Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Ja mam tylko nadzieję że jak przyjadą w przyszłym tygodniu to nie będzie już przymrozków ;:174 :D bo szkoda nerwów pieniędzy i róż
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jesteś szczęśliwa! Moje róże dopiero w podróży. ;:173 sześć sztuk muszę wsadzić ;:223 Przy areale dostępnym =0m2 ;:306
Do RĆ mam jechać osobiście, ale czy mi sprzedadzą i będzie to, co chcaiałam, nie mam żadnej gwarancji ;:218
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Widzę że dostałaś dalie od Stanisława , ja jeszcze nie , trochę jestem zaniepokojona bo zamówiłam w sierpniu , przypomniałam się w styczniu żeby mieć pewność odmian , wydawało mi się w że dostanę w pierwszej kolejności , no jeszcze czekam . Dostałaś wszystkie odmiany które zamówiłaś ?,
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

A ją posadzilam róże kartonikowe jakieś 1,5 tygodnia temu. Miały już trochę listów, które zwiedly. Powinnam się martwić?
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Nowe rózyczki u mnie też zstały posadzone tydzień temu. Na szczęście nic nie sczerniało, ale nawet gdyby - to i tak wypuszczą nowe listeczki.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Tolinko ja też już różyczki posadziłam całą sobotę spędziłam na ryciu umordowana wieczorem ale szczęśliwa ;:170
z R zamówiłam sobie jeszcze dwie piwonie jedna odkryty korzeń ale druga w donicy bardzo ładne sadzonki
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Tolinko, wiosną wracam do ciebie śledzić różane poczynania. I na wstępie jestem zaciekawiona nowymi różyczkami. Żadnej z nich nie mam ale przymierzałam się do Lacre. Ciekawa jestem czy będę żałowała że jej nie zamówiłam ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Witajcie ;:4

Mati nie martw się nawet jeżeli będą przymrozki ,to sadząc róże na wiosnę i tak konieczny jest kopczyk ,a on osłoni róże przed przymrozkiem,o tej porze roku to bardziej różom szkodzi brak wody niż mały przymrozek,więc sadź i pamiętaj o podlewaniu.

Miłka jestem ,oj jestem ;:138 widziałam twój ogród to chyba z balkonu? trawnika masz jeszcze sporo ;:306 dasz radę ,wierzę w Ciebie ;:333 RĆ ma ładne sadzonki ,jedne z ładniejszych ,a na miejscu to masz jeszcze wybór ;:224 zazdraszczam Ci tej możliwości. Aaa....mam prawdziwą Cafe au Lait :tan

Reniu ogólnie z dostawy dalii jestem zadowolona ,mam te najważniejsze ,są jakieś tam niuanse ,ale zobaczę co z nich wyrośnie,w zeszłym roku taki niuans okazał się cudowną Vera's Elma ,niestety nie przeżyła,ale w tym roku będą inne może jeszcze piękniejsze ;:65

Małgosiu listkami się nie martw ,zrób kopczyk jeżeli nie zrobiłaś i codziennie podlewaj ,to najważniejsze i będzie dobrze :uszy

Ewunia ;:196

Uleńko nasza miłośc jest pełna poświęceń ,ale radości z niej co nie miara ;:215 Poleciałam zobaczyć piwonie u Ewuni ,ale nie ma tych co bym chciała ;:218 Zresztą n i e k u p u j e j u ż N IC (no chyba że trafi się jeszcze coś czego nie będę mogła sobie odmówić)A piwonie zamówiłam u Wioli i też niedługo będą u mnie ;:65

Aprilku ;:168 zapraszam serdecznie ,nowych róż nie wiele ,ale ogólnie będzie ich sporo żeby tylko czasu mi starczyło na robienie zdjęć i wrzucanie.W Lacre zakochałam się u Majki i sama jestem jej baaaardzo ciekawa ;:65

Pogoda piękna ,ale zimne powietrze brrr, na szczęście obrobiłam się w sobotę i nowa rabata skończona ,wąż rozłożony tylko podłączyć kora rozsypana i nawet jakieś tam bylinki zdążyłam wsadzić ,czekam jeszcze na hortensje, piwonie ,bodziszki ,płomyka Sherbet Blendi i irysa japońskiego FRECKLED GEISHA na fioletową różankę.Pracy czeka mnie w tym tygodniu sporo ,bo wszystkie panny do cięcia i część z nich będę kulkować ,bo porosły już niezłe krzaczki.Zostałam szczęśliwie obdarowana :heja więc przybyły kolejne doniczki z kallami i papryczka ostra wysiana.Marzy mi się taka mini szklarenka

