Ryszard! Przylaszczki chętnie Ci dam, widzę, że nawet trochę się kępka rozrosła. Przyrasta dużo wolniej jak niebieska, ale da radę

Tak czy inaczej, niebawem musimy się zobaczyć!
Aniu! Bardzo szybko wszystko wykupili. W innych sklepach też pokazało wie wiele ciekawostek, ale mączki rogowej nigdzie nie widziałam oprócz Lidla. Gluta nigdzie nie ma, rozglądałam się, ale mam obiecaną od podpoznańskiej koleżanki Ilonki!
Iwonko! Ja moje mam od 2 sezonów. Przedtem też miałam, ale mi zniknęły więc dokupiłam w jakimś kapersie biedronkowym, albo lidlowym, nie pamiętam

Rozglądaj się jesienią!
Agness! Niezły numer wywinęłaś!

Moja siostra też tak ma. Kiedyś znalazłam u niej sprzed roku i sprzed dwóch lat
Wandziu! Każde mają swój urok. Te ciemne mam od kilkunastu lat, te jasne "kasieńki" już raz mi zniknęły

Chciałabym dosadzić zółtych, ale też jesienią nie rzuciły mi się w oczy.
Dziękuję
Asiu! Nie chciało mi się dociekać, co to znaczy i wstyd mi, bo kiedyś mówiłam nawet nieźle po niemiecku, ale nie kojarzyłam "gluta" zupełnie! Przecież taki wyraz bym zapamiętała!!!
Kup koniecznie, śliczne są i zwłąszcza teraz radują oko!
Dla miłośników irysów żyłkowych Katherine Hodkin:
I krokusiki kolejne kwitnące:
Dzisiaj się napracowałam, bo zrobiłam remanent dalii. Po podziale i ponownym ułożeniu w skrzynkach ubyły 2 skrzynki

Pozostało mi tylko porównanie ze spisem jesiennym. No i paczki muszę powysyłać
Pozostało wiadro ułomków i ziemi, która się wykruszyła spomiędzy.
Wzeszły mi w doniczkach pomidorki. Nie wiem, czy nie za wcześnie posiałam, ale ja myślę, że w szklarni dadzą radę posadzone wcześniej. W zeszłym roku zaświeciłam im znicze na mroźne noce. Jak rano zajrzałam, to w szklarni było cieplutko
(zaraz będą uwagi, że wybiegnięte

)
I najnowszy, nalepszy zakup! Ze stylizowanymi różą i dalią! Oni pewnie specjalnie dla mnie ją projektowali!