Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje

Post »

Oczara nie wąchałam, ale nie omieszkam przy najbliższej okazji ;:218 .
Na porządki chwilowo brak czasu. Rada, urodziny Młodego, wyjazd, wywiadówka, goście, goście. Tak wygląda tydzień od poniedziałku do soboty.
Liczę na dobra pogodę w kolejnym.
Punkt obserwacyjny to jest to, co tygryski lubią najbardziej ;:108 .
Jutro wyjeżdżam później, więc będzie rekonesans po rabatach. W przedogródku sporo krokusów i przebiśniegów.
Pozdrawiam ze słonecznych Kaszub ;:196 .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - wiosna pełnią kolorów u ciebie zakwitła ;:138
Przylaszczki też ładniusie ;:108
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Widzę, że doczekałaś się wiosny. :wink: Okuś dodający sobie wzrostu ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Okami jest czarujący. Proszę go ode mnie porządnie za uszkiem podrapać. A śnieg... będziesz miała dłużej wilgotno, a to roślinki lubią. :D
Wiosna w pełni. Pięknie.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja się nie bawię. ;:145 U mnie nie ma śniegu, a wiosna jeszcze bardziej w polu niż w zaśnieżonych górach. ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

.........Już myślałam i modyfikacji nazwy wątku, ale chyba nie wiem, jak to się robi :;230........

.....a od czego mamy moderków, na pewno Ci pomogą.
No i proszę, wiosna dotarła w pagóry, nawet tulipany kwitną.
Moje niestety zgniły w zeszłym roku od tych deszczy. ;:222
W takim razie sił do pracy i ;:3 życzę.
No i mizianko dla Okusia. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, super te kompozycje wiosenne zrobiłaś, pięknie kwitną Ci krokusiki, Okami na straży uroczy, co on biedny zrobi jak mu górka stopnieje, aż się wierzyć nie chce, że u Ciebie jeszcze tyle śniegu na działce ;:oj
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ale masz śliczne krokusy i ten kontrast, z jednej strony prawie wiosna, a z drugiej jeszcze tyle zimy ;:oj
Okami Pan Ogrodu - pilnuje jak się patrzy. Fajny jest taki piesek.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nie będzie dziś pokazu wiosennych kwiatów, bo nic nowego nie zakwitło, a tych samych pokazywać nie będę. Jest wiele miejsc, gdzie wiosenne jeszcze w pąkach, więc jeszcze będzie okazja. Jedyne, co zauważyłam nowego, to kolejny TRZECI rannik ;:224 Znowu będę musiała odszczekać ;:224

Dziś pokażę Wam kamelię. Kupioną dosłownie za 7,96zł, więc żal było ją zostawić w sklepie. Nawet jak nie przetrwa zimy, to ładny tarasowy krzaczek i będzie cieszyć oczy cały sezon. Dziś rozwinęła pierwszy pączek :D

