Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Zapraszam na moją skromną wiosnę ,niby ciepło ,ale w nocy przymrozki i roślinki uważne są i wcale się nie wychylają za bardzo

znalazłam w ogrodzie parę krokusów,i niech się nie nazywa ,że ich nie mam :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

śnieżyczki tak zmężniały
Obrazek

Obrazek

zaraz zakwitnie Wawrzynek wilczełyko
Obrazek

piwonia powinna zakwitnąć pięknie ,sadzona rok temu w marcu i w maju miała 4 kwiaty ,a teraz tyle grubaśnych kłów
Obrazek

mak sam wysiał się w jesieni i tak pięknie przetrwał zimę
Obrazek

narcyzy podrosły
Obrazek

Oczar trzyma sie dzielnie
Obrazek

Obrazek

zaczynają kwitnąć derenie jadalne
Obrazek

Obrazek

pierwiosnek coś boi się wychylać ,bo chyba jaki był taki jest nadal
Obrazek

i moje przylaszczki też opóźniają kwitnienie ,podobne zdjęcie wstawiałam ponad tydzień temu a to dzisiejsze i dla mnie takie same

Obrazek

i cudne moje 4 ranniki,jeszcze nie przekwitają
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i pięknie Martusiu, derenie, oczary, krokusy są ;:215
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach jaka cudown kolorowa już wiosna u Ciebie.. ;:138 U mnie też nocne przymrozki wstrzymują wegetację skutecznie..wiel nic nie ruszyło... ;:222 zapowiadają od dzisiaj znowu deszcze może to zmieni cos w pogodzie i te mrozy znikną.. ;:108 A Te cztery Ranniki kochne słoneczka..ja swoje przy przesadzaniu chyba zagłeboko wsadziłam bo z całej kempy wyszedł tylko jeden ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Martusiu nie powiedziałabym, żeby ta wiosna była taka skromna :;230 Bogato pojechałaś :D a co ma żółte pączki pod oczarem? Dzisiaj dzień do kitu i takież samo samopoczucie. Życzę dobrego dnia i żeby słonko szybko wróciło, serdecznie pozdrawiam;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Rewolucja w przedogródku się zaczyna, ;:138 jak dla róż miejsce gotowe, to tylko czekać ciepła i dostawy. ;:215 Na rabatkach wiosna w pełni.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Powiedz mi, ile czasu masz u siebie Jasminę. Czy ona rośnie wysoko? Czy wystarczy jej podpora wysokości człowieka?
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto roślinki się rozbudzają tylko im troszeczkę słońca i ciepełka brakuje, ale to dopiero pierwsza połowa marca więc bądźmy cierpliwi ;:173 . Te pierwsze kwiatki zawsze bardzo cieszą mimo ,że takie maleństwa i jeszcze trochę szaro dookoła.
Róże masz piękne , szczególnie w kompozycjach z innymi kwiatami. Teraz jest dobry czas na zmiany i tworzenie nowych rabat więc działaj z przedogródkiem w końcu to mała wizytówka ogrodu. Jestem ciekawa efektu, choć na pewno będzie wspaniały jak wszystko u Ciebie :uszy
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Marto czy oczar szybko przyrasta? przycinasz go?pytam bo właśnie dzisiaj przyszła paka z krzewami ,oczar też
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś i jak widzę że krokusy jednak sa a na większe kępki trzeba czasu. ;:196
Piwonia sporo ma kiełków, będzie cudo a dereń pączkuje na maksa. ;:oj ;:oj
Wiosna już jest i pięknie się obudziła i wita Cię... ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,trochę pracuję ,dzisiaj przyszłam przemoczona i brudna o 17 do domu,potem gorąca herbatka z sokiem malinowym i ciepły piecyk w którym pali się drewieńko,jak ja to lubię ,skończyłam 3 rabatę,no prawie .bo już nie zdążyłam rozsypać obornika ,może jutro rozsypię ,ale ma jeszcze bardziej padać,zobaczymy,mąż mi pomoże przewieźć wór obornika ,bo takie duże ,że sama nie uniosę ,to szybko rozrzucę i niech się wietrzy,zostały mi jeszcze 2 rabatki do zrobienia,ale chyba łatwiejsze,a jak to wyjdzie to nie wiem ,ma być dużo kwiatów i moc zapachów,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie,śpij słodko ;:196

Iwonko,no nie wiem czy tak pięknie bo krokusów mam 4 szt ;:306 pozdrawiam :wit ;:168

