W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

Uleńko ja też czekałam na deszczyk i jestem bardzo z niego zadowolona.Dziś oglądałam pogodę i u nas ma być od poniedziałku +14 :heja
Roślinki po podlaniu jak słoneczko zaświeci to pójdą migiem w górę :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula jakie miłe rozpoczęcie dnia, taka paczuszka musiała przywołać uśmiech. Ależ będzie pięknie, gdy te wszystkie cudeńka zakwitną :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ulcia piękną niespodziankę otrzymałaś,nowe różyczki dają powera ;:333
Lagunę już miałam zamówioną,ale potem odmówiłam,bo nie miałabym dla niej miejsca i zamieniłam na inną.
U mnie pogoda podobnie jak u Ciebie,tez widziałam prognozy...14 stopni od poniedziałku.
Przetrwamy ten deszczowy,brzydki weekend ;:108

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ula super różyczki ;:333
A Rosenfee będziemy porównywać,...swoją posadziłam jesienią i bardzo jestem ciekawa jej kwiatów :)
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O widzę Ula że obie miałyśmy miły 13 piątek :wink:
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

:wit
U mnie wiosna leni sie na całego szczypiorki krokusów, szachownic i narcyzów ledwo wystają z ziemi, a ja mam róże do sadzenia i tam gdzie zaplanowałam kopanie dołków akurat nic jeszcze nie wyłazi ;:145 widać będę to musiała robić na czuja :wink:
dziś zawożąc córcie widziałam u pewnej pani w ogrodzie żonkile już z pąkami ale to chyba dlatego że ogródek w cichości i pod południe
Tolinko - to obie miałyśmy banana na ustach ;:306 prawda że fajna niespodzianka
Dorotko - to dopiero początek różanych zakupów, a rosenfee wpadła mi w oko u Anna zobaczymy czy u mnie też będzie taka zachwycająca
Annes - oj to prawda mimo złej pogody w piątek i tak troszkę pogrzebałam, o lagunie marzyłam od czterech lat ale ciężko było mi ja kupić zazwyczaj jak składał zamówienie to już była niedostępna więc teraz zrobiłam zamówienie wcześniej, ma zastąpić Jasminę przy wejściu do domu chciałam tam róże która by pachniała i dawała efekt łłłłłłłłłał, Jasmina powędruje do doniczki bo i sadzoneczka była mikra i coś jej miejscówka najwidoczniej nie podeszła, bardzo liczę na te zapowiadane upały ;:3
Agness - bardzo ładny awatarek ;:333 tak chwalone róże warto sadzić u siebie ;:333
Beatko - ja jutro muszę jeszcze rano wykonać oprysk i prosić aby nie było bardzo gorąco, po tym deszczu pączki są takie nabrzmiałe że troszkę słonka i będziemy mieć tak długo oczekiwana zieleń
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Uleńko -u Ciebie wiosna pełną parą ;:138
Dobrze ,że ogródek masz przy domu , to możesz zawsze wyskoczyć i troszkę popracować .
Życzę miłych chwil w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Uleńko bardzo jestem ciekawa Twojej Laguny , bo ja też mam ją od RC, i wcale pnąca nie jest ,( to ta koło niebieskiej ławeczki ) niektóre osoby stwierdziły że to Rosarium Uetersen , choć mnie się nie wydaje , bo rosarium ma mniej płatków niż moja róża , poza tym moja Compasion posadzona w 2010 wszędzie opisywana że dorasta do 4,5 m , u mnie ledwo 1,2 m . Dlatego będę czekała jaka u Ciebie Laguna będzie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Ula ;:196 ja mam podobnie.... przyroda owszem rwie się do życia, ale szału nie ma :;230
Może te nowe róże zadołuj, nie obeschną, a Ty spokojnie miejsca im przygotujesz. Chce się już poryć w ziemi :;230
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Maju - lagunka miejscowej ma zarezerwowaną, rose de resht 3szt chcę posadzić na tyle rabatki bo ona wysoka jest a novalisek jest jedna dodatkowo musi mieć półcień więc problem z głowy a rosenfee za baronessą która rośnie niżej na rabatce wiec będą się uzupełniać
Tolinko - nawet mnie nie strasz zamawiałam tam już róże i oprucz marnej sadzoneczki jasminy wszystko jest ok , a compasion też dla mnie okazała się wielkim rozczarowaniem i na wiosnę pojedzie do teśćiowej
Jadziu - posiadanie ogrodu przy domu to wielka zaleta i przyjemność :uszy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ula podziwiam determinację w pracach ogrodowych, ;:180 a przede wszystkim pasję różaną. Też mam ogród przy domu, ale nie mam odwagi pracować jak zimno i mokro.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja ze swojej Laguny jestem badzo zadowolona. Od razu wypuściła gruby i długi pęd, tak jakby przygotowywała sobie rusztowanie do kwitnień. W pierwszym roku miała tylko kilka pięknych kwiatów, ale teraz to już spodziewam się więcej.
Dziwi mnie twoja uwaga na temat Jasminy. Ja jej włanie pzygotowuję porządny dół i od razu stawiam pionową podporę, bo liczylam na to, że jest pokaźna. Ale teraz się zastanawiam, czy nie za dużo oczekuję :wink:
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

:wit
Ciekawa jestem pogody u was, u mnie szału nie ma słoneczko co prawda ślicznie świeci ale zimny wiatr nie daje tego odczuć, wczoraj przy południowej kawce siadłam w słoneczku na ławeczce i tak mnie rozmarzyło że nawet nie wiem kiedy uciełam sobie drzemkę ;:306
Mimo chłodu sprzątnęłam już troszkę lecz kompleksowo wygrabiam, wysadzam, przesadzam, podsypuję nawozem i kompostem w sumie przesiałam już sześć taczuszek przegnitego i przerobionego krowiego guamo :-)
Dziś spróbowałam zakulkować Louisa odiera jutro wrzuca fotkę robiłam to po raz pierwszy i nie wiem czy dobrze to zrobiłam
Wandziu - liczę po cichutku że i mnie laguna ucieszy choć kilkoma kwiatuszkami wsadzona papu dostała, a jasmina została wysadzona do doniczki nie spisałam jej na straty dostała doniczkę i zobaczymy czy coś podciągnie się w tym roku bardzo bym chciała bo jest naprawdę bardzo ładna sadzonka była mikra takie cieniutkie delikatne gałązki miała ale u ciebie z pewnością będzie dobrze takiej róży
Cymo - raz pamiętam miałam sadzić róże nadeszło wielkie chmursko i zaczeło sypać śniegiem ale róże oczywiście i tak posadziłam do prac ogrodowych nie wychodzą jak jest naprawdę zimno a teraz jestem tam grzebania spragniona że karą dla mnie jest jak mam gdzieś jechać a ogród stoi ;:174
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Troszkę mojej upragnionej wiosny :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i próba za kulkowania róży tu Louis Odier na obelisku Abraham Derby zrobiłam tak po raz pierwszy zobaczymy jaki będzie efekt
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,fajnie wyglądają te zakulkowane róże,na pewno dadzą popis kwiatowy ,to sprawa fizjologii rośliny,piszecie o Jasminie ,moja jest 1 rok w tamtym roku zasadzona ,w lecie pięknie kwitła i przygotowała 5 pędów na ten rok 4 mniejsze a jeden ma ponad 2 m i cały rozgałęziony u góry,ślicznie kwitną u Ciebie krokusiki,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”