką wakacji są tam fajne zestawy np 200 szt krokusów po 20 zł z groszami.. Zdarzyło mi się kupić ten zestaw i byłam.. jestem nadal, bardzo zadowolona ;:108 . Było kilkadziesiąt sztuk krokusów wielkokwiatowych i baaardzo dużo botanicznych.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,u mnie pogoda tragiczna wczoraj przeszła burza z ogromnymi grzmotami,sypie śnieg na zmianę z deszczem ,wieje ,że skóra cierpnie,a jeszcze jak się ogląda wiadomości i patrzy jakie straszne szkody robią wichury to wielki strach człowieka ogarnia,a my tak bardzo nie mamy na nic wpływu.

Milenko,języczka Przewalskiego jeszcze nie wyszła ,myślę ,że raczej powinna przeżyć zimę spokojnie ,ona jest późniejsza ,nie wszystkie rośliny jednakowo wychodzą na wiosnę,nie martw się, nawet gdyby coś sie stało to poradzimy inaczej,pozdrawiam ,spokojnych i zdrowych świąt życzę ;:196

Iwonko,nie mam takiej chryzantemy, ;:168

Sabinko,no właśnie ,ja lubię duże rośliny ,żeby były dobrze widoczne,a jak będą takie zestawy krokusów to może poproszę ,żebyś mi dała znać ,bo jak się znam to przeoczę,pozdrawiam i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za radą Grażynki chodziłam po ogrodzie z nosem przy ziemi i takie różności jeszcze znalazłam

Obrazek

pierwiosnek od Iwony nawet się rozwija mimo deszczu ,śniegu i zimna
Obrazek

tutaj druga sierota wiosenna
Obrazek

piwonia rośnie w szybkim tempie,nie przejmuje się zimnem
Obrazek

brzózki papierowe
Obrazek

czosnek niedźwiedzi rośnie kępami
Obrazek

to ten pospieszny tak dzisiaj wygląda
Obrazek

narcyzy też coraz szybciej dojrzewają
Obrazek

Obrazek

Obrazek

chciałam pokazać Ali jaki mam miłek wiosenny ;:306 ,to ta żółta kropka
Obrazek

nowa przylaszczka z jednym kwiatuszkiem ,jeszcze ją coś podgryzło w kwiatuszek
Obrazek

moje białe przylaszczki ,są z siewki niebieskiej
Obrazek

Obrazek

ta przylaszczka też z mojej siewki
Obrazek

Marysiu,to są kły wilczomlecza Griffitha
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Marta.
Widzę pąki to i kwiatki będą na miłku.A jak drugi, bo też chyba kupowałaś u P.Agnieszki.
Wyszedł? Ta przylaszczka siedmiogrodzka niebieska u mnie miała jednego kwiatuszka a białej nie widzę. To były chyba siewki. ;:108 A jak na siedmiogrodzką to kwiat za mały.A jak wyglądał Twój.
Większy był niż u pospolitej.
Dobrze,że pokazałaś kły.Jutro pójdę na zwiady czy wyszedł.
U mnie też zimno brr.
Masz wiosnę. ;:138 Troszkę więcej cebulowych i będzie cudnie ;:108 .
Życzę polepszenia pogody i dużo ;:3 :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,ten drugi miłek nic nie wypuścił,chyba też tam kupiłam ,przylaszczka siedmiogrodzka też ma 1 kwiatuszek wydaje mi się,że też jest mały ,może płatki troszkę ma dłuższe ,ale tak ciut,ciut,może tak w pierwszym roku ma ,wszystkie te kwiatki rosną szalenie ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie i pięknych snów życzę ;:196 ;:19 ,wiatr szaleje za oknem
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to Martusiu nie mam wilczomlecza ;:145 Ale mam burze, grzmoty, błyskawice, zimnice i fatalne warunki pogodowe ;:oj Co to się porobiło wiosny w ogóle nie widać, bo w prognozach do połowy kwietnia podobnie ;:223 Dzisiaj nie dość że składałam meble w odziedziczonym mieszkaniu to jeszcze wieczorem zrobiłam białą kiełbasę na święta, już zdegustowałam i wyszła pyszna! Życzę Ci spokojnej nocy i rychłej wiosny ;:196 ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto dobrze, że pokazałaś czosnek niedźwiedzi, bo wydawało mi się, że znalazłam u siebie ten od Jacka, ale inaczej wygląda, jeden liść jak szersza trawka ;:14 , ale u Ciebie inaczej zupełnie. A może spróbuję, smakuje jak czosnek?.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu :wit Ale już kolorowo u Ciebie i sasanki kwitną ;:oj
Ty chociaż troszkę zrobiłaś w ogrodzie a ja nic ;:185 wiało cały dzień i co chwilę deszcz a potem śnieg sypał - zima wróciła . Burz u mnie nie było , co to się robi z tą pogodą ?
Trudno ale chociaż w domu trochę sprzątnęłam :D
Pozdrawiam cieplutko i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

:;230 za moją radą znalazło się całkiem sporo roślin.
Widzisz, wcale nie jest tak żle.
Tylko teraz znowu wszystko stanie, ech .......jakaś marna ta wiosna w tym roku.
Martuś ;:3 mimo wszystko życzę.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”