Reniu,mam świadomość ,że przecież dopiero 11 marzec ,więc trudno wymagać od roślin żeby cudnie rosły i kwitły,ale i tak sobie radzą ,teraz pada,i gdyby się ociepliło zwłaszcza w nocy to pewnie szybciej by rosły,ale one wiedzą co robią ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,to to pod oczarem było podpisane ,i jest to dereń jadalna na pyszne naleweczki i musy do lodów,mam 4 szt drzewek dereniowych,lada moment będą wszystkie całe żółte,ja dzisiaj do południa załatwiałam różne sprawy ,ale od 13-17 zasuwałam w przedogródku i znowu coś mam do przodu,pozdrawiam i buziaczek dla Ciebie ;:79

Soniu,jeszcze nie zupełnie gotowe,ale zostało już niby nie dużo ,ale to przesadzanie daje popalić ,bo nic nie na spieszysz,a dostawy pod koniec marca ,tak myślę,chociaż mogą być i wcześniej,pozdrawiam gorąco ;:196

Wandziu,Jasminę mam 1 rok przyjechała do mnie w marcu tamtego roku ,ale widzę ,że pędy przygotowała już na ponad 2 m,u mnie ma podporę na 180 cm i ją przerosła sporo ,ale ja ją mam przed domem ,przed balkonami ,więc mam ją do czego przyczepić,bo już dochodzi do górnego balkonu,jest piękna i zdrowa, obok niej w odpowiedniej odległości jest posadzona Eden 85 i jest od niej niższa ,a w jednym czasie były sadzone,wiec musisz zdecydować co do podpory, ;:108 dobrej nocki życzę ;:19

Beatko,działam ,ale wszystkie mięśnie mnie bolą jak wstaje rano ,bo trzeba wydrzeć wszystkie korzenie po starych roślinach,ale po dwóch
porannych kawach wszystko przechodzi i znowu super sie pracuje,jutro ma bardziej padać ,więc nie wiem jak będzie z tym przedogródkiem,to może pójdę do koleżanki ;:65 tak też pomyślałam ,że nie mogę mieć takiego dawnego przedogródka,trzeba coś zmienić :uszy chciałabym ,żeby spełnił moje oczekiwanie ,ale jak wyjdzie ,nie wiem,dobrej nocki ;:19

Dorotko,oczar wolno rośnie,ja go nie przycinam ,bo on sam robi taki kształt leja,oczary są piękne i zastanawiam się ,czy nie kupić czerwonego,lub pomarańczowego,i jeszcze jedno oczar lubi być jako soliter,jak masz miejsce to go wyeksponuj,u mnie ma za ciasno a nie lubi towarzystwa chociaż i tak sobie radzi,może samotnie będzie rósł szybciej :D

Kasiu,mam 4 krokusy i to sa pozostałości z dużej kępy ,a jak pisałam ciągle nie mam w jesieni czasu dokupić,piwonia ma tyle kłów dookoła ,powinna pięknie zakwitnąć ,w tamtym roku sadzona i kwitła 4 kwiatami,drzewek dereniowych mam 4 szt i wszystkie będą zaraz żółciutkie jak kaczuszki,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

........a jak to wyjdzie to nie wiem ,ma być dużo kwiatów i moc zapachów........

I będzie Martuś na pewno.
Oby tylko wiosna dopisała, bo coś żle kraczą na przyszłość.
Moje prace też przerwane, i jutro pewno będzie biało, bo już śnieg u mnie pada. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No tak przepraszam ;:180 coś mi na oczach siadło :D przecież wiem że masz derenie i też kiedyś miałam podobnie kwitnącego, aż którejś wiosny nie chciał pokazać kwiatków, a okazało się że korzenie ma zjedzone ;:14 Dzisiaj mroźny wiatr ale śniegu na razie nie ma ;:185 Martusiu na św. Grzegorza idzie zima do morza! Dobrego dnia i buziaczki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie ostatnio jak byłam na działce, to zastałam na wpół leżący krzaczek derenia, okazało się, że podgryzione korzenie ma, na szczęście nie do końca, więc wsadziłam na nowo, ale co to znaczy, że korzenie są czyimś przysmakiem :evil:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko może karczownik? ;:oj u mnie padło kilkuletnie drzewko ;:14
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,chciałabym bardzo ,żeby to ładnie wyszło,dzisiaj u mnie też zimno w nocy padał śnieg ,ale teraz stopniał,może rozrzucę chociaż ten obornik,bo zależy mi żeby wywietrzał,pozdrawiam i milego dnia życzę :wit ;:3

Marysiu,nawet mnie nie strasz,że coś może zjeść korzenie dereni ,a myszy przeróżnych u mnie mnóstwo,niech ta zima już idzie do morza,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,aż nie mogę uwierzyć,że derenie może coś lub ktoś podgryzać do tej pory nic sie z nimi nie działo i ładnie wyglądają ,ale jak wam zjadło ,to i do mnie może przyjść ;:223 miłego dnia ,życzę ;:168

Marysiu,karczowniki pewnie też mam ,bo różności lubią mój ogród i dobrze się w nim czują ;:306 chociaż to nie śmieszne :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”