Kolejny rok- kolejne próby

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny rok- kolejne próby

Post »

Ewo lilie cudne. :) Zaglądałam wczoraj do swoich, ale nie ruszają się z ziemi. Okulary rzecz konieczna, choć wydatek nie mały, ale już koszty zabiegów są wzięte z sufitu. ;:202 Też dziś miałam okazję zarobić co nieco na roślinki. :tan O zdjęciu tojeści zapomniałam. :oops: Jutro zrobię.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Badanie wzroku to i ja powinnam sobie zafundować jak nic ;:131 Bo niedługo to całkiem kfatków nie zobaczę ;:306 Ale zdjęcia to Ty Ewuś robisz tak cudne zę normalnie się zakochałam ;:173
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ślicznie kwitły Ci lilie, Miss Feya ;:215 .
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Madziu -małzonek mnie przekonał i fundował - ja bym najprawdopodobniej jeszcze nie robiła badania , a tym bardziej okularów nie brała
Zuziu to zaledwie 400 worków ;:306 - miałabym już wszystko wysypane i na kilka latek by wystarczyło.
W zeszłym roczku kupiłam 150 i zabraklo- poszły dodatkowo zrębki z sosny :roll:
Aniu - jak się wysypie odpowiednią grubość to na lata masz spokój ,a tak trzeba co roku uzupełniać - u mnie aby zatrzymała się wilgoć musi być jej co najmniej z 10 cm inaczej moje piachy szybko wysychaja ;:145
Soniu- zazdroszczę pracy w ogrodzie- ja nie wiem kiedy pojadę bo póki co soboty mam pracujące ;:145 - chyba najwcześniej na majówkę zawitam ;:223
Aniu - no to musisz sobie szkiełka wyrobić bo jak bedziesz patrzyła na żurawki ;:306
Madziu dzięki kochana

Będąc w pracy zadzwonił kurier że jest pod blokiem i ma paczkę - a że kupowałam plecak to nie zareagowałam i poprosiłam żeby u sąsiadki zostawił , ale jak po godzinie zadzwonił następny to przeżyłam lekki wstrząs :shock:
Na powojnikach Ewelka napisała że jej już powojniki przyszły, a że kupowała u Wędrowskich to się z lekka przeraziłam gdzie ja 23 powojniki do majowki przechowam .
Wróciłam do domu ,a w przedpokoju stoi już odebrana paczka od sąsiadki - karton ogromny ;:202 - jak nic powojniki .
Uff jaka ulga jak się okazało ,że to cebule od Królika.
Karton ogromny a cebule zajmowały zaledwie 1/5 pudła ;:306