Obrazek

albo chociaż foliówka ,ale mój M nawet nie chce słyszeć ;:145 więc musi tolerować moje rozsady porozstawiane po wszystkich parapetach :twisted:
Trochę wiosny ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przylaszczki zakwitły :D a bałam się już że zginęły
Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A skąd wiesz, że prawdziwa ? :wink: Nie uwierzę, aż nie zobaczę! ;:306
Ta szklarenka i tak jest z 3x większa od mojej ;:306 w mojej mogę się nawet wyprostować, ale rąk rozłożyć już nie ;:306
Wycieczka do RĆ pod znakiem zapytania. Za dużo mam pracy, by wyrwać się w jakiś dzień. Może pojadę później i w donicach kupię ;:218

Widok nie z balkonu a z okna dachowego. Ja tam jaśnie pani nie jestem, balkonik mam taki lichy nad wykuszem, ale nie ma barierek :roll: Trawa jest w większości w cieniu. Nie posadzę tam dalii ani róż ;:223 Ale miejsce rozwojowe dla cieniolubów :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W Anglii mieszkałam w domu z ogrodem . Była tam szklarnia. Miło wspominam. Byly nawet półki. Super sprawa. Też bym chciała mieć.
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Tolinka co to za kamienie są koło krokusów?
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Ta szklarenka super... ;:224 Mnie też zadowoliłby nawet foliak ale tego też niet... :( Też niedługo zastawię parapety okienne ale to chyba najgorsze rozwiązanie. Nawet na południowym parapecie nie ma dostatecznej ilości słońca i w ubiegłym roku pomidorki mi się leciutko wyciągnęły... Poza tym w domu jest zbyt ciepło.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłka zobaczysz ,zobaczysz ;:108 to od Stanisława ,no chyba że się Pan Stanisław pomylił....a tfu,tfu !!czemu miałby się mylić?
Niektóre róże mam posadzone prawie w cieniu i powiem ci że chyba nawet im to pasuje ,także nigdy nie mów nigdy :wink: ja tam u ciebie z tego co widzę upchnęłabym jeszcze sporo :lol:

Martusia ale się rozmarzyłam ,szklarnia i jeszcze półeczki aaah!! marzenie ;:173

Małgosiu ,to nie są kamienie ,to płyty z cementu własnoręcznie przeze mnie zrobione :heja Mam taką formę jak na babki do piaskownicy ;:306 rozrabiam cement z piaskiem i wodą ,dodaję barwnik ,do każdej dziurki inny kolor i wychodzi taka mozaika.

Asiu jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma :wink: nie lubię tych parapetówek ,ale cóż począć, gdzieś je trzeba postawić,wolę to z różnych względów niż iść i kupić.

Korzystając z pogody wczoraj i dzisiaj cięłam róże auuuć! Mimo rękawiczek i tak kolce w palcach, niestety nie wszystko umiem zrobić w rękawiczkach ,przy wiązaniu gałązek tylko przeszkadzają.Niektórym różom mocno się dostało ,ale chcę żeby się porządnie rozkrzewiły ,kilka zakulkowałam między innymi Louisa ,który za mocne gięcie gałązek odpłacił mi się uwalniając gałązkę i waląc mnie prosto w czoło ;:161 więc na razie przestałam go lubić,za to Pan Jan Laing chyba był bardzo zadowolony i dał się formować jak chciałam.Nowo posadzone róże mocno dzisiaj podlałam ,niby ma padać jutro ,ale było już bardzo sucho.Wszystko budzi się do życia ,jest coraz piekniej w ogrodzie,teraz tylko trochę deszczu i zrobi się cudownie zielono,pąki na drzewach owocowych już mocno nabrzmiałe,oby tylko obeszło się bez przymrozków.Nie wiem za bardzo co zrobić z różami piennymi ,stoją w domku narzędziowym,zdjęłam ocieplacze z miejsca szczepienia ,mają już spore listki ,ale boję się je wystawić na dwór,tylko je wietrzę, nie mam zupełnie doświadczenia z tymi różami może coś mi podpowiecie ;:65
Zdjęć nie robiłam ,poczekam aż coś nowego zakwitnie.

;:4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chciałam ze starych okien zrobić ale nie ma chętnych na tą pracę.
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Tolinka co to znaczy zakulkować róże, już chyba wcześniej o tym pisałaś ale ja dalej nie łapię o co chodzi.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”