Nie będzie dziś pokazu wiosennych kwiatów, bo nic nowego nie zakwitło, a tych samych pokazywać nie będę. Jest wiele miejsc, gdzie wiosenne jeszcze w pąkach, więc jeszcze będzie okazja. Jedyne, co zauważyłam nowego, to kolejny TRZECI rannik

Znowu będę musiała odszczekać
Dziś pokażę Wam kamelię. Kupioną dosłownie za 7,96zł, więc żal było ją zostawić w sklepie. Nawet jak nie przetrwa zimy, to ładny tarasowy krzaczek i będzie cieszyć oczy cały sezon. Dziś rozwinęła pierwszy pączek
Wczoraj jeszcze wyglądała tak
A dziś
Justynko (klarysa)! Przyznam, że wolałabym, by i mój oczar pachniał i chyba jeszcze raz to sprawdzę. A nóż się myliłam

Za porządki się wzięłam, bo pomocników brak, a pogoda sprzyja. Dziś jednak nic nie udało mi się zrobić. Po tym jak zajdzie słonko, nie jest za ciepło... Od poniedziałku udało mi się jednak co nieco zrobić, a Okami radośnie hasał po ogródku do wieczora. Śmiałyśmy się z sąsiadką, że jak śnieg stopnieje, to trzeba mi będzie usypać górkę

Ta śnieżna bardzo mu się bowiem podobna,m a z dnia na dzień coraz mniejsza.
Jadziu (e-babcia)! Jeszcze wiele roślin śpi i to pod śniegiem

A przylaszczki mam takie najzwyklejsze, ale takie mi się też podobają

Może kiedyś skuszę się na bardziej wyszukane.
Kasiu (Kubasia)! A i owszem. Chyba szczególnie na nią zasłużyłam, nieprawdaż

Okami uwielbia wspinaczkę. Myślisz, że dlatego, że Bozia stworzyła go w rozmiarze S
Małgosiu (Pepsi)! Okami do 5,40 kg czystego wdzięku. gdyby jeszcze chciał się czesać. Po powrocie do domu w kudłach ma pełno gałązek itp. a broni się przez ich usuwaniem, jakbym mu skarny kradła. Co do sniegu, u nas jest wręcz mokro. Żadna susza nam nie grozi...
Iguniu (iga23)! To nie zabawa. To poważne sprawa

Miało się śnieg. Umęczyło przy odśnieżaniu. To należy się nagroda
Grażynko (kogra)! Też pomyślałam o pomocy

Nie pali się jednak... Z tymi tulipanami to jeszcze dużo brakuje do kwitnienia. Ale na początek może być. Zresztą ta wiosna dotarła tylko w cieplejsze miejsca, gdzie śnieg już jakiś czas temu stopniał. W pozostałych krokusy raptem w formie szczypiorków, a np. ciemierniki ledwo w pąkach. Okusia oczywiście wymiziam!
Ilonko (ilona2715)! Jak słonko tak pięknie świeci i robi się cieplej, to już mnie ręce świerzbią, by posadzić bratki. Na szczęście w ganku cieplutko, nawet nocą, więc mogę. Na święta zawsze mam już wiosenną kompozycję

Okami śnieg traktuje obecnie jak wodopój i liże go jak chce mu się pić. Myślę jednak, że cieszy go wiosna, bo coraz więcej czasu spędza poza domem
Olu (maliola)! Akurat ten kontrast mnie nie cieszy, szczególnie, że sama widzisz jaki to śnieg. Bury i brudny... Doszukuję sie pozytywów. I tak np. dobrze, że śnieg schodzi powoli, bo gdyby wszystkie rabaty były do posprzątania na już, to bym padła z przepracowania. A tak powoli, do przodu... Okami t5o bardzo udany pies. Kiedyś zaniedbany, agresywny, dziś - najlepszy przyjaciel ludzi, złodziej serc, zdrowy jak rydz i prze szczęśliwy. Szkoda, że nie mogę wziąć choć jeszcze jednego