Ogród moja obsesja 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród moja obsesja 2

Post »

Jak Cię będzie martwił przyrost wagi to ja przejmę miłki, bo u mnie 5 kg w tą czy 5 w tą nie ma znaczenia :;230 ;:oj
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, bo jesteś wysoka i tych kg-ów nie widać. Na mojej mikrej posturze widać każdy dkg. ;:14

Sobota i niedziela zimne jak diabli. Zdążyłam cyknąć parę fotek , zanim zgrabiały mi ręce.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iryski i psiząb? Oj Maryś i kto tu nie ma rarytasków :D a mnie cebulice gdzieś przepadły i mam nadzieję, że nie z mojej winy. Szafirek jeden u mnie taki wyrywny ;:306
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, od dawna śledzę Twój wątek. Masz tyle ciekawych i nieznanych mi roślin. Dzisiaj muszę się ujawnić, bo ciekawość mnie zżera. Jak się nazywa ten irysek: http://images68.fotosik.pl/750/357b686838b93a96med.jpg
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maseczko,, to nowe nabytki. Psizębów kupiłam na jesieni 3 odmiany. Irysek tegoroczny. ;:108 Cebulice miałam pojedyncze egzemplarze, rosły w najmniej spodziewanych miejscach. Przywołałam je łopatką na apel w jednym miejscu. :tan Szafirkami się nie martw, te na fotce tyły mają osłonięte iglakiem, a buźki w słońcu. ;:3 Inne jeszcze w powijakach.

Halinko :wit Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz i dziękuję za pochwały. ;:180 Latamy po forumkowych ogródkach, a nie zawsze jest wena do pisania. U Ciebie też rarytasków nie brakuje. ;:108 Sprawdziłam to naocznie.

A ten co Ci nie daje spokoju, to irys bucharski. Szukałam go od dawna i nareszcie dopadłam. Na pewno jeszcze go zobaczysz później w innych ogrodach. Ten kupiony na targu, trochę jest podpędzony w szklarni.
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

U mnie też zimno, szczególnie dzisiaj wróciłam z działki zmarznięta.
Szczęściara z Ciebie, że dorwałaś irysa. Ja też na niego poluję ale jeszcze mi się nie udało. Jakieś 6 lat temu miałam rozrośniętą kępę, ale przyszła woda i zanim się zorientowałam, to zgnił.
Coraz więcej u Ciebie rarytasów. Psizęby będę podziwiać u Ciebie, bo u mnie nie chcą rosnąć. Kupowałam 'Pagodę' już dwa razy i kwiatów nie doczekałam, a cebulki po czasie znikały. W tym roku czekam na pojawienie się posadzonej cebulki, którą dostałam w gratisie i chyba się już nie doczekam.
Jestem już prawie pewna, że moja nowa szachownica perska nie zakwitnie. Cesarska żółta i pomarańczowa w tym roku już się nie pokazały. Kwitnieniem zaszczyci mnie tylko 'Wiliam Rex' i 'Inodora'.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu, psizęby nawet dość dobrze u mnie rosną. Miałam i mam pagodę , zawsze jakiś kwiatek był. No to dokupiłam i wszystkie dobrze rokują. :tan

To korony żółta i pomarańczowa w ogóle Ci nie wyrosły. ;:202 Kupiłam w ubiegłym roku Ruby i żółte w sklepie , to na razie pokazały się 4 z 6. ;:223 A cebule były ogromne.
Kupione od forumki wyrosły wszystkie. :tan Ciekawe, ile będzie kwitło.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

OOOO, już kwitnie Iris bucharica ;:oj , nie do uwierzenia.
Właśnie doczytałam ,że podpędzony . Tak to jest , gdy człowiek czyta tylko pismo obrazkowe :;230 .
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Szachownice cesarskie 'Lutea' i 'Aurora', które kupiłam chyba 3 lata temu, kwitły w pierwszym sezonie po posadzeniu, w następnym miały tylko liście, a w tym roku na razie ich nie widzę. Może jeszcze wylezą.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mam z szachownicami to samo co Lidzia ;:202 Trzy lata temu chyba 10 cebul i śliczne kwiaty (pomarańcz i żółte) , rok temu liście i 1 kwiat, a w tym roku widzę wychodzą 3 rośliny, ale dwie takie małe że może 1 coś pokaże. Nie kupuję więcej szachownic ;:185
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam tak samo z sachownicą lutea i perską i zrezygnowałam z nich :D . Jest tyle innych pięknych kwiatów .... ;:3
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ktoś pisze:Miałam tak samo z sachownicą lutea i perską i zrezygnowałam z nich :D . Jest tyle innych pięknych kwiatów .... ;:3
No i Danusia trafnie podsumowała dyskusję. ;:108 Trzeba będzie się chyba zastosować.

W tej chwili przywiało do mnie pierwszą wiosenną burzę. Błyska się i grzmoci jak talala. ;:202

No to kilka fotek zrobionych wczoraj między wierszami. O, przepraszam. ;:180 Między deszczami.
Pójdę więc w ślady Danusi. Na razie skromnie. Przytargane z targu. Pierwiosnki i cebulica.
Obrazek Obrazek
Śnieżnik trochę sponiewierany przez deszcz i wiatr. ;:14 Następne w kolejce to zawilce.
Obrazek Obrazek
No i te wszystkim znane.
Obrazek [img]http://images70.fotosik.pl%20/758/af228d06d6deb762med.jpg[/img] Obrazek Obrazek

-- 31 mar 2015, o 16:27 --

Tam ,gdzie jest napisane Obrazek miała być sasanka. O ta właśnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Piękne te wiosenne rośliny, oczywiście zadowoliły mnie szczególnie prymulki których to jestem pasjonatką ;:167
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

A ja między deszczami biegałem i szybkami przykryłem dzwonki skalnicowe,glaucidium,niektóre przetaczniki żeby z nim nie popłynęły.Zawilce wystawiają dopiero
główki.Do kwiatów jeszcze daleko.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawilców to u mnie jeszcze nie widać.
No i czy pierwiosnki nie są najpiękniejsze ? W dodatku długo kwitną , a przy dobrych wiatrach powtarzają kwitnienie ;:3 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”