Alu,trochę pracuję ,dzisiaj przyszłam przemoczona i brudna o 17 do domu,potem gorąca herbatka z sokiem malinowym i ciepły piecyk w którym pali się drewieńko,jak ja to lubię ,skończyłam 3 rabatę,no prawie .bo już nie zdążyłam rozsypać obornika ,może jutro rozsypię ,ale ma jeszcze bardziej padać,zobaczymy,mąż mi pomoże przewieźć wór obornika ,bo takie duże ,że sama nie uniosę ,to szybko rozrzucę i niech się wietrzy,zostały mi jeszcze 2 rabatki do zrobienia,ale chyba łatwiejsze,a jak to wyjdzie to nie wiem ,ma być dużo kwiatów i moc zapachów,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie,śpij słodko
Iwonko,no nie wiem czy tak pięknie bo krokusów mam 4 szt

pozdrawiam
Reniu,mam świadomość ,że przecież dopiero 11 marzec ,więc trudno wymagać od roślin żeby cudnie rosły i kwitły,ale i tak sobie radzą ,teraz pada,i gdyby się ociepliło zwłaszcza w nocy to pewnie szybciej by rosły,ale one wiedzą co robią ,pozdrawiam
Marysiu,to to pod oczarem było podpisane ,i jest to dereń jadalna na pyszne naleweczki i musy do lodów,mam 4 szt drzewek dereniowych,lada moment będą wszystkie całe żółte,ja dzisiaj do południa załatwiałam różne sprawy ,ale od 13-17 zasuwałam w przedogródku i znowu coś mam do przodu,pozdrawiam i buziaczek dla Ciebie
Soniu,jeszcze nie zupełnie gotowe,ale zostało już niby nie dużo ,ale to przesadzanie daje popalić ,bo nic nie na spieszysz,a dostawy pod koniec marca ,tak myślę,chociaż mogą być i wcześniej,pozdrawiam gorąco
Wandziu,Jasminę mam 1 rok przyjechała do mnie w marcu tamtego roku ,ale widzę ,że pędy przygotowała już na ponad 2 m,u mnie ma podporę na 180 cm i ją przerosła sporo ,ale ja ją mam przed domem ,przed balkonami ,więc mam ją do czego przyczepić,bo już dochodzi do górnego balkonu,jest piękna i zdrowa, obok niej w odpowiedniej odległości jest posadzona Eden 85 i jest od niej niższa ,a w jednym czasie były sadzone,wiec musisz zdecydować co do podpory,

dobrej nocki życzę
Beatko,działam ,ale wszystkie mięśnie mnie bolą jak wstaje rano ,bo trzeba wydrzeć wszystkie korzenie po starych roślinach,ale po dwóch
porannych kawach wszystko przechodzi i znowu super sie pracuje,jutro ma bardziej padać ,więc nie wiem jak będzie z tym przedogródkiem,to może pójdę do koleżanki

tak też pomyślałam ,że nie mogę mieć takiego dawnego przedogródka,trzeba coś zmienić

chciałabym ,żeby spełnił moje oczekiwanie ,ale jak wyjdzie ,nie wiem,dobrej nocki
Dorotko,oczar wolno rośnie,ja go nie przycinam ,bo on sam robi taki kształt leja,oczary są piękne i zastanawiam się ,czy nie kupić czerwonego,lub pomarańczowego,i jeszcze jedno oczar lubi być jako soliter,jak masz miejsce to go wyeksponuj,u mnie ma za ciasno a nie lubi towarzystwa chociaż i tak sobie radzi,może samotnie będzie rósł szybciej
Kasiu,mam 4 krokusy i to sa pozostałości z dużej kępy ,a jak pisałam ciągle nie mam w jesieni czasu dokupić,piwonia ma tyle kłów dookoła ,powinna pięknie zakwitnąć ,w tamtym roku sadzona i kwitła 4 kwiatami,drzewek dereniowych mam 4 szt i wszystkie będą zaraz żółciutkie jak kaczuszki,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie