Storczyki Blondysi :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Mnie absolutnie nie!
platynka :)
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Hejka,
Anusska możesz mi wierzyć, że mnie też nie:) Nie bujmy się być pozytywnie zakręceni :) W końcu kochamy naszych podopiecznych!!! ;:1
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chyba jestem jedyną osobą, której to przeszkadza. w domu to każdy może sobie je nazywać jak chce, ale na forum powinno się używać prawdziwych nazw.
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Storczykowa uczynię Ci tę grzeczność i ukłon w Twoją stronę i przed imieniem mojego kwiatka dodam jego nazwę właściwą :) Przecież nie chcemy nikomu na forum czynić przykrości :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

WItam :) Pobiegałam po Twoim mieszkanku :D Ładne storczyki, zdrowe :) A z imionami fajna sprawka, ja do swoich gadam :D:D:D:D:D:D
To ja typ niepokorny :)
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Blondysiu, z uwagą prześledziłam cały Twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem nie tylko kwiatów, ale i Twojego podejścia do życia i otaczającego świata. Poprawna polszczyzna i bogaty słownik też mnie urzekły. Bardzo lubię ludzi "inaczej myślących", obalających pewne stereotypy typu: wypada - nie wypada. Wszystko wypada, co nie godzi w dobre imię drugiego czlowieka. Nadanie imion storczykom uczyniło je wręcz członkami Twojej rodziny i ja to doskonale rozumiem (też tak traktuję wszystkie moje "zieloności").
Duśka, gdy czytam Twoje posty, to ja -Pani po 40- czuję się jak nastolatka z moim sposobem odbioru świata ( i więcej nic na ten temat nie napiszę, bo mogę napisać coś niekoniecznie grzecznego) :lol:
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Agnieszko_73 i Dorciu,
dziękuję za miłe słowa :) Dodam tylko, że jesteście kolejnymi osobami, które nie wstydzą się przyznać, że storczyki to nie tylko pasja i sposób na życie, ale emocjonalne, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, podejście do otaczających nas form życia. Tak wiele słyszy się teraz o bestwialstwie wobec ludzi, nawet tych najdelikatniejszych - dzieci. Funkcjonuje też w społeczeństwie ciche przyzwolenie na znęcanie się nad zwierzętami. Na nikim nie robi już wrażenia dziecko zrywające korę z żywego, zdrowego drzewa. Tym bardziej cieszę się, że są jeszcze na świecie takie osoby jak Wy:) Które cenicie to, że roślinka wypuszcza nowy korzonek i cieszycie się jak dzieci na widok pączka, z którego rozkwitnie kwiatek ;:1 A to przecież prawdziwa magia ;:15 Oby było nas jak najwięcej ;:4
Widać, jest nadzieja dla świata :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorciu, Blondysiu i inne dziewczyny, popieram Was i szanuję za takie podejście do natury. Ktoś kiedyś powiedział, że po stosunku do zwierząt i roślin ocenia się stosunek do drugiego człowieka. Tak trzymać kochane!!!!!!!!!!! Oby takich ludzi jak MY było więcej, jak najwięcej ;:77
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Storczykowa pisze:chyba jestem jedyną osobą, której to przeszkadza. w domu to każdy może sobie je nazywać jak chce, ale na forum powinno się używać prawdziwych nazw.
Storczykowa Tobie to przeszkadza i zwracasz innym uwagę a jak TOBIE zwrócono uwagę, że na forum powinno się używać poprawnej pisowni , że się nie pisze "sobie" tylko SOBIE to nie reagujesz tak jak powinnaś. Chyba coś nie tak? To wszystko z mojej strony. Więcej nie będę sobie zawracała Tobą głowy bo wynika z tego jak w starym przysłowiu, że "dziad sobie, a baba sobie". Wyciągnij wnioski z tego.
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

orange30 pisze:
Storczykowa pisze:chyba jestem jedyną osobą, której to przeszkadza. w domu to każdy może sobie je nazywać jak chce, ale na forum powinno się używać prawdziwych nazw.
Storczykowa Tobie to przeszkadza i zwracasz innym uwagę a jak TOBIE zwrócono uwagę, że na forum powinno się używać poprawnej pisowni , że się nie pisze "sobie" tylko SOBIE to nie reagujesz tak jak powinnaś. Chyba coś nie tak? To wszystko z mojej strony. Więcej nie będę sobie zawracała Tobą głowy bo wynika z tego jak w starym przysłowiu, że "dziad sobie, a baba sobie". Wyciągnij wnioski z tego.
będę pisać sobie, bo mi tak wygodniej. ale te wasze głupie nazwy są o wiele gorszwe i bardziej wkurzające.
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Witajcie :)
Mario Tereso bardzo dziękuję za link- przejrzę, może znajdę swoje maluchy.
Mam już zdjęcia swoich nowych lokatorów. Wszystkie to chyba Cambrie.
Kolejno przedstawiam :) :
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Teraz drugi kwiatek:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

I kolejna zdobycz ;):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Jak widać PSB całkiem, całkiem po lewej na dole widać wychylający się korzonek. Myślę, że będzie dobrze:)
Teraz zdjęcie Phalaenopsisa Violet. Po krótkiej kuracji wczoraj została włożona do ziemii. Na jednym ze zdjęć widać nadal rosnący pęd kwiatowy. Moja ogromna nadzieja na kwitnienie:) Mam nadzieję, że kuracja mu nie zaszkodziła:)
Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”