Wczoraj jeszcze wyglądała tak

Obrazek

A dziś ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Justynko (klarysa)! Przyznam, że wolałabym, by i mój oczar pachniał i chyba jeszcze raz to sprawdzę. A nóż się myliłam :D Za porządki się wzięłam, bo pomocników brak, a pogoda sprzyja. Dziś jednak nic nie udało mi się zrobić. Po tym jak zajdzie słonko, nie jest za ciepło... Od poniedziałku udało mi się jednak co nieco zrobić, a Okami radośnie hasał po ogródku do wieczora. Śmiałyśmy się z sąsiadką, że jak śnieg stopnieje, to trzeba mi będzie usypać górkę ;:224 Ta śnieżna bardzo mu się bowiem podobna,m a z dnia na dzień coraz mniejsza.
Jadziu (e-babcia)! Jeszcze wiele roślin śpi i to pod śniegiem ;:oj A przylaszczki mam takie najzwyklejsze, ale takie mi się też podobają :D Może kiedyś skuszę się na bardziej wyszukane.
Kasiu (Kubasia)! A i owszem. Chyba szczególnie na nią zasłużyłam, nieprawdaż ;:224 Okami uwielbia wspinaczkę. Myślisz, że dlatego, że Bozia stworzyła go w rozmiarze S :roll:
Małgosiu (Pepsi)! Okami do 5,40 kg czystego wdzięku. gdyby jeszcze chciał się czesać. Po powrocie do domu w kudłach ma pełno gałązek itp. a broni się przez ich usuwaniem, jakbym mu skarny kradła. Co do sniegu, u nas jest wręcz mokro. Żadna susza nam nie grozi...
Iguniu (iga23)! To nie zabawa. To poważne sprawa ;:224 Miało się śnieg. Umęczyło przy odśnieżaniu. To należy się nagroda :D
Grażynko (kogra)! Też pomyślałam o pomocy ;:224 Nie pali się jednak... Z tymi tulipanami to jeszcze dużo brakuje do kwitnienia. Ale na początek może być. Zresztą ta wiosna dotarła tylko w cieplejsze miejsca, gdzie śnieg już jakiś czas temu stopniał. W pozostałych krokusy raptem w formie szczypiorków, a np. ciemierniki ledwo w pąkach. Okusia oczywiście wymiziam!
Ilonko (ilona2715)! Jak słonko tak pięknie świeci i robi się cieplej, to już mnie ręce świerzbią, by posadzić bratki. Na szczęście w ganku cieplutko, nawet nocą, więc mogę. Na święta zawsze mam już wiosenną kompozycję :D Okami śnieg traktuje obecnie jak wodopój i liże go jak chce mu się pić. Myślę jednak, że cieszy go wiosna, bo coraz więcej czasu spędza poza domem :)
Olu (maliola)! Akurat ten kontrast mnie nie cieszy, szczególnie, że sama widzisz jaki to śnieg. Bury i brudny... Doszukuję sie pozytywów. I tak np. dobrze, że śnieg schodzi powoli, bo gdyby wszystkie rabaty były do posprzątania na już, to bym padła z przepracowania. A tak powoli, do przodu... Okami t5o bardzo udany pies. Kiedyś zaniedbany, agresywny, dziś - najlepszy przyjaciel ludzi, złodziej serc, zdrowy jak rydz i prze szczęśliwy. Szkoda, że nie mogę wziąć choć jeszcze jednego ;:218
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj wiosennie :wit . U mnie mimo słońca - lodowaty wiatr ..liści mam też sporo , jak i innych badyli ...nie pójdę sprzątać - czekam na cieplejszy czas . Krokusy masz przepiękne w kolorystyce i mnogości - a już samej gardenii - aż żal , że nie mogę sobie kupić :( . Dekoracje - iście wiosenne - bratki i stokrotki oraz jaskry i prymule denticulata u nas widziałam dzisiaj - od 4 zł , do 6 zł ...
Okami - Twój wierny przyjaciel - chociaż takiego masz na co dzień .
Serdeczności ... ;:196 :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękna kamelia! Gdzieś tam po cichu marzę, że będę mieć i przeżyje u mnie. Ale boję się przygarnąć nawet za darmo! Życzę Ci powodzenia! ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Przyszłam Aniu pooglądać piekną kolorową wiosnę jak zwykle cuownie ujętą w Twoim obiektywie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Okami na szczycie śnieżnej góry - prezentuje się wspaniale,
dumny wyprostowany - jak pomnik na cokole. :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wbrew wcześniejszym prognozom dziś był przecudny pierwszy dzień wiosny :D Pracowity, bo skoro już mamy te wyczekiwaną wiosenkę, to w ogrodzie musi zapanować mój ulubiony porządek. Nie spocznę dopóki nie będzie na tip top ;:170

Wiosnę przywitałam wiankiem od naszej forumowej Agness ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sama wybrałam tonację i elegancka biel u mnie, kochającej szalone kolory, zapewne niejednego zdziwi. Ale kwiaty magnolii skutecznie mnie uwiodły.

Za to w ogrodzie królują niezmiennie kolorowe krokusy :D Tego tygodniowe, spore przymrozki nie odebrały urody.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I przylaszczki. W zeszłym roku nie miałam żadnej. Wszystkie sadzone zeszłej wiosny :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitły sadzone w zeszłym roku irysy żyłkowane. Fioletowe jeszcze nie. A żółte zniknęły na dobre :(

Obrazek

Obrazek

I takie tam :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I śmietankowa kamelia

Obrazek

Miłko (takasobie)! Miałam takie opory, ale jak udało mi się kupić za niecałe 8zł. Można zaryzykować, szczególnie dla tak pięknych kwiatów ;:167
Aniu (asta6265)! Proszę bardzo :D A będzie jeszcze więcej...
Andrzeju! To na prawdę przezabawny psiak i ma tyle wdzięku :D Ciekawe, co jednak będzie jak górka do końca mu stopnieje ;:oj

Zatem na koniec zadumany Okami :D Odwiedziła go dziś panna. Ależ się popisywał. Szalał po ogrodzie jak miło. A ona? Zdystansowana dama. Na miłość jednak nie ma rady. Niekiedy dziwnie się dobieramy w pary ;:224 :;230

Obrazek

Oby niedzielne prognozy także nie bardzo się sprawdziły. Czego życzę Wam i sobie :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć,Sweety!
Znalazłaś się dziś w lepszej części Polski. Nas już nawiedził arktyczny front i sypnął śniegiem z deszczem. Nawet nie protestuję, bo sucho jest jak diabli i pewnie dlatego wiosenne rośliny się tak grzebią. Twoim nawet śnieg nie przeszkadza, a może nawet w pewnym stopniu pomaga. Krokusy piękne, o dużych kwiatach. Moje już chylą się ku przekwitaniu. A o cebulicach, przylaszczkach i innych nie ma jeszcze co marzyć. Musiałby spaść ciepły, wiosenny deszczyk... ;:224.
Nawet oferta bratków w ogrodniczych mizerna...

Z nadzieją na lepszą pogodę pozdrawiam - ;:196 Jagi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”