Coś mnie pobiera jakieś świnstwo ,które najprawdopodobniej z pracy przywlokłam bo połowa ludzi chorych.
Biorę codziennie dawkę uderzeniowa w postaci 4 rutinoskorbinow i się nie daję ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewcia a to dobre z tym wielkim kartonem ;:oj Powojników sporo zaklepałaś ;:333 Teraz miałabyś problem.
Kuruj się i nie daj się,mam nadzieję,że się wybronisz,wszyscy wkoło chorują,mnie dalej męczy kaszel ;:224
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,to wesoło jak kurierzy już,ale ja też od Wędrowskich mam :shock:
I jeszcze róże zapewne w tym tygodniu i ze szkółki wrzos ;:224
A to teraz tego nie można wsadzać? ;:202
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Piękne lilijki. ;:333
Kuruj się chociaż ciężko nie zarazić się gdy w koło tyle chorych. U mnie w pracy też chorują.
Ja jednak na razie zrezygnowałam z badania u okulisty - córki wizyta i okulary kosztowały mnie 5 stówek. ;:219
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo nie daj się chorobie. ;:168 Zamiast rutinoscorbinu, 2 aspiryny na noc. Stresu z paczkami nie zazdroszczę, może w pracy ktoś się zlituje i zwolni na jeden weekend, żeby posadzić wszystko. :) Lilijki urocze i będzie więcej. ;:215 Też nie wytrzymałam i kupiłam , ale tylko 4 sztuki. ;:145 Wstawiłam wczoraj zdjęcie tojeści.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co ja czytam, czyżby nie tylko u mnie się histeria zaczęła z powodu zimowych szaleństw zakupowych?
Dzisiaj miałam taką samą sytuację. Siedzę u koleżanki na kawce a kurier dzwoni że pod drzwiami stoi. :shock: . Niczego się dzisiaj nie spodziewałam.
Okazało się że to paczka z lily... Wkurzyłam się strasznie. Cebule już spore nosy wystawiły. Nerwy mam jak .. :evil: .
O powojnikach nawet nie chcę myśleć. Jakieś szaleństwo . Jeszcze pogoda się nie ustabilizowała a oni zaczynają. Nawet nie dostałam info że paczka wysłana. Eh. A czemu z powojnikami do majówki czekasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Ewuś nie daj temu czemuś co Cię atakuje. Walcz. ;:134
Jak zobaczyłam wpis Ewelki to też się wystraszyłam ale okazało się, że ona ma wcześniejszą wysyłkę bo tak chciała.
Podobno powojniki ładne dostała.
Pozostaje nam cierpliwie czekać na przełom marca i kwietnia. ;:65
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Pashmina2006 pisze:Co ja czytam, czyżby nie tylko u mnie się histeria zaczęła z powodu zimowych szaleństw zakupowych?
Dzisiaj miałam taką samą sytuację. Siedzę u koleżanki na kawce a kurier dzwoni że pod drzwiami stoi. :shock: . Niczego się dzisiaj nie spodziewałam.
Okazało się że to paczka z lily... Wkurzyłam się strasznie. Cebule już spore nosy wystawiły. Nerwy mam jak .. :evil: .
O powojnikach nawet nie chcę myśleć. Jakieś szaleństwo . Jeszcze pogoda się nie ustabilizowała a oni zaczynają. Nawet nie dostałam info że paczka wysłana. Eh. A czemu z powojnikami do majówki czekasz?
Ughhhh nie lubię takich sytuacji. :evil: Ja tam jednak mam układy z "górą" ;:170 ... lub "dołem" :twisted: jak kto woli i paczki otrzymuję wtedy, kiedy jest dla mnie odpowiedni czas. ;:306 Tak sobie póki co tłumaczę. ;:306
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Witaj Ewo :wit Oglądam sobie Twoje foty już od dłuższego czasu bo piękne masz i hortensje i lilie i nawet kota ostatnio :wink: Mi do takich efektów jeszcze daleko, ale mam tu wzorce to wiem do czego dążyć ;:108
Zdrówka życzę ;:168 i będę śledzić wątek dalej.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Pochmurny dzień ale witam serdecznie :wit
Aniu - jestem twarda i się nie daję - herbatka z cytrynką i imbirem pomaga. ten wirus co teraz szaleje to właśbnie bardzo dlugo po nim utrzymuje się kaszel
Mateusz mozna teraz sadzić jeśli rośliny nie są podgonione w szklarni - jak składałam zamowienie u Wędrowskich to mowili że przenoszą pod oslony- pisząc o majówce miałam na myśli czas kiedy pojadę na dzialkę na dłużej
Madziu no niestety ale okularki kosztuja - zalezy to podobno od szkieł . Moja córcia wybrała sobie np oprawki za 39 zł i jej okularki wyszły coś ok 280 zł - ale wada jeszcze mala to i szkła pewnie tańsze. Moje 360 i coś dziwnie się w nich czuje . mam wrazenie jakbym szkła miała źle dobrane- bo niby mam nosić cały czas ,a patrząc w nich na dłonie coś mi się zamazuje ;:223
Soniu wiesz jak to jest , niby przymusu nie ma , ale praca nowa i nie za bardzo wypada nie przyjsć jak wszyscy przychodzą ;:222
Oj Madziu no to stresu nie zazdroszcze bo też przez to przeszłam - ty jesteś w tej sytuacji że możesz je dziś lub jutro posadzić . Ja wyniosłam karton na balkon i niech czeka na odpowiednią chwilę :oops: . Najprawdopodobniej posadze pod domem razem z powojnikami ,a później będę przesadzać ;:172 - jak zwykle na odwrót :;230
Aga też ją pytałam :;230 i poinformowała mnie właśnie o wcześniejszej wysyłce ;:209 .
Do tego przełomu niby jeszcze trochę czasu jest ale dla mnie na przygotowanie miejsca dla clemków stanowczo za mało.
Zeby mieć mniej roboty to powtykam po trzy sztuki :;230
Aniu i jak tam Twoje układy z górą :?: ;:306 Bo sporo osób paczuchy z Lil dostały czyżby Tobie sie udało :?:
Witaj Malwy serdecznie..

Człowiek to przez to forum coraz słabszy się staje :;230
czytałam u Ani że kupiła w Lidlu gipsówkę - no to też sobie zakupilam a co... ;:306 .
Dziś przeglądałam ten nieszczęsny karton od królika a tam 3 sztuki gipsówki :;230 ... no to mam 6.
Forumka z Łodzi zapytała czy chcę coś zamówić w Albamarze bo ona kupuje hortensje dębolistną ... hmmm no nie wiem - :;230 - Dobra bierz :!: .
Czy też tak macie ze pod wpływem zakupów forumek z lekka Was ponosi ;:131

Wczoraj dostałam od Romci nasionka ostnicy i dziś ją wysiałam - ciekawa jestem czy wzejdzie :)

Przeglądałam za sprawą Soni stare zdjęcia i stwierdziłam że może jeszcze uda mi się w tym roku zabezpieczyć hortensje ogrodową przed przymrozkami kwietniowo-majowymi .
Wymyśliłam sobie że uszyję z białej włókniny taki niby parawan plażowy i oslonie nim moją hortensję, od góry oczywiście nie będzie przykryta- jak myślicie - czy to coś da :?:
Już dwa lata nie widziałam jej kwiatów, a niby kwitnie na jednorocznych

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewcia u mnie pogoda bura,no okropna ;:222
Co to za piękna hortensja? A jaka nazwa no boska ;:333 Gdzie kupiłaś to cudo?Kolor lawendowy ;:167
Oczywiście,że jak pooglądam u innych cudne rośliny to sama pragnę je mieć.
Wstawiłaś hortensję,co nigdy takiej na oczy nie widziałam i co? I będę o niej teraz myśleć ;:303
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sama chciwość na tym forum panuje. Napisz że coś kupiłaś to zaraz po Tobie zgapią. Masakra, aż nie wierzę że też się taka stałam. :lol: Niestety psychika siada. Trzeba kupić, potem dokupić.
Ewcia ale tej gipsówki będziesz miała.
Hortensje masz prześliczne. Już nie jestem w stanie wskazać która jest naj. Bardzo ładnie Ci kwitną. Masz do nich rękę. Ewidentnie.
Lilie już posadziłam. Teraz będę drżała żeby wielkich przymrozków nie było. Choć powiedziałam już sobie że będzie co ma być.
Jak się czujesz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”